?>

OECD: Kovid-19 krizi dijital teknolojilere bağımlılığı ortaya çıkardı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Kovid-19'un eğitimden sağlığa hayatın her alanında dijital teknolojilere olan bağımlılığın ortaya çıkmasına sebep olduğunu duyurdu.

Teknoloji - 5 yıl önce

Berlin

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının eğitimden sağlığa hayatın her alanında dijital teknolojilere olan bağımlılığın ortaya çıkmasına sebep olduğunu duyurdu.

OECD, “Dijital Ekonomi Görünümü" raporunu yayımladı.

Geliştirilen internet bağlantısının ve yeteneklerinin, birçok ülkenin Kovid-19’nın neden olduğu sağlık ve ekonomik kriziyle mücadele etmesine yardımcı olduğu belirtilen raporda, salgının “dijital dönüşüm” için çıtayı yükselttiği vurgulandı.

Raporda, Kovid-19 salgınının, eğitimden sağlığa hayatın her alanında dijital teknolojilere olan bağımlılığı daha fazla ortaya koyduğunun altı çizilerek, bunun sonucunda yüksek kaliteli ağlara olan ihtiyacın artmakta olduğu vurgulandı.

OECD raporunda, “Bu nedenle, dijital dönüşümde kimseyi geride bırakmadan yönetmek ve koordine etmek için eskisinden daha bütüncül ve daha stratejik kavramlar gerekli.” denildi.

Rapora göre, Kovid-19 salgınında internet kullanımı ve erişilebilirliği hızla arttı. Salgının başlangıcından bu yana, insanlar çevrimiçi yaşamaya ve çalışmaya alıştıkça internet trafiği yüzde 60 artış gösterdi.

Hızlı ve güvenilir internet erişiminde ülkeler arasındaki farklılığa vurgu yapılan raporda, “Örneğin, OECD ülkelerinde sabit geniş bant aboneliklerinde fiberin payı Güney Kore'de yüzde 82'ye çıkarken, Avusturya, Belçika, Almanya, Yunanistan, İsrail ve İngiltere’de, genellikle kırsal bölgelerde, yüzde 5'in altına kadar düşebilmektedir.” ifadesine yer verildi.

Raporda, hükümetlerin özel yatırımı, rekabeti ve altyapı yatırımları paylaşımını teşvik ederek ile geniş bant elektronik haberleşme ihalelerinde kırsal alanlar için minimum kapsama seviyeleri belirleyerek geniş bandı güçlendirebilecekleri belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremi Kovid-19 aşı çalışmaları sırasında yaşadılar

2020-11-27 20:59 - Gündem

Keçiören'de sıkı koronavirüs denetimi

2020-11-27 18:46 - Ekonomi

Paşinyan'ın düşüşü: Kadife devrimin zor günleri

2020-11-21 20:36 - Dünya

Diyarbakır annelerine tüküren kişi gözaltına alındı

2020-11-22 17:26 - Gündem

Abdullah Avcı, Trabzonspor'da galibiyetle başladı

2020-11-23 00:46 - Spor

Rusya, Batılı ülkelere yaptırımı uzattı

2020-11-21 15:51 - Dünya

“Gülümseten Cuma“ fırsatları başladı

2020-11-27 13:56 - Genel

Putin: Kovid-19, Büyük Buhran'dan bu yana görülmeyen sistematik bir ekonomik kriz başlattı

2020-11-21 22:06 - Dünya

Keçiören Belediyesi 20 çeşit kolonya ve dezenfektan üretiyor

2020-11-22 12:30 - Genel

Doğu Anadolu'da 5 ilde kar bekleniyor

2020-11-22 13:46 - Gündem

İlgili Haberler

Japonya Savunma Bakanı Nakatani, Baykar'ı ziyaret etti

22:43 - Teknoloji

İklim değişikliği kestane balının içeriğini etkiledi

15:23 - Teknoloji

Türk bilim insanları Arktik'te eDNA ve CTD tabanlı ölçümler gerçekleştirdi

13:03 - Teknoloji

Türkiye'nin yeni nesil yazılımcılarını "42 Türkiye" yetiştiriyor

12:32 - Teknoloji

James Webb Uzay Teleskobu Uranüs'ün etrafında yeni uydu görüntüledi

20:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Avusturya’nın Tahran Büyükelçiliği, konsolosluk hizmetlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu

02:23 - Dünya

Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

02:08 - Gündem

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'dan istifa çağrılarına cevap

02:03 - Dünya

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:47 - Gündem

Fenerbahçe-Benfica maçının ardından

01:08 - Spor