?>

'OAC'de 1 milyondan fazla çocuğun hayatı tehlikede'

UNICEF, şiddet olayları ve istikrarsızlık nedeniyle OAC'de 1 milyondan fazla çocuğun hayatının tehlike altında olduğunu açıkladı.

Genel - 8 yıl önce

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) şiddet olayları ve istikrarsızlık nedeniyle 1 milyondan fazla çocuğun hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

Çad'da kirli su nedeniyle çocuklar ölüyorAfrika'da 22 milyon çocuk acil yardım bekliyorUNICEF'ten 4 ülke için açlık uyarısı

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Orta Afrika Cumhuriyeti, çocuklar ve insani yardım çalışanları için dünyanın en zor ve tehlikeli ülkelerinden biri." dedi.

Boulierac, ülkede sadece mart ayında, insani yardım kuruluşlarına yönelik 14 hadise yaşandığını aktardı.

"2,2 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyacı var"

Ülkedeki kırılgan yapının toparlanmasına rağmen, şiddet olayları ve istikrarsızlığın sürdüğüne dikkati çeken UNICEF Sözcüsü, OAC'de tahminen 890 bin kişinin yerinden edildiğini ve yarısı çocuk olmak üzere 2,2 milyon kişinin de acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Yerinden edilen 463 bin kişinin Kamerun, Çad, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Kongo gibi ülkelere sığındığını dile getiren Boulierac, bu kişilerin yarısının çocuk olduğunu vurguladı.

Boulierac, uluslararası toplumun destek olmaması durumunda OAC'deki 1 milyondan fazla çocuğun yaşamının ve geleceğinin tehlike altında olduğu uyarısında bulundu.

UNICEF'in ülkedeki çocuklara ve ailelere hayat kurtarıcı insani yardım sağlayabilmesi için 32,6 milyon dolar finansman açığı bulunduğunu belirten Boulierac, OAC için 2016'da yaptıkları yardım çağrısının yüzde 56'sının karşılanabildiğini söyledi.

"OAC için talep edilen 400 milyon dolarlık yardım fonunun sadece yüzde 11'i karşılandı"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de yaptığı açıklamada, insani yardım yapan uluslararası sivil toplum örgütlerinin OAC'deki faaliyetlerini, ülkedeki saldırılar nedeniyle geçici olarak askıya aldığını bildirdi.

Laerke açıklamasında, BM "İnsani Yardım Planı" kapsamında OAC için talep edilen 400 milyon dolarlık yardım fonunun sadece yüzde 11'inin karşılandığını ifade etti.

Muhabir: Bayram Altuğ

Haftanın Öne Çıkanları

Macron'dan Le Pen'e gizli hesap resti

2017-05-04 21:12 - Dünya

HEKTAŞ, Ar-Ge ile ilk çeyrekte yüzde 29 büyüdü

2017-05-04 14:31 - Genel

Eskişehir'de 3. sınıf emniyet müdürü FETÖ'den yakalandı

2017-05-05 16:57 - Gündem

Otobüsteki torbacı, İzmit'teki molada kusunca yakayı ele verdi

2017-05-03 12:47 - Asayiş

Petrol fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesinde

2017-05-05 02:19 - Genel

Derbide ilk gole dikkat

2017-05-05 15:00 - Spor

'OAC'de 1 milyondan fazla çocuğun hayatı tehlikede'

2017-05-05 17:58 - Genel

Fethiye'de yamaç paraşütü kazası

2017-05-05 03:12 - Gündem

FETÖ'den "Amiş ürünleri" istismarı

2017-05-03 15:18 - Genel

Eski Gölbaşı jandarma komutanının yargılanmasına başlandı

2017-05-03 19:22 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Suriye'de 4,1 büyüklüğünde deprem

06:13 - Dünya

Gazze'deki Filistin hükümeti: Kıtlık giderek şiddetleniyor ve İsrail soykırıma devam ediyor

00:28 - Dünya

Suriyeli yetkili, Süveyda ilinden 150 bin sivilin tahliye edildiğini bildirdi

23:22 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 3 kişi öldü

22:58 - Dünya

Bugün 47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

22:52 - Gündem