?>

Ordu'nun yüksek kesimlerindeki bazı üreticiler fındık hasadını sürdürüyor

Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Gölköy ilçesi sakinleri, geç olgunlaşan ürünlerinin hasadını yağmur altında da olsa tamamlamaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Ordu

Ordu'nun yüksek kesimlerinde yaşayan bazı fındık üreticileri, yağışlar ve ürünün geç olgunlaşması nedeniyle hasada devam ediyor.

Karadeniz'de ağustos ayında başlayan ve büyük bölümü hasat edilen fındıkta, sonbahar gelmesine rağmen bazı kesimlerde fındık toplama mesaisi sürüyor.

Ordu'nun Gölköy ilçesi Düzyayla Mahallesi'nde, geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan üreticiler, geç olgunlaşan ürünlerini iklim koşulları elverdiğince hasat ediyor.

İkram ve Sevgi Karadeniz çifti, çocuklarıyla bahçede fındık topluyor. Küçük ahşap yapıda yemek için mola veren aile, hava soğuduğunda da yaktıkları ateşte ısınıp fındık toplamaya devam ediyor.

5 çocuk babası 60 yaşındaki İkram Karadeniz, AA muhabirine, yaklaşık bir aydır fındık toplamayla uğraştıklarını ve hala bitiremediklerini söyledi.

Karadeniz, "Bu fındığı 10 gün sonra ancak bitirebiliriz çünkü hava şartları müsaade etmiyor. İlk etapta 60 kişi topladı ama bitmedi. Bitmediği için artık kendimiz 4 kişi topluyoruz." dedi.

"Yağmur ve çamur işimizi zorlaştırıyor"

22 yaşındaki Ramazan Karadeniz de 10 Eylül'de başladıkları hasada, yağışın işi geciktirmesi nedeniyle hala devam ettiklerini anlattı.

Fındığı bitirmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Karadeniz, "Fındık işi çok zor. Çuval taşıma işi oluyor, görüldüğü gibi sürekli yağmur yağıyor. Toplaması hep sıkıntı." diye konuştu.

Karadeniz, şu ana kadar yaklaşık 4,5 ton kadar fındığı patoza verdiklerini, bahçede de 1 ton civarında toplanacak ürün olduğunu kaydetti.

57 yaşındaki Sevgi Karadeniz de çocukluğundan beri fındıkla uğraştığını, yağmur ve çamurun işlerini zorlaştırdığını, bu seneki fındığın parasıyla da oğlunun evini yaptıracaklarını söyledi.

Üreticilerden Ercan Şahin de bu sene ürünün bol olması, geç olgunlaşması ve yağış gibi sebeplerle hasadın geç vakitlere kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırgızistan’da 1631 Rus, Kırgız vatandaşlığına başvurdu

2022-10-11 20:55 - Dünya

Ordu'nun yüksek kesimlerindeki bazı üreticiler fındık hasadını sürdürüyor

2022-10-12 13:45 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da lüfer tezgahlarda yerine almaya başladı

2022-10-06 14:13 - Ekonomi

Türk Kızılay'ın gönüllü kuaförlerinden kırsaldaki çocuklara saç bakımı sürprizi

2022-10-08 12:10 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de 5,1 büyüklüğünde deprem

2022-10-11 19:18 - Gündem

Türkiye'nin 'süper markaları' açıklandı

2022-10-05 14:20 - Ekonomi

ABD saldırılarında yakınlarını kaybeden Afgan aileler, faillerin yargılanmasını istiyor

2022-10-07 18:34 - Dünya

Hatayspor yarın Alanyaspor'u konuk edecek

2022-10-08 09:28 - Spor

Trump evinde bulunan gizli belgeleri özel bir hakimin incelemesi için dava açtı

2022-10-05 14:04 - Dünya

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 6. ayak yarışları Denizli'de başladı

2022-10-08 18:44 - Spor

İlgili Haberler

Sinop'ta bir balıkçının ağına 3 bin palamut takıldı

22:13 - Çevre-Hayat

Türkiye'de iklim değişikliğine bağlı ani hava değişimleri daha fazla görülebilir

16:42 - Çevre-Hayat

İsrail'in alıkoyduğu aktivist Sümeyye Sena Polat'tan annesine "İyiyim" mesajı

13:44 - Çevre-Hayat

Robotla sağılan inekler özel yemle ödüllendiriliyor

12:53 - Çevre-Hayat

Serçe yavrusu "Kıvılcım" emekli hemşirenin yoldaşı oldu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

02:52 - Dünya

ABD'de yargıç, Trump'ın Illinois'e Ulusal Muhafız konuşlandırma kararını engellemedi

02:47 - Dünya