?>

Okan Buruk: 8 Aralık gecesinin futbol ailesi için bir milat olmasını diliyorum

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Buruk, "Başakşehir Kulübü olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığını inşallah diğer kulüpler, diğer oyuncular ve dünya üzerindeki diğer insanların sürdürmesini diliyoruz." dedi.

Spor - 5 yıl önce

İstanbul

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Paris Saint Germain'e (PSG) karşı deplasmanda oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçında dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenörleri Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasıyla ilgili, "8 Aralık gecesinin futbol ailesi için bir milat olmasını diliyorum." dedi.

Buruk, Fransa'dan dönüşte İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok üzücü ve karmaşık bir gece yaşadık. Ben bir yandan oraya bakarken bir yandan da bizim için verdiği sonuç önemli. Sahadaki futbolcuların hem kulübelerin, kulüp başkanlarının federasyon başkanları devlet başkanları dünyada birçok insanın verdiği tepki çok önemliydi. Bu birlikteliği devam ettirmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu tarz olayların yaşandığını vurgulayan Buruk, "8 Aralık gecesinin özellikle futbol ailesi için bir milat olmasını diliyorum. Başakşehir Kulübü olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığını inşallah diğer kulüpler, diğer oyuncular ve dünya üzerindeki diğer insanların sürdürmesini diliyoruz. Hedefimizin bu olması gerekiyor. Özellikle bizim kulüp olarak burada Webo hoca ile birlikte duruşumuz çok önemliydi. Buna destek veren PSG Kulübü ve oyuncuları ile UEFA önemli bir sorumluluk aldı. Bu direnişe bir destek verdi. Anlamlı bir gece yaşadık. Futbolun dışarda kaldığı ama insanlığın içeriye alındığı anlamlı bir gece yaşadık. İnşallah tüm dünya üzerinde bunu devam ettiririz." ifadelerini kullandı.

Maçının ertelenen kısmına hazırlanmakta zorlandıklarını aktaran Buruk, şöyle devam etti:

"Bir şok yaşadık. Öbür gün maça hazırlanırken oyuncularla konuşmalarımız oldu ama sahada işler istediğimiz gibi gitmedi. Bir gün öncenin psikolojik anlamda hasarını gördük. Sahada da maça tam olarak odaklanamadığımızı gördük. Burada futbol, sonuç hiçbir şey önemli değil. Bence önemli olan bir gün önce verilmiş olan mesajdı. Bu kulübümüz ve bizim için daha değerli."

PSG'li oyuncuların desteklerinin çok önemli olduğunu ve kutlanması gerektiğini belirten Buruk, "Öncelikle Webo hocanın müdahalesi, Demba Ba’nın müdahalesi ve rakipten de Neymar, Mbappe ve Marquinhos hemen geldiler ve 'Bu hakem olduğu sürece biz de oynamayacağız' dediler. Bu destek önemliydi. Oradaki birlikteliği yaratmak çok önemliydi ve daha sonra içeri girme kararı aldık. Sonra da oyuncularımız ve külübümüz ile birlikte devam etmeme kararı aldık. UEFA'nın verdiği önemli bir destek vardı." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Medipol Başakşehir PSG deplasmanında

2020-12-07 12:56 - Spor

KKTC'de Kovid-19 kaynaklı 6. ölüm

2020-12-08 21:22 - Dünya

Enerya, Aydın'da 100 bin aboneye ulaştı

2020-12-04 14:13 - Ekonomi

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında 36. maçına çıkacak

2020-12-07 14:51 - Spor

Manchester Derbisi ve NBA’de yeni sezon heyecanı TV+’ta

2020-12-04 16:05 - Genel

İSKİ su borçlarını yapılandırıyor

2020-12-10 16:51 - Ekonomi

'Oyuncularımın hepsi çok iyi performans gösterdi'

2020-12-04 03:11 - Spor

Rasulayn'daki bombalı araç saldırısında 2 asker şehit oldu

2020-12-10 21:46 - Gündem

Sağlık Bakanlığı: Türkiye'deki toplam Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 748 bin 567

2020-12-10 23:31 - Sağlık

TV+'ın izlenme oranı 3 kat artarak 18,3 milyon saate ulaştı

2020-12-10 16:38 - Genel

İlgili Haberler

Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık programı belli oldu

10:47 - Spor

Pacers'ı yenen Thunder, NBA final serisinde durumu 2-2'ye getirdi

10:15 - Spor

Kapadokya Bisiklet Festivali 111 kilometrelik 'Büyük Sürüş' ile başladı

10:03 - Spor

Tuna Tunca, Manş Denizi'ni geçen ilk otizmli Türk sporcu oldu

17:48 - Spor

Liverpool, Bayer Leverkusen'den Florian Wirtz'i transfer etti

14:37 - Spor

Günün Manşetleri

Ürdün, 24 saatlik kapanmanın ardından hava sahasını yeniden açtı

11:32 - Dünya

TOKİ, geçen ay 5 bin 899 konutu hak sahiplerine teslim etti

11:28 - Ekonomi

Küresel piyasalar merkez bankaları haftasına odaklandı

11:22 - Ekonomi

D8 ülkeleriyle 5 yılda toplam 126,6 milyar dolarlık ticaret yapıldı

11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Tüketiciler doğrudan satışlarda 30 gün içinde cayma hakkını kullanabilecek

11:13 - Ekonomi