Olimpiyat madalyalı boksörlerin yetiştiği tesis yeni yüzüyle hizmete girdi

Kastamonu'da olimpiyat madalyalı boksörlerin yetiştiği Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezi, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.

Spor - 2 ay önce

Türk boksuna 2012 yılından bu yana hizmet veren Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezi'nde kapasite yetersizliği nedeniyle Türkiye Boks Federasyonu tarafından çalışma başlatıldı.
Yaklaşık 7 ay süren çalışmanın ardından tesisteki boks salonu genişletildi, yeni fitness alanı kuruldu. İçindeki tüm spor aletlerinin de yenilendiği tesiste yeni ringler de oluşturuldu.
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 2 olimpiyat ikinciliği kazanan Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat üçüncüsü Esra Yıldız Kahraman ile dünya ve Avrupa şampiyonlarının yetiştiği boks merkezinde yapılan düzenlemelerle daha çok boksörün dünya arenasında başarı elde etmesi hedefleniyor.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Suat Hekimoğlu, Türk boksunu geliştirmek ve kalıcı eserler bırakmak istediklerini söyledi.
Bunun için bir çalışmayı tamamladıklarını belirten Hekimoğlu, "Harika bir salon oldu. Gençlik ve Spor Bakanımıza, Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya'ya çok teşekkür ediyoruz. Buraya ilk geldiğimizde kötüydü. Şimdi torbaların dövüleceği, ringlerin olduğu yer ve fitness salonu dahil her şey yenilendi. Yaklaşık 15 milyon lira harcandı." dedi.
Boksörlerin çalışma imkanlarını artırmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Suat Hekimoğlu, yapılan düzenlemelerle ikili ve üçlü kampların kolaylıkla yapılabileceğini anlattı.
Yakın zamanda kamp merkezinde Rusya, İtalya ve diğer ülkelerle kamp yapılacağını anlatan Hekimoğlu, "Bakanlığımızla görüşüyoruz. Bir bina daha yapmayı düşünüyoruz. Onu da inşallah bir yıl içerisinde federasyonumuzun demirbaşına katacağız. Sadece spor salonu anlamında değil, hem başarı hem de yaptıklarımızla boks sporunu Türkiye'ye sevdireceğiz." diye konuştu.
Yapılan yatırımlarla başarının da artacağına inandığını vurgulayan Hekimoğlu, "Burada çocuklar daha hevesli çalışıyor. Çok güzel, tertemiz, pırıl pırıl bir yer oldu. Buradan çok olimpiyat madalyalı sporcu çıkacak." ifadelerini kullandı.
Kadın Boks Milli Takımı Antrenörü Nazım Yiğit ise boks salonunun yenilenmesiyle ülkelerin ortak kamp taleplerinin arttığına dikkati çekti.
Salonda yapılan düzenlemelerin sporcuları motive ettiğinin altını çizen Yiğit, "Bu, bizim için gurur verici. Dünyada bizim gibi kamp yerlerinde, imkanlarımızla kamp yapan takım sayısı çok az. Bu da bizim için güzel bir şey. Burada olimpiyata hazırlanıyoruz. O yüzden buraya bu yatırımın yapılması çok doğru ve yerinde bir karar. Biz de elimizden gelen tecrübelerimizi, fikirlerimizi sunduk." diye konuştu.
Milli boksör Busenaz Sürmeneli ise kamp merkezinin yeni halini çok beğendiğini dile getirerek, "Başarı geldikçe imkanlar da artıyor. Gerçekten takım çok iyi gidiyor. Burayı seviyoruz. 2012'den beri buraya geliyorum. Çalışma ortamımız da güzel. Salon çok güzel. Bizim için buraya büyük yatırım yaptılar. İnşallah biz de onların başlarını öne eğmeyiz." şeklinde görüş belirtti.
Milli boksör Büşra Işıldar ise eski salonda da uzun yıllar çalıştığını belirterek, Türkiye Boks Federasyonuna ve antrenörlere emeklerinden ve sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Görünmez fırtınanın içinde sessiz oturmak -Arzu Leyal yazdı-

2026-05-26 06:39 - En Son Yazılar

Körfez ülkeleri, İran'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin belirlediği alternatif güzergaha karşı ç

2026-05-22 21:57 - Dünya

Milli Eğitim Bakanlığı ile MÜSİAD arasında "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalandı

2026-05-22 16:52 - Eğitim

Yargıtay, Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı davasında "usulden" bozma istedi

2026-05-27 13:12 - Gündem

İsrail ordusu, Lübnan'ın Sur kentine yönelik hava saldırıları başlattı

2026-05-28 07:12 - Dünya

Türk Kızılayın kurban bağışı kampanyası tatil günlerinde de sürüyor

2026-05-23 11:22 - İslam-Hayat - Safer 1448

MSB, EFES-2026 Tatbikatı'na katılan yabancı askerlerin görüşlerini paylaştı

2026-05-22 13:27 - Gündem

New York'taki Türkevi'nde Gastroshow etkinliği düzenlendi

2026-05-24 08:43 - Magazin

Kadınların İnternette En Çok Araştırdığı Konuların Başında İlişkiler ve Özel Hayat Geliyor

2026-05-22 20:09 - İnsan-Hayat

Bayram trafiği, Trafik İzleme Merkezi'nden anlık takip ediliyor

2026-05-26 12:12 - Çevre - Seyahat

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset