Ortaokulun yazarlık atölyesi öğrencileri 3. kitabı çıkarmaya hazırlanıyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 23 yıllık Türkçe öğretmeni Murat Kırmızı'dan etkilenen öğrenciler, öğretmenlerinin açtığı yazarlık atölyesinde yazdıkları hikayeleri kitap haline getiriyor.

Çevre-Hayat - 8 ay önce

Yalova
Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Murat Kırmızı, çocuklara kitap okuma sevgisini kazandırmak için 3 yıl önce kitap yazmaya karar verdi.
Birbirinden güzel hikayelerin bulunduğu 6. kitabını çıkaran Kırmızı, öğrencilerinin talebi üzerine kurduğu yazarlık atölyesinde kitap yazmanın inceliklerini öğretmeye başladı.
????
Öğrenciler, öğretmenleri Kırmızı'nın yönlendirmesiyle hayal dünyalarını yansıttıkları hikayeleri yazıya dökerek şimdiye kadar 2 kitap çıkardı.
"Bizden Hikayeler-1" ve "Bizden Hikayeler-2" adını verdikleri kitapların basımı için destek de bulan yaklaşık 30 öğrenci, bu serinin 3. kitabını tamamlamak için çalışıyor.

"Öğrencilerim örnek alarak daha güzel şeyler ortaya çıkarmaya başladı"

Öğretmen Murat Kırmızı, meslek hayatında öğrencilerine kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için 3 yıl önce eserler ortaya koymaya başladığını söyledi.
Bu eserlerin görev yaptığı okuldaki öğrencilerinin dikkatini çektiğini anlatan Kırmızı, şöyle konuştu:
"Onlar da zaman içinde yazma alışkanlığı kazanmaya başladı. 'Öğretmenim ben de bir hikaye yazdım. Okur musunuz?' dediklerinde güzel şeyler çıkmaya başladığını gördüm ve okulda yazarlık atölyesi açtım. Yazarlık atölyesinde yaklaşık 3 yıllık sürede 2 kitap çıkardık. Öğrencilerimde hem okuma hem yazma isteği gün geçtikçe daha çok artmakta. Öğrencilerime örnek olmak için yazdığım ilk kitabım olan 'Ormandaki Kulübe' eserini de kendi çocukluk anılarımdan yola çıkarak yazdım. Bununla öğrencilerim örnek alarak daha güzel şeyler ortaya çıkarmaya başladı. Zaman içerisinde bu yazma alışkanlığı devam etti."

Kırmızı, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak için yola çıktığını belirterek, "Çünkü LGS sınavında 20 tane Türkçe sorusu çıkıyor. Bu soruların yaklaşık 14 tanesi okuduğunu anlama üzerine. Yani okuduğunu anlayamayan bir çocuk bütün dil bilgisi kurallarını bilse de başarıya ulaşamıyor. Başarının temel noktası okuma alışkanlığı ve sevgisi. Bunun için çabalıyorum." ifadesini kullandı.
Öğrencilere kitabı sevmeleri, dokunmaları, ellerinden hiç bırakmamaları tavsiyesinde de bulunan Kırmızı, boşluk buldukları anda akıllı cihazları değil, kitapları tercih etmelerini önerdi.

Atölyede üçüncü kitap için heyecanlı bekleyiş başladı

Öğretmenleri sayesinde kitap sevgisini, yazmanın kazandırdığı öz güveni ve ortaya çıkan eserlerin mutluluğunu bir arada yaşayan öğrenciler, üçüncü kitap için öğretmenleriyle sıkı bir çalışma dönemine girdi.

Mayıs ayına kadar aralıksız atölye çalışmalarını sürdürecek öğrenciler, üçüncü kitabı da diğerleri gibi Türkiye'nin dört bir yanında yaşıtlarıyla buluşturacak.
Öğrencilerden Yağmur Aydın, atölyeye öğretmenini örnek aldığı için katıldığını belirterek, "Atölyede hikayelerimizi yazıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Murat hocamızın verdiği konularla ilgili yazılar hazırlıyoruz." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Satrançta hedef "2 milyon" lisanslı sporcu

2025-12-21 12:58 - Spor

Paribu Cineverse, SrceenX teknolojisine sahip salonunu sinemaseverlerin hizmetine sundu

2025-12-20 16:38 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

2025-12-15 18:42 - Ekonomi

Bu kafeyi "gülümseyen özel yüzler" ayakta tutuyor

2025-12-20 12:02 - Çevre-Hayat

Ortaokulun yazarlık atölyesi öğrencileri 3. kitabı çıkarmaya hazırlanıyor

2025-12-22 12:43 - Çevre-Hayat

Milli okçular, 2025'te 52 madalya kazandı

2025-12-16 11:42 - Spor

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin büyüme verilerinde

2025-12-20 11:17 - Ekonomi

HASAT 2025'te 500 yatırımcı bir araya geldi

2025-12-20 11:32 - Teknoloji

Türkiye'de her 5 kişiden 4'ü yapay zekadan haberdar

2025-12-17 11:13 - Teknoloji

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı, ülkesine destekleri için TİKA'ya teşekkür etti

2025-12-20 17:42 - Dünya

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Pentagon'un raporunda, Yemen'deki hava saldırılarında 153 sivilin öldürüldüğü bildirildi

09:43 - Dünya

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi