Nilüferlerle kaplı Işıklı Gölü, Denizli'nin yeni turizm destinasyonu olma yolunda

Denizli'nin Çivril ilçesinde, yılın üç ayı yüzeyi nilüfer çiçekleriyle kaplanan Işıklı Gölü, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Denizli
Doğal sit alanı olan Işıklı Gölü, çevresindeki biyoçeşitlilik ve su üzerinde açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçi çekiyor.
​​​​​​​Kente 120 kilometre uzaklıktaki gölün yüzeyi haziran, temmuz ve ağustos aylarında su bitkisi nilüferlerle kaplanıyor. Bu zaman diliminde bölgeye uğrayanlar manzarayı görme şansı buluyor. Burada konuşlandırılan kayıklar ise konuklarını gölde yaklaşık bir saat süren yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçiler gölde unutamayacakları anlar yaşarken zaman zaman özel günlerini de kutluyor.

Büyük Menderes Nehri'nin ana kollarından birinde sulama amaçlı regülatör yapılarak oluşturulan 7 bin 300 hektarlık alana sahip Işıklı Gölü ayrıca pek çok su kuşuna ve ender balık türlerine de ev sahipliği yapıyor.
Yöre halkı balıkçılık, restoran ve diğer turizm faaliyetleriyle gölden geçimini sağlıyor.
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AA muhabirine, ilçenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.
Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya çalıştıklarını, Çivril'in tanınırlığının artması için projeler hazırladıklarını anlatan Vural, Işıklı Gölü'ne Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından gelen turların da ilgi göstermeye başladığını ifade etti.

Göldeki görsel şöleni izlemek isteyenlerin yoğunluk oluşturduğunu dile getiren Vural, "Nilüferleriyle ünlü gölümüze Türkiye'nin her yerinden hatta dünyanın değişik ülkelerinden ziyaretçilerimiz geliyor. Geçen yıl 100 binden fazla misafir burada tekne turuna katıldı, bu sene hedefimiz 300 bin ziyaretçimizi burada ağırlamak. Sezonumuz haziranın birinde başlıyor, ağustosun ikinci haftasından sonra sonlanıyor." dedi.
Vural, gölde turna balıkları ve alabalık gibi türlerin yaşadığını da vurguladı.

Göl etrafındaki yerleşim alanında restoranların da bulunduğunu aktaran Vural, "Çivril, Ege Bölgesi'nin nadide turistik merkezlerinden bir tanesi. Ziyaretçilerimiz gün içerisinde sabah erken saatlerde gelirse daha güzel kareler yakalayabilirler. Çünkü akşam saatlerine doğru nilüferler artık kapanmaya başlıyor. Nilüfer çiçeklerinin koparılması yasak. Ziyaretçilerimiz de bu yöndeki uyarılarına dikkat ediyor." diye konuştu.
Ziyaretçilerden Baran Akın ise göle haziran-ağustos döneminde gelinmesi gerektiğine dikkat çekti.
Bilsen Özen de Işıklı Gölü'ne ne zaman gelse hayran kaldığını dile getirdi.

Gölde turizm hareketliliği yaşandığına işaret eden Özen, "Gerçekten cennetten bir bahçe. Biz tavsiye ediyoruz. Bütün Denizli değil, Türkiye'dekiler gelsin, izlesinler ve bu güzelliği görsünler." ifadesini kullandı.
Antalya'dan gelen Oya Cantürk, kültür gezilerini çok sevdiği için Işıklı Gölü'ne gelmeyi tercih ettiğini belirtti.

Nilüfer çiçeklerini çok sevdiğini anlatan Cantürk, "Burada çok muhteşem bir ortam var, bayıldık, harikaydı. Bütün Türkiye'nin bu güzelliği görmesini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çifte ezan geleneği Ayasofya ve Sultanahmet'te yaşatılıyor

2023-06-20 18:53 - İslam-Hayat - Safer 1448

Şırnak kırsalında 2 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-22 18:03 - Asayiş

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-21 17:27 - Gündem

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'a transferi Yunan basınında geniş yer buldu

2023-06-21 17:28 - Spor

BM'den Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve araçların ateşe verilmesine tepki

2023-06-21 18:14 - Dünya

Nilüferlerle kaplı Işıklı Gölü, Denizli'nin yeni turizm destinasyonu olma yolunda

2023-06-23 12:03 - Çevre-Hayat

Norveç'ten tartışmalı derin deniz madenciliği kararı

2023-06-21 19:27 - Dünya

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

2023-06-16 14:28 - Gündem

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erdem Can oldu

2023-06-20 16:16 - Spor

Dışişlerine 4 bakan yardımcısı atandı

2023-06-22 09:18 - Gündem

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Gündem

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem