?>

Ordu'nun yüksek kesimlerindeki bazı üreticiler fındık hasadını sürdürüyor

Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Gölköy ilçesi sakinleri, geç olgunlaşan ürünlerinin hasadını yağmur altında da olsa tamamlamaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Ordu

Ordu'nun yüksek kesimlerinde yaşayan bazı fındık üreticileri, yağışlar ve ürünün geç olgunlaşması nedeniyle hasada devam ediyor.

Karadeniz'de ağustos ayında başlayan ve büyük bölümü hasat edilen fındıkta, sonbahar gelmesine rağmen bazı kesimlerde fındık toplama mesaisi sürüyor.

Ordu'nun Gölköy ilçesi Düzyayla Mahallesi'nde, geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan üreticiler, geç olgunlaşan ürünlerini iklim koşulları elverdiğince hasat ediyor.

İkram ve Sevgi Karadeniz çifti, çocuklarıyla bahçede fındık topluyor. Küçük ahşap yapıda yemek için mola veren aile, hava soğuduğunda da yaktıkları ateşte ısınıp fındık toplamaya devam ediyor.

5 çocuk babası 60 yaşındaki İkram Karadeniz, AA muhabirine, yaklaşık bir aydır fındık toplamayla uğraştıklarını ve hala bitiremediklerini söyledi.

Karadeniz, "Bu fındığı 10 gün sonra ancak bitirebiliriz çünkü hava şartları müsaade etmiyor. İlk etapta 60 kişi topladı ama bitmedi. Bitmediği için artık kendimiz 4 kişi topluyoruz." dedi.

"Yağmur ve çamur işimizi zorlaştırıyor"

22 yaşındaki Ramazan Karadeniz de 10 Eylül'de başladıkları hasada, yağışın işi geciktirmesi nedeniyle hala devam ettiklerini anlattı.

Fındığı bitirmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Karadeniz, "Fındık işi çok zor. Çuval taşıma işi oluyor, görüldüğü gibi sürekli yağmur yağıyor. Toplaması hep sıkıntı." diye konuştu.

Karadeniz, şu ana kadar yaklaşık 4,5 ton kadar fındığı patoza verdiklerini, bahçede de 1 ton civarında toplanacak ürün olduğunu kaydetti.

57 yaşındaki Sevgi Karadeniz de çocukluğundan beri fındıkla uğraştığını, yağmur ve çamurun işlerini zorlaştırdığını, bu seneki fındığın parasıyla da oğlunun evini yaptıracaklarını söyledi.

Üreticilerden Ercan Şahin de bu sene ürünün bol olması, geç olgunlaşması ve yağış gibi sebeplerle hasadın geç vakitlere kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran'daki depremde 528 kişi yaralandı

2022-10-05 15:10 - Dünya

Ağrı'da kadın muhtarın köyü hizmetlerle güzelleşiyor

2022-10-10 12:03 - Çevre-Hayat

Uludağ Ekonomi Zirvesi sona erdi

2022-10-08 19:45 - Ekonomi

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 17 azaldı

2022-10-10 12:09 - Ekonomi

Dört AB ülkesi gazda dinamik tavan fiyatı önerme hazırlığında

2022-10-06 20:58 - Ekonomi

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin şampiyonluk rekoru Real Madrid'de

2022-10-05 20:39 - Spor

Türkiye'de sanayi üretimi, ağustosta aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda yüzde 1 arttı

2022-10-12 10:39 - Ekonomi

Trabzonspor'da savunma sıkıntısı

2022-10-07 11:29 - Spor

Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimini mevcut Cumhurbaşkanı Van der Bellen kazandı

2022-10-09 19:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Angola maçını izledi

2022-10-09 20:36 - Gündem

İlgili Haberler

Hava sıcaklıkları 24 kentte 40 derecenin üzerini gösterdi

23:18 - Çevre-Hayat

Van Gölü Havzası'nda konaklayan allı turnalar gün batımıyla güzel görüntüler oluşturdu

18:22 - Çevre-Hayat

Bilim insanlarına göre bugün, en kısa günlerden biri olabilir

14:08 - Çevre-Hayat

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta "Tuba" ikinci dünya turuna hazırlanıyor

11:53 - Çevre-Hayat

Kars'ta veterinerlik fakültesi öğrencileri yaban hayatını saha eğitimiyle öğrendi

11:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya