?>

Ocaklarını sokağa taşıyan ciğerciler, depremin vurduğu ilçeyi canlandırmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ciğerciler, müşterilerinin taleplerine cevap verebilmek için ocaklarını sokağa taşıdı.

Gündem - 3 yıl önce

Hatay

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde ilçedeki diğer binalar gibi lokantalar da hasar gördü.

Cumhuriyet Mahallesi Nuriye Civelek Caddesi'nde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören ciğer kebapçıları, ocaklarını sokağa çıkararak hizmet veriyor.

İş yerlerinin önüne açtıkları tezgahlarda sevilen lezzeti yapan ciğerciler, ilçede hayatın normale dönmesi için çabalıyor.

Ciğer kebabı ustası Uğur Doğan, AA muhabirine, deprem nedeniyle ilçedeki çok sayıda esnafın iş yerini kaybettiğini söyledi.

Kendi iş yerinin de depremde zarar gördüğünü anlatan Doğan, bir yerden başlamak için kolları sıvadıklarını belirtti.

Ocağını sokağa taşıyarak ilçenin sevilen lezzetini burada yaptığını dile getiren Doğan, "Şu an Kırıkhan'da bu cadde canlı, diğer caddelere gidin bakın her taraf boş. Esnaf iş yerlerini açsa daha iyi ama her taraf yıkık, açmaya korkuyorlar. Bizim iş yerimiz de zarar gördü. Ocaklarımızı, masamızı, sandalyemizi dışarı aldık, işimizin başındayız. Bir yere de gidemiyoruz, burayı da bırakıp gitmek istemiyoruz zaten." diye konuştu.

"Hepimiz elimizi taşın altına koyduk"

Ciğer kebabı ustası Mustafa Akın da depremden herkesin zarar gördüğünü, kiminin yakınını kiminin evini, işini kaybettiğini kaydetti.

İlçenin yeniden toparlanmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Akın, "Depremden sonra canlılık, hareketlilik olsun diye sokak kebapçılığına döndük. Vatandaş yavaş yavaş normal hayatına dönüyor. Bu caddedeki esnaf, hepimiz elimizi taşın altına koyduk. Ben istediğim yerde bu işi yaparım ama memleketi terk etmeyeceğiz." dedi.

Kebapçı esnafı Adnan Tekin ise deprem sonrası vatandaşlara hizmet vermeye, ilçeye canlılık katmaya çalıştıklarını, bu kapsamda sokakta çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Asansör projelerinde görev alabilecek mühendislik alanları artırıldı

2023-03-28 10:32 - Gündem

Ordu'da Ünye Limanı konteyner gemilerine ev sahipliği yapıyor

2023-03-27 16:32 - Ekonomi

Türkiye'de eğitim alan Afrikalı doktor, vefa borcunu deprem bölgesinde ödüyor

2023-03-21 14:43 - Çevre-Hayat

ABD'de 6 kişinin öldürüldüğü okuldaki silahlı saldırının ardından bayraklar yarıya indirilecek

2023-03-28 08:03 - Dünya

#ErkanTrükteneİmza süreci başladı! 100 bin imza için haydi hayırlısı #TürkiyeİçinYap

2023-03-22 08:42 - Özel Haber

Malatya'daki en büyük konteyner kente 8 bin depremzede yerleştirildi

2023-03-23 16:56 - Gündem

Hatay'da kurulan mobil gözlük istasyonu depremzedelere ücretsiz hizmet veriyor

2023-03-26 13:18 - Gündem

Londra'nın ünlü Victoria ve Albert Müzesi'nde toplu iftar programı düzenlendi

2023-03-25 10:03 - İslam-Hayat - Receb 1447

Aras Dağları'nda karlar erimeye başladı

2023-03-25 14:22 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı seçimi geçici aday listesi Resmi Gazete'de

2023-03-28 00:57 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: Dünyanın ihtiyaç duyduğu medeniyetler üstü birlik, bütünlük

22:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ı andı

22:28 - Gündem

GSB burs ve kredileri 6 Ocak'ta ödenmeye başlanacak

22:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, suikast iddialarının ardından Şam'da market alışverişi yaptı

23:47 - Dünya