?>

'Ölüm korkusuyla yaşıyoruz'

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören Kandemir ailesinin fertleri, yaşadıkları korkuyu üzerilerinden atamıyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ADIYAMAN - KEMAL KARAGÖZ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sırasında evleri ağır hasar gören Kandemir ailesi yaşadıklarını unutamıyor.

Samsat ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan evli ve 3 çocuk babası 65 yaşındaki Bedir Kandemir, 24 Nisan'da meydana gelen deprem sırasında üzerine giysi dolabının düşmesi sonucu yaralandı.

Kaldırıldığı Samsat Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilen Kandemir, eşi ve çocuklarıyla AFAD tarafından kurulan konteynerde yaşamını sürdürüyor.

Evleri tamamen tahrip olan Kandemir ailesinin fertleri, deprem korkusuyla kapalı alanlara dahi girmeye korkuyor.

Bedir Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki depremde evlerinde hasar oluştuğunu belirtti.

Aradan bir yıl geçtikten sonra yaşadıkları ikinci depremin evlerinde daha fazla hasara neden olduğunu dile getiren Kandemir, "Evimiz ağır hasar alınca bu konteynere yerleştik. Artık burada yaşıyoruz. Hiçbir şeyimiz kalmadı." dedi.

Deprem sırasında evde uyuduğunu dile getiren Kandemir, şunları anlattı:

"Gece yatarken üzerime bir şey yıkıldı. Yatağın içerisindeydim, tavan çöktü sandım. Elimi attığımda beton olmadığını, dolap olduğunu anladım. Sonra kızımın çığlıklarını duyunca deprem olduğunu anladım. Çocuklarım dolabı üzerimden kaldırıp, beni hastaneye götürdü. Tüm eşyalarımız gitti, sağlam bir şey kalmadı. Artık eve girme korkusu var, ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Çünkü bina üzerimize çöker diye düşünüyoruz. Bu bölgenin zemini sağlam değil. Yeni konutlar yapılsa bile aynı sıkıntılar devam eder. Samsat'ın taşınması gerektiğini düşünüyorum."

"Korkumuzdan eve giremiyoruz"

Kandemir, sorunun sürekli yaşanacağını ifade ederek, "Dükkanlarımız, evimiz gitti. Bu durumdan usandık. Devletin bu konuya el atmasını istiyorum." diye konuştu.

Bedir Kandemir'in eşi Edibe Kandemir de deprem günü sabaha kadar uyuyamadıklarını dile getirdi.

Eşinin üzerine dolap düşünce oğluna seslendiğini ifade eden Kandemir, "Oğlum yardıma gelip dolabı eşimin üzerinden kaldırdı. Daha sonra ailece dışarı çıkıp ağlamaya başladık. Psikolojimiz bozuldu, iki gün ağladık. Konteynerlerde yaşıyoruz ama deprem korkusu halen devam ediyor. Korkumuzdan eve giremiyoruz. Samsat'ta kapalı bir ortama girsek bile deprem korkusu yaşıyoruz." ifadesine yer verdi.

İlçeye yeni konutlar yapılmasının çözüm olmayacağını savunan Kandemir, "İlçede iş imkanı yok. Devletin yaptığı konutların parasını ödeyemeyiz. Bize ait olan dükkan çalışmıyor. Oğlum ise işsiz. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Öylece oturuyoruz, bakalım ne olacak. Samsat'tan taşınmak istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyadan silah satmak isteyince...

2018-04-21 04:02 - Asayiş

İstanbul Gençlik Festivali 2 Mayıs'ta başlayacak

2018-04-26 01:39 - Magazin

Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın

2018-04-24 23:33 - Genel

Diyabetle mücadelede 'kılavuz' dönemi

2018-04-25 18:02 - Genel

Uygarlığın belleği kütüphaneler

2018-04-22 17:08 - Kültür Sanat

Trabzonspor sahasında kaybetti

2018-04-21 21:21 - Spor

Survivor kim gitti? Survivor ELENEN İSİM kim? (Survivor eleme)

2018-04-23 18:32 - Magazin

Survivor kim ELENDi? Survivor ELENEN İSİM

2018-04-22 03:02 - Magazin

Tatil edilen derbi için karar günü

2018-04-24 13:11 - Spor

Öğretmenlere idari izin müjdesi

2018-04-25 22:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Fethiye'de sağanağın ardından gökyüzünde 'Mammatus Bulutları' görüldü

20:33 - Çevre-Hayat

İstanbul Boğazı'ndaki köprülere Türk bayrakları asıldı

17:03 - Çevre-Hayat

Çorum'da vatandaşlar 102 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

16:48 - Çevre-Hayat

Antalya'da şeflerden Cumhuriyet Bayramı'na özel sofra

15:52 - Çevre-Hayat

Fethiye'de Cumhuriyet Bayramı'nı su altında bayrak açarak kutladılar

15:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın Faşir şehrindeki sivillere karşı saldırıyı şiddetle kınadı

22:08 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki

22:02 - Siyaset

Ankara'da etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı

21:48 - Asayiş

Kenya'da bir uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü

21:43 - Dünya

TFF Hukuk Müşavirliği, 152 hakemi 'bahis oynama' gerekçesiyle PFDK'ye sevk etti... İşte isim isim o hakemler

21:08 - Spor