?>

Okuduğu kitap sayesinde okçuluk sporuna başlayan Gülnaz Büşranur'un Avrupa şampiyonluğu öyküsü

Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay kadınlar kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Gülnaz Büşranur Coşkun, okçuluk sporuna 10 yıl önce okuduğu "Açlık Oyunları'' romanındaki karakter Katniss Everdeen sayesinde başladığını anlattı.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Almanya'da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay kadınlar kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Gülnaz Büşranur Coşkun, okçuluk sporunda altın madalyaya uzanan hikayesini AA muhabirine anlattı.

Okçuluk sporuna 10 yıl önce okuduğu ABD'li yazar Suzanne Collins'in kaleme aldığı "Açlık Oyunları" kitabındaki kadın karakter Katniss Everdeen sayesinde başladığını belirten Gülnaz Büşranur, çok sevdiği sporu yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Okçuluktan önce kick boks sporuyla da ilgilendiğini ifade eden Gülnaz Büşranur, "Okçuluk sporuna başladıktan sonra fark ettim ki aradığım spor buymuş. Okçuluğu aşkla yapıyorum. İlk başladığımda da bambaşka bir duygu olduğunu hissetmiştim. İlk başlarda dışarı çıkmak başka şeyler yapmak yerine sadece ok atmak istiyordum." diye konuştu.

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay kadınlar kategorisi finalinde Alman rakibi Michelle Kroppen ile karşılaştığını hatırlatan Gülnaz Büşranur, rakibini 6-2 yenerek şampiyonluk mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gülnaz Büşranur, başarılı olmak için her sporcu gibi çok çalıştığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Beni Avrupa şampiyonu yapan en iyi özelliğim başarısızlıklardan sonra asla pes etmemem oldu. Şampiyon olmak bambaşka bir histi. O kadar çok konsantreydim ki tüm maç boyunca bu durumu bozmamaya çalıştım. En büyük odaklandığım şey buydu. Şampiyon olduğumu duyduktan sonra bir rahatlama geldi. Gülmemi bile kontrol edemedim. Yere düşecek gibi hissettim. Nasıl bir tepki verebildiğimi de tam olarak bilmiyorum. Çok güzel bir duyguydu. Bundan sonraki hedefim gittiğim tüm yarışmaları kazanmak. Her zaman hedefim budur. "

"Okçuluk bana kaybettiklerimden ders çıkarmayı öğretti"

Okçuluk sporu sayesinde çok güzel arkadaşlıklar edindiğini dile getiren Gülnaz Büşranur, "Hocalarımla ve antrenörlerimle çok güzel bir ilişkim var. Çok sıcak bir ortamdayım. Mutluluk başarı getiriyor diyorlar ya burada çok mutlu olduğum için başarılı olduğumu düşünüyorum. Okçuluk bana ayrıca sabırlı olmayı ve kaybettiklerinden ders çıkarmayı öğretti." ifadelerini kullandı.

Açlık Oyunları serisi

ABD'li yazar Suzanne Collins'in kaleme aldığı Açlık Oyunları serisi, "Açlık Oyunları", "Ateşi Yakalamak" ve "Alaycı Kuş" kitaplarından oluşuyor. Bilim kurgu roman, beyaz perdeye de uyarlandı.

Açlık Oyunları, Kuzey Amerika'da kurulan Panem olarak bilinen bir ülkede geçmekte. Ülke, Capitol'un diktatörlük denetimi altındaki zengin Capitol ve onu çevreleyen on iki yoksul mıntıkadan oluşmaktadır.

Kitap serisi, Açlık Oyunları adı verilen ve canlı yayımlanan yarışmaya katılan 12-18 yaş arasındaki genç yarışmacıların hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır.

Kitabın ana karakteri olan ve kız kardeşinin yerine yarışmaya gönüllü katılan 16 yaşındaki Katniss Everdeen, usta bir okçudur.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gül koklayan Fatih -Hülya Ayhan yazdı-

2022-06-10 05:52 - En Son Yazılar

Okuduğu kitap sayesinde okçuluk sporuna başlayan Gülnaz Büşranur'un Avrupa şampiyonluğu öyküsü

2022-06-15 11:59 - Spor

Bolu Dağı'nda zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2022-06-09 21:55 - Asayiş

Cem Bölükbaşı, F2 Azerbaycan sprint yarışını tamamlayamadı

2022-06-11 15:20 - Spor

Türk asıllı Fransız vatandaşın, polisin müdahalesinde ölümüne ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı

2022-06-11 15:07 - Dünya

Andrea Pirlo resmen Fatih Karagümrük'te

2022-06-13 20:06 - Spor

İran'da 5,2 büyüklüğünde deprem

2022-06-15 10:34 - Dünya

Eskişehir'de sağanak, su baskınlarına neden oldu

2022-06-11 17:07 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı Brezilya ile karşılaşacak

2022-06-15 10:44 - Spor

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 1 milyon 11 bin 277'ye çıktı

2022-06-13 16:59 - Dünya

İlgili Haberler

Golf, dünya liderlerinin tercih ettiği "diplomatik diyalog aracına" dönüşüyor

12:38 - Spor

Milli tekvandocu, Balkan Şampiyonası'nda Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşıyor

12:32 - Spor

Kariyerinde 400 gole ulaşan Mbappe, Messi ve Ronaldo'yu geride bıraktı

12:27 - Spor

2026 Dünya Kupası Yolunda Milli Gururlar: Merih Demiral

12:12 - Spor

A Milli Futbol Takımı 646. maçına çıkacak

11:52 - Spor

Günün Manşetleri

Bitcoin, Fed'in para politikasındaki belirsizlikle mayıstan beri en düşük seviyeye geriledi

13:48 - Ekonomi

Doğu Anadolu'nun en büyük toplu sera alanı Erzincan'da kurulacak

13:43 - Ekonomi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, elektrik ihtiyacının yüzde 60'ını güneşten karşılıyor

13:38 - Ekonomi

ABD'de Bosna Savaşı'nda sivil ölümlerine karışan Amerikalılar olup olmadığı araştırılacak

13:33 - Dünya

ÇAYMER, bu yıl 50 kilogram çiçek çayı üretti

13:27 - Ekonomi