?>

Okulların yangın söndürme tüpünün dolum ve bakımını Konya'daki lise yapacak

Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yangın tüpü dolum ve bakım istasyonunda, diğer okulların bu konudaki ihtiyaçları karşılanacak.

Ekonomi - 3 yıl önce

Konya

Okulun Kimya Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri, yangın tüpü dolum ve bakım tesisini faaliyete geçirdi. Tesiste 8 öğretmen ve 120 öğrenci görev alıyor.

Tesise teslim edilen yangın tüplerinin ilk önce güvenlik ve bakım kontrolleri yapılıyor. Doluma uygun tüpler, iş güvenliği esaslarına uygun şekilde öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından dolduruluyor. Okulların yangın söndürme tüpünün dolum ve bakımı bu meslek lisesince yapılacak.

Yeni çalışmalarla hedef 10 milyon lira ciro

Okul Müdürü Murat Aksoy, AA muhabirine, Türkiye'de bu alanda çalışma yürüten ilk meslek lisesi olmanın heyecanını taşıdıklarını söyledi.

Çalışma ruhsatını alarak talep eden kurumların da ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadıklarını belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Yangın tüpü dolum ve bakım istasyonu oluşturduk. Heyecanlıyız, bu heyecan büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. İnşallah ekibimizle bunun da üstesinden geleceğiz. 'Meslek lisesi, memleket meselesi' cümlesinin içini doldurmaya çalışıyoruz. Bunu da üretimle sağlayacağız. İnşallah başarılı olacağız."

Aksoy, 2021'de okul olarak yaklaşık 4 milyon ciro elde ettiklerini, yeni çalışmalarla bu yıl hedefin 10 milyon lira ciro olduğunu bildirdi.

Tesiste her işlem titizlikle yapılıyor

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Ali Eltaş, tesisin yaklaşık 1 yılda hazırlandığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Konya ziyaretindeki incelemelerinden sonra hizmet vermeye başladıklarına değinen Eltaş, şimdiden birçok kurumla görüştüklerini söyledi.

Eltaş, çalışmaları alınan eğitimler çerçevesinde ve TSE garantisiyle yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu alanı en iyi şekilde devam ettirmeye çalışacağız. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu yeni çalışmamızdan oldukça memnun. Bu işlemi Türkiye'de yapan ilk okuluz. Bu önemli görevi layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Tesiste her işlem titizlikle yapılıyor. Dolum ünitemize gelen tüpler, öncelikle genel kontrolden geçirilir, dayanıklılığı test edilir. Tüpler, dolum aşamasına geçebilecekse üzerindeki deformasyonları gidermek için gerekli bakımları yapıyoruz. Tüpün dolumu gerçekleştirildikten sonra kontrol işlemleri yapılıyor. İtici gaz dediğimiz gaz dolumundan sonra da tüple ilgili bilgileri bilgisayar sistemi üzerine işleyerek işlemi tamamlıyoruz. İlgili kuruma teslim ediyoruz."

Okulun 12. sınıf öğrencisi Mehmet Koyuncu ise farklı bir alanda çalışmanın güzel bir deneyim olduğunu, tesiste çalışmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 8 Şubat'taki Konya ziyaretinde açılışını yaptığı istasyonla ilgili, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm okullarımızdaki yangın söndürmeyle ilgili tüm ihtiyacı Konya'dan, Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden gidermiş olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gökova Körfezi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2022-02-11 19:59 - Gündem

Giresun'da 16 yaşındaki kız çocuğu Sıla Şentürk bıçaklanarak öldürüldü

2022-02-17 01:08 - Asayiş

Belçika'da salgın tedbirleri gevşetiliyor

2022-02-11 21:10 - Dünya

İsmini Osmanlıdan alan Bağdat'taki 105 yıllık kültür yuvası: Şahbender Kahvehanesi

2022-02-16 14:08 - Çevre-Hayat

Kangal köpeği ve koyunu aynı merkezde yetiştiriliyor

2022-02-14 15:43 - Çevre-Hayat

Kanada'da polis Ambassador Köprüsü'nü protestoculardan temizlemek için harekete geçti

2022-02-12 19:04 - Dünya

Okulların yangın söndürme tüpünün dolum ve bakımını Konya'daki lise yapacak

2022-02-17 14:18 - Ekonomi

Kanada Başbakanı Trudeau Acil Durumlar Yasası'nı uygulamaya koydu

2022-02-15 03:04 - Dünya

Temel parçacık 'nötrino'nun en küçük kütlesi bulundu

2022-02-15 13:45 - Teknoloji

Diyarbakır'da Eren Kış-22 operasyonu başlatıldı

2022-02-11 15:17 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Temsilciler Meclisi bu hafta "kripto" mesaisi yapacak

13:27 - Ekonomi

Putin'in ekonomi temsilcisi Dmitriyev, ABD ile temasların devam edeceğini söyledi

12:52 - Ekonomi

Sanayide yeşil dönüşüme yönelik 62 yerli teknoloji projesine 444 milyon lira destek

12:43 - Ekonomi

Okul servislerine kamera takacak firmaların taşıması gereken nitelikler belirlendi

11:58 - Ekonomi

Yılın ilk yarısında en fazla "turizm ve otelcilik" elemanı istihdam edildi

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Alman komşusunun bıçaklayarak öldürdüğü Müslüman kadının ırkçılık kurbanı olduğu öne sürüldü

14:13 - Dünya

Bakan Ersoy: Şehit ve gazilerimizin emanetini yere düşürmeyeceğiz

14:02 - Gündem

Konya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

13:58 - Gündem

Suriye’nin Süveyda ilinde Dürziler ile Bedevi Arap aşiretleri arasında çatışmalar sürüyor

13:52 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi bu hafta "kripto" mesaisi yapacak

13:27 - Ekonomi