Öğrenciler ihtiyaç fazlası eşyalarıyla yetimleri sevindiriyor

"Fazlalığınız Sevinç Olsun" projesi kapsamında bir araya gelen başkentli öğrenciler, Hacı Bayram-ı Veli Derneği Hayır Çarşısı bünyesindeki Sevgi Atölyesi'nde, ikinci el eşyalara yetim çocuklar ve aileleri için yeniden hayat veriyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Ankara
"Fazlalığınız Sevinç Olsun" projesi kapsamında bir araya gelen başkentli öğrenciler, Hacı Bayram-ı Veli Derneği Hayır Çarşısı bünyesindeki Sevgi Atölyesi'nde, yetim çocuklar ve aileleri için ikinci el eşyalara yeniden hayat veriyor.
Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneğince iki ay önce bazı ilk ve ortaöğretim okullarında başlatılan proje kapsamında öğrenciler, "Sevgi Atölyesi" adı verilen odalarda kıyafetten, kırtasiye malzemesine, ayakkabıdan oyuncağa kadar tüm ikinci el eşyalarını kullanılabilir hale getirip hem yaşam becerilerini geliştiriyor hem de yüzlerce yetim çocuk ve ailenin umudu oluyor.

Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneği Hayır Çarşısı Koordinatörü Perihan Nur Pazarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilerin okullarda "hayır köşesi"nde biriktirdikleri eşyaları derneğe getirip ön elemesini yaptıktan sonra sınıflara ayırdığını belirtti.
Öğrencilerin bu çalışmayla hayatın vazgeçilmezi olan yaşam becerisini de öğrendiğine dikkati çeken Pazarcı, "Burada yardımlaşma duygusunu, ütü yapmayı, düğme dikmeyi, elbise katlamayı ve dolap düzeltmeyi öğreniyorlar. Yani hayatımızda gerekli olan yaşam becerilerini öğrenmiş oluyorlar." diye konuştu.
Pazarcı, çorap ve iç çamaşırı hariç kullanabilir konumdaki bütün ikinci el kıyafetlerin "Dün Giydiğinizi Bugün Verebiliyorsanız Verin" sloganıyla toplandığını aktararak "Haftanın 5 günü her okulumuz birer gün geliyor burada hizmet veriyor. Öğrenciler ütü yapıp düğme dikiyor ve sökükler varsa dikiyorlar. En güzeli 'Tüketme Üret Projesi', bu da ayrı bir sistemimiz. Mesela yıpranmış herhangi bir tişörtü atmak yerine onu farklı bir sisteme getirerek kullanabilir konuma getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetimleri kendi elleriyle giydiriyorlar
Hafta içi her gün 2 öğretmen öncülüğünde 15 kişilik öğrenci gruplarının atölyede çalıştığını anlatan Pazarcı, öğrencilerin kullanılabilir hale getirdiği kıyafetleri yetimlere kendi elleriyle giydirdiğini dile getirdi. Pazarcı, şöyle devam etti:
"Ailelerden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Evlerini süpürmeye başlayan, yemeklerini kendileri hazırlayan öğrencilerimiz varmış. Bu da bizim için artı bir duygu. Bu proje yaklaşık 2 ay süredir devam ediyor. 5 bin 250 kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımı geldi, 168 aileye bin 800'ü takdim edildi. 24 Nisan'da bir hayır kermesi yapacağız. Bu kermesten gelen bütün gelirlerimizi de bize kayıtlı olan yetim ailelerimize kullanacağız. Bu konuda da halkımızdan desteklerini bekliyoruz."
Öğrencilerin hayat becerileri gelişiyor
Projeye destek veren öğrencilerden 10'uncu sınıf öğrencisi Beyza Gül Çavdar ise projenin kendisine birçok şey kazandırdığına işaret ederek "Anneme ev işlerinde zaten yardım ediyordum. Proje kendimi hem bu açıdan geliştirmemi hem de bir şeyleri paylaşmayı daha fazla öğrenmemi sağladı." dedi.
10'uncu sınıf öğrencisi Eren Demirci ise Sevgi Atölyesi sayesinde hem kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine vererek mutlu olduğunu hem de bir evi idare etmeyi öğrendiğini söyledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Hiçbir ülkenin başka bir ülkenin seçim sonuçlarına müdahale etme yetkisi yoktur'

2019-04-03 04:47 - Gündem

Kaçan kurt üç ayrı noktada vatandaşlar tarafından görüntülendi

2019-04-06 16:32 - Asayiş

Öğrenciler ihtiyaç fazlası eşyalarıyla yetimleri sevindiriyor

2019-04-06 16:32 - Çevre-Hayat

Kara Kuvvetleri Karargahını işgal eden eski tuğgeneral de inkar etti

2019-04-06 16:31 - Genel

Denizli'de 5 büyüklüğünde deprem

2019-03-31 18:17 - Asayiş

Çıldır Gölü’nde buzlar çözülmeye başladı

2019-04-04 13:13 - Genel

Avusturya Başbakanı Kurz: Neonazi faaliyetlere tahammülüm yok

2019-04-05 22:42 - Dünya

32 ilde oy verme işlemi sona erdi

2019-03-31 19:06 - Genel

Oy kullanmaya çilli horozuyla geldi

2019-03-31 19:11 - Genel

Elektronik müzik sahnesinin önde gelen isimleri Ankara’ya geliyor

2019-04-05 13:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem