?>

O1 belgeli karavanlar kayıt altına alınacak

Tescil işlemleri tamamlanan O1 sınıfı karavanlar her yıl düzenli olarak muayeneye tabi tutulacak, araçtan bağımsız plakayla kullanılacak ve B sınıfı ehliyetle sürülebilecek.

Ekonomi - 8 ay önce

Sakarya

Yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan römork veya yarı römork (O1 belgeli) karavanların kayıt altına alınması zorunlu hale getirildi.

Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 4 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle O1 belgeli karavanların tescili için geçiş süresi düzenlendi.

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneğinden (KAİTED) alınan bilgilere göre, yeni yönetmelik kapsamında, O1 belgeli karavanların kayıt altına alınması zorunlu hale geldi. O1 belgeli karavanların üretici veya ithalatçı tarafından Araç Sicil ve Tescil Sistemi'ne (ARTES) kaydedilmesi gerekiyor.

Düzenlemeyle ilgili detaylı bilgiye "www.kaited.org" sitesinden ulaşılabiliyor.

"2035'e kadar tescil edilmeyen söz konusu belgeye sahip karavanlar trafikten men edilecek"

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fazlıoğlu, AA muhabirine, araç tescil işlemlerinin gerçekleştirileceği noter şubesi ekranlarının 1 Ocak 2025'te devreye alınmasının planlandığını ancak olası sistemsel problemler nedeniyle oluşabilecek aksaklıkların giderilebilmesi amacıyla tescil işlemlerinin tamamlanma zorunluluğunun 1 Temmuz 2025'e kadar ertelendiğini belirtti.

ARTES başvurularının, Türkiye Noterler Birliği portalı üzerinden kimlik, firma bilgileri ve e-imza ile yapılabileceğini bildiren Fazlıoğlu, 1 Ocak 2025'ten önce üretilen yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan römork ve yarı römorklardan, uygunluk belgesi bilgileri ARTES'e elektronik ortama aktarılanların 1 Ocak 2035'e kadar ilgilisinin talebi halinde tescil edileceğini ve bu tarihten sonra tescil edilmeyenlerin kara yolunda kullanılmasının yasak olacağını ifade etti.

Fazlıoğlu, 1 Ocak 2025'ten sonra üretilen tüm O1 sınıfı karavanlar için ise tescil işleminin zorunlu hale getirildiğini, 2035 yılına kadar tescil edilmeyen söz konusu belgeye sahip karavanların trafikten men edileceğini aktardı.

Tescil işlemleri tamamlanan O1 sınıfı karavanların her yıl düzenli olarak muayeneye tabi tutulacağını, karavanların araçtan bağımsız plakayla kullanılacağını ve B sınıfı ehliyetle sürülebileceğini belirten Fazlıoğlu, "Bu düzenleme, sektörümüzü daha güvenli ve düzenli yapıya kavuşturmayı amaçlamaktadır. KAİTED olarak üyelerimizin ve sektör paydaşlarımızın bu süreci sorunsuz şekilde tamamlamaları için yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan 'yeni yoğurt formülasyonu' açıklaması

2024-12-05 13:18 - Ekonomi

DSÖ, İsrail'in kuşattığı Gazze'nin kuzeyindeki sağlık şartlarının 'kriz halinin ötesinde' olduğunu bildirdi

2024-12-06 10:37 - Dünya

Yargıtay, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan'ın memnu haklarının iadesine yönelik kararı bo

2024-12-04 14:33 - Gündem

Manisa Basket'in ABD'li oyuncusu Saben Lee, Manisa'da olmaktan mutlu

2024-12-04 12:05 - Spor

Rejim karşıtı silahlı gruplar Humus kent merkezinin dış mahallelerine girmeye başladı

2024-12-06 12:08 - Dünya

Trabzonspor yönetimi mazbatasını aldı

2024-12-03 15:17 - Spor

Karagöz sanatçısı Şinasi usta kadim sanatı yaşatıyor

2024-12-05 11:47 - Çevre-Hayat

Bodrum'da sağanak hasara yol açtı

2024-12-06 14:33 - Asayiş

Türkiye Alman turistlerin 2025 yazı için en fazla rezervasyon yaptığı ülke

2024-12-05 20:32 - Gündem

Erzurumlu kadın girişimciler yöresel dokumaları ehramı dünyaya tanıtmak istiyor

2024-12-04 11:58 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Başarı Global, silah üstü nişangah sistemlerini Türkiye'ye taşıma yolunda

14:37 - Ekonomi

İstanbul ve Antalya havalimanları günlük yolcu ve uçak trafiği rekorlarını kırdı

13:38 - Ekonomi

"Kargo Ayrım Sistemi"yle üç ilde 94 milyon gönderinin ayrımı sağlandı

12:27 - Ekonomi

5. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi ekibi İstanbul'a döndü

12:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Lübnan Başbakanı Selam: Beyrut Limanı patlamasında adalet halen yerini bulmadı

01:43 - Dünya

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yapılacak

00:33 - Spor

Galatasaraylı Frankowski, Rennes yolcusu

00:18 - Spor

Trabzonspor, yeni futbol sezonunun isminin 'Mattia Ahmet Minguzzi' olmasını talep etti

00:13 - Spor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Türkiye'de protesto edildi

23:57 - Gündem