Öğrencilerin derse geç kalma alışkanlığı zumbayla çözüldü

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Adnan Menderes İlkokulunda görevli 4 sınıf öğretmeni, sabahları öğrencilere dans eşliğinde egzersiz yaptırıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

İzmir
İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir ilkokulun 1600 öğrencisi, sabahları önce müzik eşliğinde zumba dansı yapıyor ardından sınıflarındaki yerlerini alıyor.
Ayrancılar Adnan Menderes İlkokulunda görevli öğretmenleri Gül Göç, Çisil Edis, Gamze Çelik Toprak ve Enver Ekinci, okulu sevdirmek ve özellikle de çocukların derslere geç kalma alışkanlığının önüne geçmek amacıyla "sabahları dans" fikrini hayata geçirdi.

Teknoloji bağımlılığı ve hareketsiz yaşama karşı faydalı olabileceği de düşüncesiyle sabahları öğrenciler önce okul bahçesinde toplanıyor. Daha sonra öğretmenler sahneye çıkıyor ve müzik yayını başlıyor. Öğrenciler ise toplu halde sahnedeki öğretmenlerinin dans figürlerine ayak uydurmaya çalışıyor.
Yarıl yıl tatilinden itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin ilgisi bir hayli yüksek.

Gül Göç, AA muhabirine, Mustafa Kemal Atatürk'ün, eğitimin çocuğu sevmekle başladığını söylediğini ve bundan hareketle yola çıktıklarını ifade etti.
Çocukların mutluluğunu öncelediklerini anlatan Göç, şunları kaydetti:
"Sadece sınıfa giren değil, gönüllere giren öğretmen olabilmeyi istiyoruz. Bu etkinliğe başlarken çocukların oyunla öğrendiğini ele alarak başladık. Sadece dersleri değil, kuralları da oyunla öğreniyorlar. Bu etkinlik sayesinde birlikte hareket etmeyi ve yaşamaya uyumlu bireyler haline gelmeyi öğrendiler. Özgüven kazandılar. Çok mutluyuz çocuklar da çok mutlu. Normalde çocuklarda genellikle okula geç kalma alışkanlık haline geliyor. Biz zumbayla buna da değinmek istedik. Çocuklar o kadar severek geliyorlar ki okula yani her gün soruyorlar 'Bugün yapacak mıyız?' diye. Bizim amacımız çocukların kalbine girmek. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

Tevfik Fikret Çiftçi ise kaliteli bir eğitim için öğrenci ve öğretmenlerin mutlu olması gerektiğini vurgulayarak, bu anlayışla hareket etmeye çalıştıklarını aktardı.
Derslere başlamadan önce gerçekleştirilen zumba etkinliğinin öğrenciler tarafından çok sevildiğini anlatan Çiftçi, bu çalışmayı sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Çisil Edis ve Gamze Çelik Toprak da keyifli bir projede yer aldıkları için memnun olduklarını dile getirdi.
3'üncü sınıf öğrencisi Kumsal Sarıçalı da zumba etkinliğine başladığı ilk dönemlerde heyecanlandıklarını ama bunu aştıklarını söyledi.

Artık okula gelmek için sabırsızlandığını anlatan Sarıl, "Bu etkinliği yaparken tüm sınıf önde olmayı istiyoruz. Eve gidince dans hareketlerini çalışıyorum böylece enerjimi uykuya hazırlamış oluyorum." dedi.
İbrahim Yıldız, Berfu Özlü, Nevzat Efe Diremsiz, Sema Sultan Şen ise zumba etkinliğini çok sevdiklerini ve bunu başlattığı için öğretmenleri ve okul yönetimine teşekkür etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’daki terör saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman gence ödül

2024-03-27 01:32 - Dünya

Kırklareli'nde bir hayvansever kedisiyle sandık başına gitti

2024-03-31 12:53 - Çevre-Hayat

Biden, New York'ta bağış kampanyasını yapacağı binanın önünde protesto edildi

2024-03-29 08:48 - Dünya

FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı

2024-03-29 09:28 - Asayiş

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te şiddetli rüzgar nedeniyle "acil durum" ilan ed

2024-03-28 21:53 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha öldü

2024-04-01 18:53 - Dünya

Seçimler ve bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak sürücülere "yaz lastiği" uyarısı

2024-03-29 11:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, terör örgütü PKK yandaşlarının Avrupa'daki saldırılarını kınad

2024-03-27 18:33 - Gündem

Hatay'da depremlerde hasar alan ve restorasyonu tamamlanan mescit ibadete açıldı

2024-03-29 15:27 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nü kutladı

2024-03-30 16:07 - Gündem

İlgili Haberler

Bolu ve Düzce'de 656 bin hektar ormanlık alan 24 saat gözetim altında

02:03 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da 13 asırlık zeytin ağacı meyve vermeyi sürdürüyor

01:47 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin kuzey ucu Sinop, kruvaziyer ve yat limanına kavuşuyor

21:03 - Çevre-Hayat

Güneyden esen rüzgar, Akdeniz kıyılarında plastik atık birikimine neden oluyor

12:58 - Çevre-Hayat

Türkiye'de Temmuz'da 78 'meteorolojik afet' meydana geldi

12:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bolu ve Düzce'de 656 bin hektar ormanlık alan 24 saat gözetim altında

02:03 - Çevre-Hayat

Filistinli mühendisler, İsrail'in Şifa Hastanesinde zarar verdiği cihazları imkansızlıklara rağmen çalıştırıyor

01:43 - Dünya

Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil

01:02 - Dünya

ABD Adalet Bakanlığı ile TikTok 'çocuk gizliliği' davasında 400 milyon dolarlık uzlaşma

00:32 - Medya

RTÜK Başkanı Mehmet Daniş'ten İsrail yönetimine tepki

23:52 - Medya