?>

NSU mağdurlarının asıl beklentisi örgütün açığa çıkarılması

NSU terör örgütü üyelerince öldürülen Türklerin ailelerinin avukatlarından Daimagüler, "Müvekkillerimin asıl beklentisi sanıkların ne kadar ceza alacağı değil, Alman polisinin neden onları korumadığını öğrenmek." dedi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Avukat Mehmet Daimagüler, Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan NSU terör örgütü davası sürecini, kurban yakınlarının beklentilerini ve ülkedeki siyasilerin konuya ilişkin tutumunu AA muhabirine değerlendirdi.

NSU davasına ilişkin sürecin 2013 yılından bu yana devam ettiğini ve gelecek aylarda davanın sonuçlanacağını umduğunu belirten Daimagüler, mahkeme tarafından yargılanan 5 sanığın dava sonunda ceza alacağına olan inancını dile getirdi.

Daimagüler, "Müvekkillerimin asıl beklentisi, sanıkların ne kadar ceza alacağı değil bu örgütün neden onların babasını, kardeşlerini ya da oğlunu öldürdüğü, Alman polisinin neden onları korumadığı ve Alman polisinin neden yıllarca kurban yakınlarını suçladığını öğrenmek. Müvekkillerim için bu soruların cevap bulması çok önemli fakat maalesef bu soruların cevabı hala yok." diye konuştu.

"Dosyayı AİHM'ye götüreceğiz"

Dava sonuçlandıktan sonra da verdikleri mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Daimagüler, "Dava bittikten sonra biz bu dosyayı kapatmayacağız. Devam edeceğiz. Dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) götüreceğiz çünkü kurbanların aileleri bizden bunu bekliyor." dedi.

Daimagüler, hukuk devletine inandığını ve hukuk devletinin 'Biz bir hata yaptık fakat bunun tekrarlanmasını istemiyoruz' diyebilmeyi gerektirdiğini belirterek, bu davanın peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu Grubu'ndan meşrubat ve tarıma 1 milyar 350 milyon dolar yatırım

2017-08-12 18:53 - Genel

'CHP suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır'

2017-08-16 16:37 - Siyaset

TİKA'nın gönüllü elçileri Ürdün'de Filistin mülteci kampında

2017-08-17 11:28 - Genel

FETÖ/PYD’nin Çine yapılanması davasında 8 tahliye

2017-08-17 20:47 - Asayiş

Rüşvet operasyonunda 7 kişi tutuklandı

2017-08-16 12:42 - Asayiş

Bylock'çu 17 kişi adliyeye sevk edildi

2017-08-14 12:47 - Asayiş

İşçiler, yanan 15 bin metrekarelik alanda kayıp patronlarını arıyor

2017-08-15 23:27 - Asayiş

Şehit Eren Bülbül için mevlit okutuldu

2017-08-16 01:17 - Gündem

Securitas'tan depreme karşı masa başı tatbikatı

2017-08-15 17:38 - Ekonomi

Mahkeme Başkanı Baştoğ'dan FETÖ sanığına: Hikaye anlatma

2017-08-19 01:32 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye'nin 'en etkin 50 insan kaynakları lideri' belirlendi

09:58 - Ekonomi

Yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak

09:51 - Eğitim

Aileler sabah namazında Gazze için bir araya geldi

08:23 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Mutluluğun coğrafyası: İskandinav ülkeleri refahı nasıl başardı? -Ali Ekinciel yazdı-

07:21 - En Son Yazılar

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki baskınlarında 24 Filistinli yaralandı

04:47 - Dünya