?>

ODTÜ'lü tasarım ekibi Avrupa'dan 6 ödülle döndü

ODTÜ'lü tasarım ekibi Designnobis, Avrupa Tasarım Yarışması'nda 6 ödül birden kazandı.

Teknoloji - 7 yıl önce

ANKARA

ODTÜ'lü tasarım ekibi Designnobis, Avrupa Tasarım Yarışması'nda (European Product Design Award) 6 ödül birden kazandı.

Toplumların gündelik hayatlarında yaşam kalitesini artıran ve küresel problemlere çözüm öneren ürünleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın 2017-2018 sonuçları açıklandı.

Geçen yıl düzenlenen aynı yarışmada 3 ödül alan ODTÜ Öğretim Üyesi Hakan Gürsu ve Designnobis ekibi, tasarladıkları ürünlerle bu yıl 5 projede 6 ödüle layık görüldü.

Ekibin, ODTÜ Teknokent'te yer alan endüstriyel tasarım ve inovasyon biriminde geliştirdiği ödüllü ürünleri arasında "Zero Pixels" isimli yaratıcı ve üretici düşünceyi etkin kılan yeni nesil üç boyutlu ahşap puzzle oyuncak yer aldı. "Zero Pixels", ahşap oyuncak kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.

"Zero Pixels" isimli ahşap oyuncağın 240 parçası ile yüzlerce kombinasyon yapılırken, çeşitli boyutlardaki küplere parçaların boşluksuz doldurulması amaçlanıyor. Mental düşünce ve yaratıcılığı geliştiren oyuncak, sentetik ithal benzerlerinden daha düşük maliyetli, yerli ve organik özellikleriyle ihraç potansiyeli yüksek bir ürün olarak da dikkati çekiyor.

Önceki tasarımlara bir ödül de Avrupa'dan

Bu yılki yarışmada, Türk tasarımcıların daha önceki tasarımlarına da yeni ödüller geldi. "Heat-X" isimli tasarım, yarışmanın "enerji korunumu araçları" kategorisinde gümüş ödüle, "masaüstü mutfak aksesuarları" kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

Designnobis ekibinin "kırtasiye" alanında gümüş ödül kazanan tasarımı "Fume" kalem standı, mimari ve tasarımda sıklıkla kullanılan markör kalemler için geliştirildi.

Çalışma alanlarında verimli ve düzenli alan kullanımına yönelik geliştirilen "Wraparound" isimli tasarım, çalışma alanı düzenleyici kategorisinde gümüş ödül kazandı.

"Eco Barrow" isimli tarım endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilen, elektrik motorlu insansız araç tasarımı ise alternatif enerjili ulaşım araçları kategorisinde altın ödül aldı.

Muhabir: Selma Kasap

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk Boeing 737 MAX 8’i Antalya'ya indi

2018-05-18 18:00 - Ekonomi

Bitlisli 2 bin kadın farklı kültürlerle tanıştı

2018-05-15 19:02 - Çevre-Hayat

Oklar Dünya Kupası'nda atılacak

2018-05-17 14:32 - Spor

'Esmaü'n Nebi' hat sergisi açıldı

2018-05-22 03:32 - Kültür Sanat

Akbank, Bodrum'da turizmcilerle buluştu

2018-05-16 18:40 - Ekonomi

Arpın Anadolu geçmişine ışık tutan vazo

2018-05-15 19:02 - Kültür Sanat

Yeşilçam oyuncusu yangında öldü

2018-05-20 19:32 - Asayiş

KPSS için 'sıkça sorulan sorular ve cevapları'

2018-05-15 17:32 - Gündem

“Vodafone Geleceğin KaraKartalı“ projesinin 4. durağı Antalya oldu

2018-05-21 16:44 - Spor

Altın Palmiye Japon filminin

2018-05-20 02:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Gençlik merkezleri takımlarından TEKNOFEST 2025'te önemli başarılar

14:33 - Teknoloji

Genç mühendislerin Türkçe dil destekli yazılımı TEKNOFEST ödülü getirdi

14:23 - Teknoloji

Havacılık sektörü için çözüm geliştiren Türk öğrenciler dünya birincisi oldu

17:47 - Teknoloji

İnsansı robotların günlük yaşamın hemen her alanını kolaylaştırması bekleniyor

13:23 - Teknoloji

Geliştirilen cihaz depremde enkazdakilerin yerini tespit edip iletişim kurulmasını sağlıyor

13:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

09:18 - Ekonomi

Muğla açıklarındaki teknede 210 kilogram skunk ele geçirildi

09:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından yurda döndü

08:57 - Siyaset

İsrail'in Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 9'a çıktı

08:37 - Dünya

BM krizi ve Türkiye'nin küresel çatışmaların çözümündeki rolü -Kemran Mammadov, Tiflis'ten yazdı-

07:19 - En Son Yazılar