?>

Orman içinde kristal karıyla Sarıkamış Kayak Merkezi sömestir tatiline hazır

Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında bulunan kristal kar kalitesi ve sarıçam ormanlarıyla öne çıkan Sarıkamış Kayak Merkezi, sömestir tatili için misafirlerini bekliyor.

Çevre-Hayat - 6 ay önce

Kars

Kars merkeze 54, Sarıkamış'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan sarıçam ağaçları arasındaki merkezde, toplam uzunluğu 30 kilometreye ulaşan 9 pist ile 5 telesiyej yer alıyor.

Deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikteki, güvenliğinin yanında görsel güzelliğiyle de yerli ve yabancı kayakseverlerin dikkatini çeken Sarıkamış Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığı yeterli seviyede seyrediyor.

Sömestir tatili için hazırlıkların tamamlandığı merkezde, kayakseverler ormanların arasında kristal karlar üzerinde kayak, snowboard ve kızakla eğelenebilecek.

Çeşitli aktivitelerin de planlandığı kayak merkezindeki otellerde 2 bin 830 yatak kapasitesi bulunuyor.

Yarıyıl tatili için turizmcilerin yoğun rezervasyon aldığı Sarıkamış, Kafkaslar'a yakınlığı sebebiyle komşu ülkelerden de rağbet görüyor.

"Pistlerimizin hepsi açık, 80 santimetrenin üzerinde kar mevcut"

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, AA muhabirine, Sarıkamış denilince kristal karlar diyarının akla geldiğini söyledi.

Bu kristal karın dünyada bir Sarıkamış'ta bir de Alpler'de bulunduğuna dikkati çeken Aslantatar, "Pistlerimizin hepsi açık, 80 santimetrenin üzerinde kar mevcut. Otellerimiz 15 tatil için bütün hazırlıklarını yaptı. Gerek Türkiye'den gerek yurt dışından gelecek kayakseverleri bekliyoruz. Ormanların içerisinde bu kristal karlar diyarında kayak yapmanın vereceği keyfi herhalde hiçbir kayak tesisi sunmayacak. Bütün misafirlerimizi bu güzel mekanımızda misafir etmekten onur duyacağız." ifadelerini kullandı.

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş da sömestr tatili için oteller ve mekanik tesislerin her şeyin hazır olduğunu anlattı.

Kayak merkezinin doğasıyla da dikkati çektiğini belirten Taş, "Hazırlıklarımız tamam, misafirlerimizi bekliyoruz. Rezervasyon talepleri üst seviyede, onu söyleyebilirim. Ailelerimiz ve çocuklarımız için çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Sarıkamış Kayak Merkezi, gece kayağına da elverişli. Bu anlamda herkesi Sarıkamış'a bekliyoruz. Misafirlerimizin, Sarıçam ormanları ve kristal kar taneleri içinde güzel tatil geçirmelerini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

2025-01-15 18:43 - Siyaset

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nı Tem Otoyolu'na bağlayan yolda çalışmalar tamamlandı

2025-01-11 00:27 - Çevre & Seyahat

Avustralya Açık'ta Sabalenka ve Zverev ikinci tura çıktı

2025-01-12 17:02 - Spor

Kilim dokuyarak engellerini aşmaya çalışıyorlar

2025-01-10 12:42 - Çevre-Hayat

Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camisi'nde çıkan izdihamda 3 kişi öldü

2025-01-10 15:03 - Dünya

Elon Musk'ın Avrupa Parlamentosu Genel Kuruluna hitap etmesi istendi

2025-01-16 15:28 - Dünya

Küresel piyasalar ABD'deki enflasyon verilerine odaklandı

2025-01-15 09:05 - Ekonomi

THY, İstanbul-Bingazi seferlerine 10 yıl aradan sonra yeniden başladı

2025-01-14 14:43 - Çevre & Seyahat

2024'te e-Ticaretin 3'te 1'i aralıkta yapıldı

2025-01-10 16:33 - Ekonomi

Süper Lig'de görünüm

2025-01-13 23:03 - Spor

İlgili Haberler

Orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Sarıyıldız'ın diploması ailesine teslim edildi

15:32 - Çevre-Hayat

Mersin'de çevre duyarlılığı oluşturan Aras, yaşıtlarıyla ağaçlık alanı temizledi

14:38 - Çevre-Hayat

Down sendromlu Enes, Kur'an kursunun neşesi ve ilgi kaynağı oldu

14:07 - Çevre-Hayat

Güçlerini birleştiren 9 kadın, kurdukları işletmede yöresel yemekler hazırlıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da 6 yılda 984 kişi Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayesinde bağımlılıktan uzaklaştı

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi

18:08 - Dünya

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi