?>

'Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan' kampanyası çocuklara kitapları sevdirdi

Çekmeköy ilçesi Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, "Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan" sloganıyla başlattığı çalışmayla mahalledeki çocuklara kitap sevgisini aşıladı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

İstanbul

Muhtar Çelik, çocukların tablet, bilgisayar ve telefonla çok zaman geçirdiğine yönelik ailelerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti.

Kolları sıvayan Çelik, muhtarlığın bir bölümünü çocuklar için kütüphaneye çevirdi. Çelik, bisiklet, spor ayakkabı, futbol topu gibi hediyeler vererek, çocukların kütüphaneye ve kitaplara ilgisinin artmasını teşvik etti.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceleri teknolojiye bağımlı olan çocukların, yürüttükleri çalışma sonucu kitap okumaya başladığını belirterek, "Şimdi iyi bir ortalama yakaladık. Aileler de memnun, çocuklarımız da memnun. Kampanyamıza 'Okuması çocuklardan, hediyesi muhtardan' dedik. Kampanyamızla mahallemizde güzel bir aile ilişkisi yakaladık. Bu kütüphane bize çok şey kattı. Ailelerimizle ve çocuklarımızla bir araya geldik. Onların hayallerine dokunmak bizi ciddi anlamda mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de çocuklarımızın yanında olacağız." dedi.

Çocukların psikolojik baskıyla kitap okumasını istemediklerini, bu nedenle parkta oyun oynamak, doğum günü ve çeşitli eğlenceli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Onlar mutlu olunca, bizde mutlu oluyoruz. 'Onların hayalleri bizim hayallerimizdir' diyorum. Onlar daha güzel yarınlara hazırlansınlar diye elimizden geleni yapmak zorundayız. Onun için onlara ve ailelerine teşekkür ediyorum. Onlar için buradayız. Onlar için 24 saatte çalışsak azdır."

Çelik, yaz tatili başladığı için çocukların kitapları okumasına yönelik çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Veliler kampanyadan memnun kaldı

Mahalle sakinlerinden Zeynep Sezen, çalışma sayesinde çocuklarının kitap okuma alışkanlığı kazandığını dile getirerek, "Kampanyanın bize çok çok faydası oldu. Çünkü çocukları televizyon ve bilgisayar başından almamız mümkün değildi. Muhtarımızın projesi hem bizim için hem de çocuklarımız için çok iyi oldu. Çocuklarımız kitapları daha çok sevmeye başladılar. 'Kitabı hemen okuyup muhtara götüreyim ve hediyemi alayım' heyecanı da var. Allah razı olsun muhtarımızdan, bu projeyi yürüttüğü için. Bir veli olarak çok sevinçliyim." diye konuştu.

İki çocuk babası Emrah Karataş da çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesiyle derslerinde de başarılarının arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çocuğum heyecanla kitabı bana getirdi. 'Muhtar amca kitabı okuyup götürünce, bana hediye veriyor' dedi. Çok mutlu oldum. Geldim, muhtarımızın yanına, bana da anlattı, bizi de mutlu etti. Mahallede neredeyse kampanyayı duymayan yok. Çocukların çoğunda kitapları görüyorum. Çok güzel bir olaya vesile oldu. Derslere etkisi oldu. Çocuğum kitap okuduğu için anlaması gelişti ve derslerini daha kısa sürede yapmaya başladı. Bilgisayardan da uzak durmaya başladı."

Çocuklardan Zeynep Özge Aras, kitap okumayı sevdiğini belirterek, "Boş zamanlarımda okuyup, muhtara geri getiriyorum. Hediyemi alıyorum. Kitap okumak beni eğlendiriyor, çok mutlu oluyorum. Muhtarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Efe Karataş, okumayı çok sevdiğini ve daha çok maceralı kitapları tercih ettiğini söyledi.

Kerem Güven ise 10 kitap okuduğunu, artık televizyon başında daha az zaman geçirdiğini ifade etti.

Rabia Kızılaslan da kitapları okuduktan sonra muhtardan hediye aldıklarını anlatarak, zamanlarının verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TOFAŞ, Yunan başantrenör Dimitris Priftis'le sözleşme imzaladı

2022-06-16 20:32 - Spor

AB ambargosu petrol fiyatlarını ateşlerken Rusya'nın gelirini artırıyor

2022-06-15 11:32 - Ekonomi

Pakistan, BM'den Keşmirlilerin hakları için güvenilir adımlar atmasını istedi

2022-06-16 19:40 - Dünya

Bakan Yanık: Odak noktamız kadına yönelik şiddetle mücadeledir

2022-06-14 19:40 - Gündem

İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması

2022-06-17 19:07 - Dünya

Meclis yoğun bir haftaya giriyor

2022-06-19 11:20 - Siyaset

Yurdun çeşitli kesimlerinde yarın da gök gürültülü sağanak etkili olacak

2022-06-13 16:53 - Gündem

Ukrayna: Severodonetsk ve Toşkovets kentlerinde Rus saldırıları püskürtülüyor

2022-06-15 15:20 - Dünya

Milli sürat patenciler takım içi rekabetle hızına hız kattı

2022-06-14 11:45 - Spor

'Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan' kampanyası çocuklara kitapları sevdirdi

2022-06-19 11:58 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Giresun'daki Paşakonağı Yaylası akarsularıyla güzel manzaralar sunuyor

17:03 - Çevre-Hayat

Kırşehir'de tedavi edilen 25 kuş, Bozkır Dağları'na yeniden kanat çırptı

16:52 - Çevre-Hayat

Aydın'da sıcak hava bunaltıyor

16:43 - Çevre-Hayat

Düğün hazırlığı yapan çocuklar su baskınına yakalandı

16:08 - Çevre-Hayat

Antalya'da insansız cankurtaran robotu plajlarda hizmet veriyor

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İngiltere'de on binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

18:58 - Dünya

İsrail, İsveç'te protesto edildi

18:27 - Dünya

Sağlık Bakanlığı "Dumansız Türkiye" temalı yeni bir kampanya başlattı

18:07 - Gündem

Trump, Epstein dosyalarıyla ilgili Büyük Jüri ifadelerinin yayınlanmasını istedi

17:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcular ve gençlerle bir araya geldi

17:43 - Gündem