?>

Öğretmenin köy okulunda yaktığı "bilim ateşi" çocuklara yeni ufuklar açtı

Erzurum'da kadın öğretmenin mahalle statüsündeki köy okulunda yaktığı "bilim ateşi" çocuklara yeni ufuklar açtı.

Teknoloji - 2 gün önce

Erzurum

Tekman ilçesine bağlı Taşkesen Mahallesi'ndeki Şehit Nurullah Saraç Ortaokulu'nda görev yapan Gamzenur Fatsa, köydeki öğrencileri bilim ve teknoloji dünyasıyla buluşturarak geleceğe hazırlıyor.

????

Okulun 160 öğrencisi için özel sınıf tasarlayan Fatsa, burada çocuklarla ürettikleri bilim-teknoloji projeleriyle ulusal yarışmalara katıldı ve TEKNOFEST ile TÜBİTAK yarışmalarında dereceler elde etti.

Köy okulunda yaktığı "bilim ateşi"yle öğrencilerine yeni ufuklar açan Fatsa, kırsaldaki çocuklarla yazılımdan kodlamaya birçok alanda çalışma yapmaya devam ediyor.

İlçe merkezinde öğretmenlik yapan Fatsa'nın kocası Ömer Faruk Fatsa da zaman zaman köye gelip öğrencilerine yeni hayaller kazandıran eşine destek oluyor.

"Aziz Sancar ve Selçuk Bayraktar'ı örnek almalarını istiyorum"

Gamzenur Fatsa, daha önce görev yaptığı Afyonkarahisar'da, bilim ve teknoloji yarışmalarına kırsaldan katılımın neredeyse hiç olmadığını fark ettiğini söyledi.

Daha sonra atandığı Erzurum'daki kırsal mahallede bu konu üzerine yoğunlaştığını ifade eden Fatsa, şöyle konuştu:

"Taşkesen Mahallesi'ne geldiğim zaman çocukların gözlerindeki o ışığı, bilime olan meraklarını gördüm. Böyle olduğu için de onları teşvik etmek istedim. TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarına katıldık. TEKNOFEST'te finallere kaldık. Bu yıl çocuklarımızı İstanbul'a götürdük. Bu şekilde az da olsa küçük adımlarla bu yola başladık. Köy okullarında okuyan öğrencilerimizin de TEKNOFEST, TÜBİTAK yarışmalarına katılması için öğretmenleri olarak bizim destek olmamız gerekiyor. Çocukların o havayı solumaları, 'başardım' duygusunu tatmaları gerekiyor. Aziz Sancar ve Selçuk Bayraktar gibi ülkemize yön veren şahsiyetlerin hayatlarını örnek almalarını, onların bilimin ışığında ilerlemelerini istiyorum."

"Eşim bu süreçte bir ilim ateşi yaktı"

Ömer Faruk Fatsa ise eşine bu yolculukta destek olduğunu belirterek, "Eşim bu süreçte bir ilim ateşi yaktı. Bu ateş yakıldığında ona odun taşımak zor olmuyor. Gamze hocanın yaktığı ateşe destek vermeye gayret ediyoruz." dedi.

8. sınıf öğrencisi Emirhan Alparslan da okulda güç kaynağı projesi yaptığını söyleyerek, bilişim teknolojileri öğretmeni olmak istediğini vurguladı.

Öğrencilerden Mustafa Hasan ise kodlama cihazı olan bir tablet yaptıklarını ve TÜBİTAK ile TEKNOFEST yarışmalarında birinci olmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, İsrail mahkemesinde siyasi bir davada yargılanıyor

2025-11-18 16:12 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Diyanet'ten hacı adaylarına 'pasaport geçerlilik süresi' uyarısı

2025-11-20 14:43 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Zihinsel engelli kızlara öz bakım becerisi kazandırılması için mobil uygulama geliştirildi

2025-11-18 14:33 - Sağlık

TİKA Senegal'de cami açtı

2025-11-17 22:52 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Hazreti Mevlana'yı Anma ve Şeb-i Arus Törenleri 7-17 Aralık'ta gerçekleştirilecek

2025-11-21 16:58 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İslami finans, küresel ölçekte ivme kazanıyor

2025-11-18 16:17 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Sigara kullanan 45 yaş üzeri 4 kişiden birinde KOAH ortaya çıkıyor

2025-11-18 15:08 - Sağlık

Hollanda hükümeti Nexperia'daki "devlet müdahalesini" askıya aldı

2025-11-19 13:38 - Teknoloji

Şam'da 10. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsani Sempozyumu başladı

2025-11-23 15:38 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Rusya'dan Türk futbolundaki hakem skandalına tepki

2025-11-21 21:44 - Özel Haber

İlgili Haberler

Teknoloji şirketi HP işten çıkarmaya gideceğini duyurdu

01:43 - Teknoloji

Savunma sanayisindeki başarı sağlık teknolojilerine ilham oluyor

18:23 - Teknoloji

Katar'daki Dünya Eğitim İnovasyon Zirvesi 12'de gençlerin eğitime erişimi ve istihdamı ele

16:13 - Teknoloji

Akdeniz ülkelerindeki bilim insanlarından enerji verimliliği için proje

13:53 - Teknoloji

HÜRJET 3 koldan hedefe ilerliyor

11:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Ferencvaros'u konuk edecek

09:07 - Spor

Bartın'da inşaat alanında yaşanan göçüğün ardından yan apartmanın sakinleri tahliye edildi

08:48 - Gündem

Hakkari'de 378 kilogram, Ağrı'da 773 litre uyuşturucu madde ele geçirildi

08:42 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmeye kapıyı açık bıraktı

04:07 - Dünya

Gazze'de yaşamaya uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya