?>

Operasyon öncesi teröristlerle görüşmüş

Van'da 20 yıla kadar hapsi istenen eski DBP'li Atabay hakkında açılan davanın iddianamesinde, sanığın güvenlik güçlerince başlatılan "Kıvanç Cesur-3 Operasyonu" öncesinde Tendürek Dağı'ndaki teröristlerle görüştüğü belirtildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

VAN

Van'da terör soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski DBP'li Çaldıran Belediye Meclis Üyesi Sunay Atabay'ın, Tendürek kırsalındaki PKK'lı teröristlerle görüştüğü iddia edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ve Tendürek Dağı bölgesindeki teröristlerle görüştüğü gerekçesiyle eski DBP'li Meclis Üyesi Atabay hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Terör örgütü PKK'nın, "cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemleriyle, Anayasa'da belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak" amacıyla kurulduğu ifade edilen iddianamede, örgütün bu amaç için birçok silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Sanığın, sosyal medya hesapları üzerinden, öldürülen teröristlerle PKK/KCK uzantısı bulunan örgüt üyelerinin sözde "şehitlik" diye tanımladıkları mezarlıklarına giden HDP ve DBP yetkililerinin fotoğraflarını paylaştığına yer verilen iddianamede, fotoğrafların altındaki açıklamalarla da teröristleri "şehit" olarak adlandırıp övdüğü vurgulandı.

İddianamede, sanığın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için düzenlenen yürüyüşe katılan ve resimlerini taşıyan kişilerle de bizzat buluşarak tebrik ettiği belirtildi.

Sanığın, 30 Haziran 1996'da Tunceli'de düzenlenen bayrak töreni sırasında intihar saldırısı düzenleyen 8 askerin şehit düşmesine, 29 askerin yaralanmasına neden olan terörist Zeynep Kınacı'yı anıp sahiplenerek bahse konu saldırıları desteklediği kaydedilen iddianamede, sosyal medya üzerinden de sürekli örgüt propagandası yaptığı ifade edildi.

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığında avukatı huzurunda alınan ifadesinde sanığın, Tendürek Dağı'ndaki teröristlerle görüştüğünü kaydeden teröristin anlatımlarına yer verilen iddianamede, şunlar bildirildi:

"Terör örgütü mensubu, 'Kıvanç Cesur-3 Operasyonu' başlamadan önce Tendürek Dağı kırsal alanındaki sözde halkla ilişkiler biriminde bulunan teröristler ile birlikte iken aynı gün öğleden sonra 'Desina' olarak bildiğim Sakızlı Mezrası'nın üst kısmında işbirlikçilerle buluşma noktası olarak bilinen yere yanındaki bir bayan, iki erkekle geldiğini görmüştüm. Örgüt mensuplarıyla oturup konuşuyorlardı. Çok rahat ve samimi şekilde görüşme yapıyorlardı.' şeklinde ifade vererek teşhiste bulunmuştur. Şüphelinin alınan savunmasında, bu hususa ilişkin belirtilen tarihte İstanbul'a gittiğini belirtmiş, buna ilişkin uçak biletlerini dosyaya ibraz etmiştir.

Şüphelinin çok sayıda terör örgütü propagandası niteliğindeki paylaşımlarda bulunduğu, örgütsel eylemlere bizzat katıldığı ve bunları paylaştığı, eylemlerindeki süreklilik, çeşitlilik ve ısrarlı tutumunun Yargıtay kararları da göz önünde bulundurulduğunda terör örgütü üyeliği suçunun unsurlarının açıkça oluştuğu anlaşılmaktadır."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'daki darbe girişimi davası yarın görülecek

2017-06-27 16:10 - Genel

Türkiye Burslusu öğrenciler bayramlaştı

2017-06-28 18:26 - Genel

'Rakka'da 173 sivil öldü'

2017-06-29 01:19 - Genel

Erdoğan'dan, dünya şampiyonu tekvandoculara kutlama

2017-06-28 22:27 - Kültür Sanat

Orta Asya’nın en büyük camisi Kırgızistan’da tamamlandı

2017-06-25 16:23 - Genel

FETÖ'nün 'Bergama altın madeni' oyunu

2017-06-25 17:26 - Genel

Maicon İstanbul'a geldi

2017-06-30 02:02 - Spor

İpek Soylu çiftlerde tur atladı

2017-06-29 01:52 - Spor

Safra kesesinden 2 bin taş çıkarıldı

2017-06-29 18:02 - Çevre-Hayat

Halil Asaf gülsün diye...

2017-06-30 14:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 'En Uzun Gece' destanının ilk temsili gerçekleştirilecek

22:32 - Gündem

TİKA Başkanı Abdullah Eren, görevi Serkan Kayalar'dan devraldı

22:23 - Gündem

Samsun istiklal madalyasına 101 yıl sonra kavuşacak

19:02 - Gündem

Başkentte sıcak hava etkisini sürdürüyor

17:58 - Gündem

Muğla'daki İztuzu Sahili'nde 350 caretta caretta yavrusu denizle buluştu

17:43 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

03:07 - Dünya

Bakan Kurum: Milletimiz, Türkiye'yi hain bir kalkışma ve işgal girişiminden kurtarmıştır

01:37 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: 15 Temmuz'da son darbeyi vuracaklarını zannettiler, başaramadılar

00:33 - Siyaset

New York belediye başkanlığı ön seçimini kaybeden Cuomo, yarışı bağımsız aday olarak sürdürecek

00:28 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya