?>

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Çocukluk hayalimi yaşıyorum

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, "İnanılmaz mutluyum. Hala inanamıyorum. 13 senedir bugünü hayal ediyordum. Çocukluk hayalimi yaşıyorum." dedi.

Spor - 4 yıl önce

TOKYO (AA) - Busenaz Sürmeneli, altın madalyasını aldıktan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Duygularını tarif etmekte zorlandığını dile getiren Sürmeneli, "İnanılmaz mutluyum. Hala inanamıyorum. 13 senedir bugünü hayal ediyordum. Çocukluk hayalimi yaşıyorum. Hocama çok teşekkür ediyorum. Benim güzel bir ekibim var onlarla başardım. Bu madalya herkese umut olsun. Yangınla mücadele edenlere, kız çocuklarına... İnşallah daha nice başarılar gelir ülkemize. Benimle ağlayan, benimle gülen herkese çok teşekkür ederim. Herkesin ellerinden öpüyorum. İnşallah her şey güzel olacak." ifadelerini kullandı.

8 yıl önce verdiği sözü tuttu

Busenaz Sürmeneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 8 yıl önce verdiği sözü tutmanın mutluluğunu da yaşıyor.

2013 yılında Sultanbeyli'nde 15 yaşındayken Erdoğan'a bir söz verdiğini vurgulayan Busenaz, şunları kaydetti.

"2013'te Sultanbeyli'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına küçücük bir çocuk olarak gittim ve kendisine 'Olimpiyat şampiyonu olup madalyamız size hediye edeceğim' dedim. Bu sözümü de tuttum. Rahmetli dedem de geçen yıl bana 'Kızım ben göremem ama sen git o madalyayı al.' dedi. Ona da sözümü tuttuğum için çok mutluyum. O hayatta değil ama beni izliyor. Ben onu kalbimde hissediyorum. Trabzon'a gidince madalyamı mezarına götüreceğim."

"Hiçbir zaman hayallerinin peşini bırakmasınlar"

Busenaz Sürmeneli, boksa başladığı zaman kendisine "Yapamazsın" diyenlere de cevabı altın madalyayla verdiğini anlatarak, "Bu madalya da imzası olsun bunu diyenlere. Yapamaz diyenler beni çok hırslandırdı, onlara da teşekkür ediyorum. Çok iyi oldu her şey. Ben Türk kadınına ve Türk çocuklarına şunu söylüyorum, hiçbir zaman hayallerinin peşini bırakmasınlar." diye konuştu.

Boks Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme ise çok mutlu olduklarını aktararak, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Olmazsa olmazımız olimpiyattı. Buse'nin de dediği gibi sadece benim değil tüm ekibimizin başarısı. Çok şampiyonluk aldık ama olimpiyat bambaşka bir dava, arzu. Duygularımız çok farklı. Bütün dünya buraya kitlendi. Busenaz Sürmeneli gibi bir Türk kadınının neler başardığını gördüler. Çok mutluyuz bu açıdan." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Onlarca fanatik Yahudi İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2021-08-05 19:31 - Dünya

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kuraklıktan etkilenen besicilere tankerlerle su taşıyor

2021-08-03 17:37 - Çevre-Hayat

Galatasaray Avrupa'da 291. maçına çıkacak

2021-08-04 15:11 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Bilinçli bir beklemedeyiz

2021-07-31 19:46 - Spor

Yunanistan’da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

2021-08-06 17:11 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 'Ormanlarda yapılaşma yetkisi' ile ilgili iddialara yanıt ve

2021-08-01 12:56 - Siyaset

4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 24 Ağustos'ta başlıyor

2021-08-01 18:15 - Magazin

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz: Madalyamızı alıp buraya mutlu bir şekilde geldik

2021-08-03 17:21 - Spor

Beyrut patlamasının tanıkları 'o anları' AA'ya anlattı

2021-08-03 18:46 - Dünya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yarın tamamlanacak

2021-08-07 17:35 - Spor

İlgili Haberler

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Andrea Gardini oldu

15:23 - Spor

FIFA Yılın En İyileri Ödülleri'ni kazananlar yarın belli olacak

14:47 - Spor

Serie A'da Inter zirvenin yeni sahibi oldu

14:27 - Spor

Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti

14:23 - Spor

Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, istifa etti

14:08 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda Gazze Barış Planı'nı görüştü

18:18 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü" mesajı

18:02 - Gündem

Türk Kızılayın Gazze için hazırladığı 19. "İyilik Gemisi" Mısır'ın Ariş Limanı'n

17:28 - Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: Rusya, Ukrayna’nın yanında duracağımızı bilmeli

17:22 - Dünya

Avustralya’da kahraman ilan edilen Ahmed el-Ahmed’in Suriye’deki amcası: Suriye halkı ve Müslümanlar için gurur verici

16:52 - Dünya