?>

Ordu'da karantinadaki 195 kişi evlerine gönderildi

ABD'den getirilerek Kovid-19 tedbirleri kapsamında Ordu'da yerleştirildikleri yurtta karantinaya alınan 195 kişi, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda evlerine uğurlandı.

Gündem - 5 yıl önce

Ordu

ABD'den getirilerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ordu'da yerleştirildikleri yurtta karantinaya alınan 195 kişi, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda evlerine uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Gençlik ve Spor, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla gerçekleştirilen tahliye kapsamında 16 Mayıs'ta New York'tan kalkan Türk Hava Yollarına ait uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirilen 195 Türk vatandaşı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

Sağlık Bakanlığınca valiliklere gönderilen ve "Yurt dışından planlı uçuşlarla gelen vatandaşların 14 günlük izolasyonlarının artık KYK yurtlarında yapılmayacağı, hava alanlarında muayeneleri sonrası evde izolasyonlarının ve izlemlerinin yapılacağı" belirtilen yazı kapsamında 195 kişinin karantina süreci tamamlandı.

Karantinadakilerin bazıları kendi araçlarıyla evlerine giderken, çoğunluğu ise otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile Türk Kızılay ve AFAD görevlileri tarafından evlerine gönderilen vatandaşlara fidan hediye edildi.

Yurttan ayrılan vatandaşlar, karantina sürecinde kendilerine verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yurt görevlilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN'ı yerli video konferans uygulaması konuşturacak

2020-05-17 14:21 - Ekonomi

Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi son yolculuğuna uğurlandı

2020-05-19 21:17 - Gündem

Fransa'da iktidar partisi Mecliste çoğunluğu kaybetti

2020-05-19 23:02 - Dünya

Sabancı Vakfı ve TTGV'den Hayalini Tasarlayanlar projesi

2020-05-21 13:59 - Ekonomi

Dünya genelinde Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 310 bini geçti

2020-05-16 22:28 - Genel

Son 24 saatte 1610 kişiye Kovid-19 tanısı kondu

2020-05-16 23:12 - Sağlık

Yokohama'da karantinada tutulan Diamond Princess gemisi Japonya’dan ayrıldı

2020-05-17 01:17 - Dünya

Albaraka Türk Genel Müdürü Utku: 1 ayda 2,5 milyar liralık ticari finansman taksitini öteledik

2020-05-18 15:02 - Ekonomi

Milli atlet Yavuz Ağralı Kovid-19/ koronavirüs sürecinde olimpiyatlara Bingöl'deki evinde hazırlanıyor

2020-05-18 15:27 - Spor

Konya'da sokağa çıkmaları kısıtlı yaşlılar evlerinin önünde ücretsiz tıraş ediliyor

2020-05-17 13:47 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dil Bayramı mesajı

15:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

"Bozkırın Tezenesi" halk ozanı Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

14:33 - Gündem

Zonguldak'ta madendeki göçükte mahsur kalan 4 işçi kurtarıldı

14:18 - Gündem

Gazze için 1,5 yıldır "sessiz eylem" yapıyorlar

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, vefatının 13. yılında sanatçı Neşet Ertaş'ı andı

15:28 - Siyaset

AB'den Alman şirketi SAP'a rekabet soruşturması

15:22 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında soruşturma açtı

15:17 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 178,9 milyar dolara yükseldi

15:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dil Bayramı mesajı

15:08 - Gündem