?>

Off-road tutkunu dede ve torun 'Pıtırcık' ile pistlerin tozunu attırıyor

Düzce'de hurda malzemelerden tasarladıkları arazi aracıyla katıldıkları off-road yarışlarında pistlerin tozunu birlikte attıran dede ile torunu, birçok müsabakadan dereceyle dönüyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Düzce

Aziziye Mahallesi'nde yaşayan Acil Tıp Teknikeri Barkın Cıvak, off-road tutkusu nedeniyle yarışlara katılabilmek için emekli ambulans şoförü dedesi Ahmet Cıvak'tan (76) arazi aracı yapmasını istedi.

Torununun isteğine kayıtsız kalamayan Cıvak, onun da yardımıyla atölyesinde hurdacılardan aldığı parçaları birleştirerek 25 günde off-road aracı tasarladı.

El emeğiyle yaptıkları araçla off-road yarışlarına birlikte katılan dede ile torunu, Ereğli-Alaplı Off-Road Kulübü bünyesinde 6 yıldır zorlu parkurlarda rakiplerine karşı mücadele ediyor.

Uzun yıllar ambulans şoförlüğü yapan dedesinin tecrübesinden de yararlanan Barkın Cıvak, dedesiyle yarışlarda dereceler elde etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Fındık bahçesine gitmek için de arazi aracı yaptı

Ahmet Cıvak, torununun off-roada merakı olduğunu ve kendisinden araç tasarlamasını istediğini aktararak, "Ben de 'Paramız yok oğlum.' dedim ama beni ikna etti ve başladık. Aracı 25 günde bitirdim." diye konuştu.

Fındık bahçelerine gitmek için de kendisine 1994'te arazi aracı yaptığını anımsatan Cıvak, "Aracımızın yapımını tamamladık ama tabi her katıldığımız yarışmada aracımızın eksiklerini gördük ve tamamladık. Şimdi ise sosyal medyada aracımız oldukça tanınıyor ve fenomen. Torunumla her yarışa katılmaya çalışırım." ifadelerini kullandı.

Cıvak, Artvin'den bile yarış tekliflerinin geldiğini anlatarak, "Elimizden geldiğince yarışlara katılmaya çalışıyoruz. Düzce'deki yarıştan sonra da Konya ve Bilecik'ten yarış teklifleri geldi, katılmayı düşünüyoruz açıkçası." dedi.

"Dedemle birlikte el ele vererek araç tasarladık"

Acil Tıp Teknikeri Barkın Cıvak da sağlık çalışanı olarak zorlu sürecin ardından dedesiyle yarışlara katılarak stres attığını söyledi.

Salgın döneminde çok yorulduklarını dile getiren Cıvak, "Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelemiz her zaman devam ediyor. Dedem de emekli ambulans şoförü. Boş kaldığımız zamanlarda yarışlara katılıyoruz ve ayrıca dedemle arazi araçlarına hobi amaçlı eklentiler yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Şoförlüğü dedesinin daha önce yaptığı arazi aracında geliştirdiğini vurgulayan Cıvak, "Dedemle el ele vererek 'Pıtırcık' ismini verdiğimiz aracı tasarladık. İmkanlarımız el verdiği kadar sağlık personeli olarak bu şekilde bir araç tasarlayıp yarışlara katılmaya başladık. Bu dönemde böyle bir organizasyon çok iyi oldu, o yoğun tempodan çıktık, çok iyi geldi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Edebiyatın 'zaman ustası': Adalet Ağaoğlu

2021-07-13 15:46 - Kültür Sanat

Kurban Bayramı için yurt dışına talep arttı

2021-07-12 13:06 - Yerel haber-Şirket Haber

Irak'ta elektrik hatlarına yönelik saldırılarda artış yaşanıyor

2021-07-11 20:46 - Dünya

Küresel piyasalardaki belirsizlik geçen hafta emtia piyasasına da yansıdı

2021-07-12 14:17 - Ekonomi

Volkan Demirel Fenerbahçe'ye veda etti

2021-07-14 16:34 - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yerli ERP çözümlerinin geliştirilmesi için destek verecek

2021-07-13 14:17 - Teknoloji

Afrika'da 450 bin doz Kovid-19 aşısı imha edildi

2021-07-16 14:06 - Dünya

Topkapı Sarayı'nda öğrendiği tezhibi geleceğe taşımak için uğraşıyor

2021-07-12 14:21 - Çevre-Hayat

Miami'de çöken binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 94'e yükseldi

2021-07-13 08:02 - Dünya

İLBANK'tan Rize'ye 3 yılda 214 milyon 332 bin liralık yatırım desteği

2021-07-14 18:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu çiftlikle hedef büyüttü

21:37 - Çevre-Hayat

İstanbul'da denizde mahsur kalan kediyi dalgıç polisler kurtardı

18:53 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

18:48 - Çevre-Hayat

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Çevre-Hayat

Denizin sürüklediği ağaç ve amforalar, emekli öğretmenin elinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

16:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail, Mısır arama kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi'ne girmesini kabul etti

00:08 - Dünya

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

23:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonla mücadeleyi önceliklendirmiş durumdayız

23:28 - Siyaset

Trabzonspor'dan 131 hafta sonra 4'te 4'lük seri

22:37 - Spor

ABD'de Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış alması tartışılıyor

21:38 - Dünya