?>

Nihat Hatipoğlu: ‘HZ. Peygambersiz din kurmaya çalışıyorlar’

Bağcılar’daki Ramazan Programı’nda konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, günümüzde bir tehlikeye dikkat çekerek, “Tasavvufi zarafet içinde Peygambersiz bir din kurmaya çalışıyorlar. Yerli oryantalistlerin amacı bu. Biraz Tevrat, biraz İncil, biraz Kur’an projesi. Allah böyle pl

Gündem - 9 yıl önce

TV Programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Etkinliğinde “Tevhid-Vahdet ve Kardeşlik” konulu söyleşide bulundu. Best FM’den Ufuk Karcı’nın sunuculuğunu yaptığı programın başlarında sosyal medyadan kendisine hakaret edenler olduğunu belirten Prof. Hatipoğlu, “Beni izleyip, dinleyip ve hakaret edenler var. Suçum ne? Suçum, Türkiye’yi Müslümanlaştırmakmış. Ben ilahiyatçıyım, benim işim o. Bir Müslüman’ı daha kazanmak beni daha mutlu eder. Allah (c.c.) bizi sadıkların yolundan ayırmasın” şeklinde konuştu.

“HZ. MUHAMMED (S.A.V) ENSAR İLE MUHACİRLERİ KARDEŞ YAPTI” 

 Hazreti Muhammed’in (s.a.v), Mekkeli muhacir ile Medineli ensarları bire bir kardeş yaptığını belirtti. O dönemde Medine’nin nüfusunun 10 bin olduğunu aktaran Prof. Hatipoğlu, 1500’ünün Müslüman. 4.500’nün Yahudi ve geri kalanların ise diğer dinlerin mensubu olduğunu anlattı. Peygamber Efendimizin, her Mekkeli ile Medineliyi isim listesi çıkararak kardeş yaptığının altını çizen Prof. Hatipoğlu, “Böylece aradaki aşiret taassubunu kaldırdı. Bizim bu hamleye ihtiyacımız var. Manisa’daki bir aile Şırnak’taki, Diyarbakır’daki bir aile de Çanakkale’deki bir aile ile tanışmış olacak” dedi.

“AĞIR YARALI MÜSLÜMAN SAVAŞÇILAR SUYUN DİĞER YARALILARA VERİLMESİNİ İSTEDİLER” 

 İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif’in, “Vahdet” şiirinde anlattığı bir olayı da aktaran Prof. Hatipoğlu, Mekkeli müşriklerle yapılan bir savaş sonrası her yerde şehitlerin ve yaralıların yerde yattığını belirtti. Bu sırada savaş sırasında ağır yaralanan muhacirlerin suyu içmeyerek yarası daha hafif olan arkadaşlarına verilmesini istediğini anlattı. Prof. Hatipoğlu, suyu içmeyen tüm yaralı muhacirlerin bir süre sonra arkadaşlarını düşünerek şehit olduğunu aktardı.

“EBU CEHİL KİBRİNE YENİLDİ” 

 Mekke’nin zalim zenginlerinden olan Ebu Cehil’in gururuna ve kibrine kapılarak İslamiyet ile şereflenmediğini anlatan Prof. Hatipoğlu, “Onlar zengin varlıklı kişilerdi. Peygamber Efendimiz tüm bu müşriklerle mücadele etti. Ebu Cehil, son nefesindeyken bile ayağını göğsüne bastıran, İbn Mesud’a, ‘ey deve çobanı ayağının kimin göğsüne bastığının farkında mısın?’ diyor. İbn Mesud da bunun üzerine, ‘biliyorum’ deyince, Ebu Cehil, ‘O zaman kafamı kes beni öldür’ diyor. Gururu ve kibiri yüzünden mahalle baskısı yüzünden Müslüman olmadı” şeklinde konuştu. Hazreti Muhammed’in, Ebu Cehil’in ölümünden sonra hakkında kötü konuşulmasını yasakladığını da aktaran Prof. Hatipoğlu, “Bir gün onun hakkında kötü konuşanlara dönerek, ‘sizin Ebu Cehil’in aleyhine konuşmaktan men ediyorum’ diyor. Peygamberimiz, düşmanının onurunu koruyor. Oysa bugün sosyal medyada herkesin onuruna saldırılıyor. Biz böyle değildik. Herkes kinine nefretine hakim olmalı. Sosyal medyadan hakaretler yağdıran ve o tuşlara dokunan parmaklar sorgulanacak.” şeklinde konuştu.

“TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ” 

 Günümüzde bir tehlikeye de dikkat çeken Prof. Hatipoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Tasavvufi zarafet içinde Peygambersiz bir din kurmaya çalışıyorlar. Yerli oryantalistlerin amacı bu. Biraz Tevrat, biraz İncil, biraz Kur’an projesi. Allah böyle planlar yapanları akamete uğratsın. Allah ümmetiyle ilgili kötü hesap yapanların hesaplarını boşa çıkarsın. Biz yakın ve eski dönemleri gözden geçirirken hepsinin başında Resulullah’a duyulan büyük aşkın, muhabbetin adabın ruhu var.”  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Konsolosluğunda betonlu terör önlemi

2016-06-08 12:39 - Genel

Meteoroloji İstanbul için saat verdi!

2016-06-04 15:40 - Genel

Öğretmene gözü yaşlı veda

2016-06-07 21:21 - Asayiş

Mermi kovanlarını küreklerle topluyorlar

2016-06-03 18:16 - Genel

TSK’dan çifte harekat

2016-06-05 14:36 - Genel

Yine Rus yapımı!

2016-06-04 18:00 - Asayiş

Bir kuruma daha kayyum atandı

2016-06-07 22:05 - Genel

Trafik kazaları kamerada

2016-06-05 15:46 - Asayiş

"Katil olay yerine döner" teorisi gerçek oldu

2016-06-04 15:01 - Asayiş

İstanbul'da beklenen yağmur başladı

2016-06-04 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi

15:47 - Gündem

Çorum'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

15:27 - Gündem

THY, pilot adayı değerlendirme süreçlerini millileştiren "PACE Projesi"ni hayata geçirdi

15:02 - Gündem

İzmir'de çöp yığınları ve kötü koku tepkilere neden oluyor

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi

15:47 - Gündem

Sinop'ta coğrafi işaretli Boyabat Gazidere domatesinin hasadı başladı

15:42 - Ekonomi

Süper Lig'de 2'de 2 yapan Antalyaspor, 9 sezon sonra "ilki" başardı

15:37 - Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, bu savaşa katılımından dolayı ödüllendirilmemelidir

15:32 - Dünya