?>

Interli milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi kupasını çok istiyor

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, iki yıl önce kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nı bu sefer kazanmayı çok istediğini, kariyerinde tek eksik kupanın o olduğunu söyledi

Spor - 3 ay önce

Appiano Gentile

Futbolda Avrupa'nın en önemli kupası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde 31 Mayıs'ta Almanya'nın Münih kentinde Fransa'nın Paris Saint Germain (PSG) takımıyla karşılaşacak Inter, karşılaşmanın hazırlıklarına tesislerindeki antrenmanla başladı.

Dev final öncesi UEFA'nın medya günü etkinliği çerçevesinde mavi-siyahlı İtalyan takımı, Milano yakınlarındaki Appiano Gentile'deki tesislerini basın mensuplarına açtı.

2021'den bu yana Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

"Devler Ligi"nde iki yıl önce İstanbul'da Manchester City'ye 1-0 kaybettikleri finalden sonra bu yıl yeniden finale yükselerek Avrupa'nın bir numaralı kupasında son 3 yılda 2’inci kez final mücadelesine çıkacaklarını hatırlatılan Çalhanoğlu, "3 sene içinde 2'inci kez Şampiyonlar Ligi finali oynayacağım. Bunun için çok mutluyum. İlk Şampiyonlar Ligi finalinde nasip olmadı. Sonrasında çok üzüldüm, bayağı üzüldüm çünkü çok istiyordum ama nasip değilmiş." dedi.

Şampiyonlar Ligi finalinde oynamanın iki yıl sonra yeniden nasip olduğunu dile getiren Çalhanoğlu, "İnşallah bu sefer olur. Çünkü o maçtan sonra bayağı üzerine kattık takım olarak. Kulüp olarak da takım olarak da çok şeyler kattık. Ve daha çok tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Şimdi nasıl hazırlanacağımızı biliyoruz, nasıl oynayacağımızı biliyoruz." diye konuştu.

PSG'nin iyi takım olduğuna dikkati çeken Çalhanoğlu, "Paris iyi takım. Barcelona veya Bayern Münih gibi çok güçlü takım. Ama biz hep kendimize güvenerek sahaya çıktık. Kazanacağımıza hep inanıyorduk. İnanmak biliyorsunuz başarının yarısıdır. Biz hep öyle sahaya çıktık. İnşallah bu sefer nasip olur." ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu, finale kadar özellikle Barcelona ile çok zorlu mücadeleler yaşadıkları, bunun kendileri için yıpratıcı olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Bu tarz maçlar böyle. Şampiyonlar Ligi'nde her şey olabilir. Son saniyesine kadar maç değişebilir. Yani her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunu tecrübe ettik, gördük, biliyoruz, yaşadık. Biz yaşadık sahada. Pes etmemek gerekiyormuş. Özellikle Barcelona maçında gördük. Son dakikada attığımız Acerbi’nin golüyle. Şampiyonlar Ligi bu işte. O yüzden dediğim gibi şimdiki maça da iyi hazırlanacağız. Hocamız da biz de iyi hazırlanacağız. Buna eminiz. İnşallah bu final farklı olur ilkinden. İnşallah o kupayı kaldırmak nasip olur. Çünkü tek eksik olan o, benim kariyerimde kupa olarak. Çok istiyorum. Elimizden geleni yapacağız. Buna eminim bu sefer."

"Destek her zaman iyi gelir"

Final günü milyonlarca Türk'ün kalbinin kendisiyle atacağı ve Interli taraftarların adına özel besteler yaptığı hatırlatılan, yoğun sevginin kendisinde baskı yaratıp yaratmadığı sorulan Hakan Çalhanoğlu, "Destek her zaman iyi gelir. Baskı değil, bu daha çok bana göstermiş oldukları sevgileri, saygıları. Ben de bunu her zaman diyorum; sahada olduğum sürece sadece futbolculuğumla değil insanlığımla da herkese örnek olmaya çalışıyorum. Onların duaları benim için çok önemli. Özellikle ülkemdeki insanlarımızın. İnşallah onları gururlandırırım o gün. Dualarını eksik etmesinler. Onları en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum her zaman. Sadece futbolculuğumla değil kişiliğimle de" dedi.

Inter taraftarlarının kendisi için yaptığı "siyah-mavililerinin idolü" tezahüratına da değinen Çalhanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dediğim gibi Inter taraftarının yaptığı beste benim için çok önemli. Sonuçta bir Türk olarak İtalya'da hakkınızda beste yapılmış olması kolay değil. Onlara kendinizi kazandırmak kolay değil. Bunu başardığım için mutluyum. Artık onlar için takımın çok önemli bir parçasıyım. Ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım onlar için."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de sivil halk adeta cehennemi yaşıyor

2025-05-21 18:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

2025-05-24 14:48 - Siyaset

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

Kadın girişimciler 2030'a kadar küresel ekonomiye 13 trilyon dolar ekleme potansiyeli taşıyor

2025-05-23 14:53 - Ekonomi

İsrail, aylarca alıkoyduğu bazı Gazzelileri serbest bıraktı

2025-05-26 20:32 - Dünya

Turistik Diyarbakır Ekspresi yolcularına Doğu'nun eşsiz manzarasında yolculuk fırsatı sundu

2025-05-26 12:47 - Çevre & Seyahat

Bakan Bayraktar: Yüzer üretim platformumuz 29 Mayıs'ta İstanbul Boğazı'nı geçecek

2025-05-24 16:47 - Ekonomi

ABD Senatosu, California'nın 2035 itibarıyla benzinli araç satış yasağını engelledi

2025-05-23 11:08 - Dünya

Erzincan tulum peynirine AB'den coğrafi işaret tescili

2025-05-26 17:27 - Ekonomi

ABD'li hidrojeoloji uzmanı Prof. Dr. Fryar Konya'daki obrukları inceledi

2025-05-26 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tedesco, taraftarların desteğini istiyor

00:57 - Spor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Madalya ve şampiyonluk peşindeyiz

23:00 - Spor

Fenerbahçe Futbol Akademisi proje tanıtım töreni yapıldı

21:52 - Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 12 Dev Adam efsanesi uyanıyor

21:32 - Spor

Galatasaraylı Uğurcan Çakır Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlanıyor

20:57 - Spor

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi

02:32 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders, Netanyahu hükümetinin "kontrolden çıktığını" belirtti

01:43 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

01:32 - Dünya

Trump, ABD ve Hindistan'ın ticaret müzakerelerine devam ettiğini belirtti

01:13 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, Katar Emiri Al Sani'yle telefonda görüştü

01:03 - Dünya