Ortaokul öğrencileri 15 Temmuz şehitlerinin resimlerini tuvale yansıttı

Sivas Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, 2 yıllık çalışmayla 15 Temmuz şehitlerinin resimlerini tuvale yansıttı

Kültür Sanat - 4 hafta önce

Yavuz Selim Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Hayriye Özay ve öğrencilerinin 2 yıllık emekle hazırladığı 15 Temmuz temalı resim sergisi, Atatürk ve Kongre Müzesi arkasında hazırlanan Anı Merkezi önünde açıldı.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların tuval üzerine akrilik boyayla hazırlanan ve Türk bayrağı ile bütünleşen resimleri, vatandaşlarla buluşturuldu.

Görsel sanatlar öğretmeni Hayriye Özay, 15 Temmuz şehitlerinin anılarını yaşatmak amacıyla öğrenciler ile harekete geçerek böyle bir çalışma hazırladıklarını söyledi.
Okul müdürü Süleyman Öcalan'ın isteği ve 4 yılda tamamlanması talebi üzerine harekete geçtiklerini belirten Özay, "Bu 4 yıllık süreyi elimizden geldiği kadar kısaltmaya çalıştık, 2 yılda tamamladık. Bu çalışmamız 50x70 ebatlarında tuvaller üzerine akrilik boyayla yapıldı. Yalnızca bir ders faaliyeti değil, aynı zamanda bir kulüp ve gönüllülük faaliyetidir. Öğretmen, öğrenci, veli, idareci fedakarlığı ile ortaya çıkan bir çalışmadır." diye konuştu.

"Tüylerimiz diken diken oldu diyenler oluyor"

Bu çalışmada öğrencilerin elinden gelen fedakarlığı yaptığını vurgulayan Özay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu aynı zamanda bir grup çalışmasıdır. Şöyle ki bir öğrenci çalışmaya başladığı zaman yaptığı bir hata olduğunda bir başka öğrencimiz onu düzeltmek için hemen harekete geçmiş ve en güzel şekilde tamamlamıştır. Bu çalışmayı 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle birlikte bir atölye ortamında yaptık. Bu çalışmada büyük bir emek var. Burada 216 tablomuz var. Eksiklerimizi de çocuklarımızla bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz."

Özay, sergiyi ziyaret eden vatandaşların duyarlı davranışları için teşekkür ederek, "Sergiyi gezen vatandaşlarımızdan duygulananlar oluyor. 'Tüylerimiz diken diken oldu' diyenler oluyor. Burada çok büyük bir emek var. Çok beğeni ile karşılandı." dedi.

"Gurur verici ve duygulandırıcıydı"

Öğrencilerden 8. sınıfa giden Ahmet Berat Koç, bu çalışmayı yaparken gurur duyduğunu söyledi.
15 Temmuz kahramanlarının hatırasını tuvallere yansıttıklarını anlatan Koç, "Bu sergide 7 eserim var. Gerçekten gurur verici ve duygulandırıcıydı. Güzel bir sergi açtık. Sergimizi gezen vatandaşlar duygulanıyor." ifadesini kullandı.
6. sınıf öğrencisi Elif Nur Yivli de eserleri yaparken hem gururlandığını hem de duygulandığını dile getirdi.
Çok emek harcadıkların belirten Yivli, "Bittiği zaman da gururlandık. Şehitlerimiz bunları görse çok mutlu olurdu. Sergimizi gezenler ise gururlanıyor, bize teşekkür ediyor, 'Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık' diyorlar." sözlerini sarf etti.
Öğrencilerden Cemre Davşan ise sergide 4 eserinin yer aldığını söyleyerek, "Sergimizi gezenler çok seviniyor, bizlerle gurur duyuyor. Biz de onlarla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TRT Sinema ortak yapımı "On Kere Daha" kısa filmi 15 Temmuz'da izleyiciyle buluşacak

2026-07-11 12:38 - Kültür Sanat

Özel gereksinimli Mehmet'in konser hayali gerçek oldu

2026-07-12 12:37 - Magazin

Yeterince temizlenmeyen havuzlar çocuklarda enfeksiyon riskini artırıyor

2026-07-11 16:48 - Sağlık

"Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyasında yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşıldı

2026-07-12 19:22 - Sağlık

Uyku apnesi robotik cerrahiyle tedavi ediliyor

2026-07-15 13:02 - Sağlık

Kobe Bryant'ın izleri Los Angeles sokaklarında yaşıyor

2026-07-08 15:27 - Magazin

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi: Türk kahvesi, içildikten sonra keyif vermeye devam etmesiyle de benzersiz

2026-07-08 14:23 - Magazin

Kosova'da "Dostluk ve Barışın Ritmi: Barış Manço'nun İzinde Genç Sesler" konseri

2026-07-09 13:33 - Magazin

Axios: Trump, Durum Odası'nda İran'a karşı geniş çaplı saldırılara ilişkin toplantı yaptı

2026-07-15 12:53 - Medya

Milli dron karşı tedbir sistemleri NATO Zirvesi'nde başarıyla görev yaptı

2026-07-13 12:42 - Teknoloji

İlgili Haberler

Oyuncu ve yönetmen Mehmet Ali Nuroğlu'nun 'Dünyada' adlı tek kişilik performansı Londra'da sahnelendi

16:28 - Kültür Sanat

Hattuşa'da yaklaşık 2 bin 300 yıllık yeni mezarlar bulundu

11:07 - Kültür Sanat

Dans gösterisi "Pinokyo.exe" Bodrum'da sanatseverlerle buluşacak

14:28 - Kültür Sanat

Bakü Uluslararası Sanat Festivali 28 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak

12:07 - Kültür Sanat

Aspendos'ta 2 bin 400 yıllık güreşçi mezarı keşfedildi

11:38 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya