?>

Nurdağı'nda depremzedelerin yaraları tam donanımlı konteyner kentte sarılıyor

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tam donanımlı konteyner kentte depremzedelere birçok olanak sağlanıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep

Depremler nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı ilçede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinatörlüğünde, TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü aracılığıyla yığma, prefabrik ve konteynerlerden oluşan geçici barınma alanları yapılıyor.

İlçede 2 ayrı bölümde 305 bin metrekarelik alanda, sosyal tesis ile kütüphanelerin de yer aldığı, 3 bin 208 birimden oluşan, 19 bin kişinin kalabileceği geçici barınma alanlarında inşaat çalışmaları sürüyor.

İlçede inşaatına başlanan tuğla evlerin de kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Her türlü olanak mevcut

Kurulumu tamamlanan ve depremzedeleri ağırlaya başlayan konteyner kent, marketten kuaföre, sosyal alanlardan okullara, el sanatları merkezinden kültür-sanat aktivitelerine kadar birçok imkan depremzedelere sunuyor.

Tekyürek Meydanı'ndaki sosyal marketten depremzedeler, ücretsiz erzak temin ederken, hijyen sıkıntısının çözüme kavuşturulması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesince ilçedeki yüzme havuzu, banyo ve çamaşırhanelere dönüştürüldü.

Çocukların eğitim hayatından uzak kalmaması için çadır sınıflar kuran ekipler, oyun parkları, spor alanları oluşturup aynı zamanda gezici kütüphane ve kreş ihtiyacına da hızlıca cevap verdi.

Konteyner kent sakinleri memnun

Afetzede Ayşe Aydın, AA muhabirine, depremde düşünemeyeceği kadar acılara tanıklık ettiğini belirterek, o günü tarif edemeyeceğini söyledi.

Evlerinin depremle birlikte yıkıldığını ve birçok yakınını kaybettiğini aktaran Aydın, "Oğlumun enkazın altında kaldığını zannettim, baktım oğlum arabanın içinden çıktı. Gelini sordum, çocuğu sordum. Ondan sonra onun sesini duydum. Daha hayatımda öyle bir mutluluk yaşamadım. Sarıldım, şükrettim hemen secdeye kapandım. Yani bazı insanlar aklını kaybetse bile normaldir. O ses o duygu, mahşer yeri sanki. Akşam beraber oturduğumuz yakınlarımızı kaybettik." dedi.

Aydın, depremin ardından bir süre çadırda kaldıklarını, pazartesi günü ise konteyner kente yerleştiklerini ifade etti.

Burada her türlü imkanın sunulduğunu dile getiren Ayşe Aydın, şunları kaydetti:

"Buraya gelince yani kral dairesi gibi gördüm. Girdik, yerleştik. Şimdi yeni yeni hüzünleri, acıları geçmişi hatırlıyorsun. Neyi, hangisini sıraya koyacağımı bilemiyorum. Aklıma hangisi gelirse onu söylüyorum ama acı tarifsiz. Evet böyle bir acı yok. Devletimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Kendisi (Recep Tayyip Erdoğan) geldi. Yani adam ancak bu kadar yapabilir, ne yapsın? Yani 11 il, ilçeler, köyler hariç aklıma bile gelmiyor. Çok zor yani. Ona da zordur bize nasıl zorsa. Biz yani çok lüks bir hayat yaşıyorduk, her şeyimiz rahattı. Ama böyle de felaket olacakmış. Kimseye yaşatmasın artık rabbim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçti

2023-02-24 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Soylu: Depremlerde ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü

2023-02-23 00:14 - Gündem

BAE, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bugüne kadar 97 yardım uçağı gönderdi

2023-02-17 18:45 - Gündem

İtfaiye eri enkazdan çıkararak sahiplendiği kediyi yanından ayırmıyor

2023-02-18 16:39 - Gündem

Binlerce İsrailli, Netanyahu'nun tartışmalı yargı düzenlemesini Meclis önünde protesto etti

2023-02-20 15:39 - Dünya

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

2023-02-22 16:16 - Asayiş

Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi

2023-02-18 14:03 - Ekonomi

Malezya ordusunun sağlık ekibi Adıyamanlı depremzedeler için görev başında

2023-02-20 14:52 - Sağlık

Rus ekonomisi 2022’de yüzde 2,1 daraldı

2023-02-20 18:58 - Ekonomi

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı elektrik kesintisi nedeniyle işletmeye kapatıldı

2023-02-17 15:30 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Çözerse Erdoğan çözer" paylaşımı

00:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'ı kutladı

00:03 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Antalya'ya geldi

22:42 - Gündem

Bingöl'de sağanak ve dolu etkili oldu

21:12 - Gündem

Sinop'ta doğada bulunan 2 ayı yavrusunu veteriner hekimler besledi

19:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Bugün Suriye’nin modern kalkınmasının başlangıcıdır

00:42 - Dünya

ABD'den, İran'ın balistik füze programına destek veren Çinli firmalara yaptırım

00:28 - Dünya

İtalya Kupası'nı Bologna kazandı

00:23 - Spor

Putin, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva ile telefonda görüştü

00:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Çözerse Erdoğan çözer" paylaşımı

00:12 - Gündem