New York'ta "Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü" 20 Mayıs'ta düzenlenecek

New York'ta 1981'den beri düzenlenen "Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü" 20 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Gündem - 3 yıl önce

New York
New York Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından video mesajı paylaşan Başkonsolos Reyhan Özgür, tüm vatandaşları Türk Günü Yürüyüşü'ne davet etti.
Özgür, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 20 Mayıs Cumartesi günü Manhattan'da düzenlenecek. 40. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'ne tüm vatandaşlarımızı bekleriz." ifadelerini kullandı.
Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliği ile ABD'nin ekonomik ve kültürel hayata katkılarının görünürlüğünü artırması açısından önem taşıdığını kaydeden Özgür, özellikle çocuklar ve gençlerin katılımına özel önem verdiklerini belirtti.
TADF, konuya ilişkin yaptığı duyuruda, yürüyüşün New York Manhattan'daki ünlü Madison Caddesi'nde saat 11.30'da başlayacağını bildirdi.
Duyuruda, "Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nde, Türk-Amerikan toplumu ve Türkiye'mizden gelen konuklarımız ile birlikte öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm canlarımızı anacağız. Ardından, New York'taki Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'müzün 40. yılını, Cumhuriyetimizin 100. yılını ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkışının 104. yılını hep birlikte kutlayacağız. Bu yıl Türk-Amerikan toplumu ile birlikte tek yürek olup yürümek gücümüze güç katacaktır." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işlemi de başlayacak

Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün gerçekleşeceği cumartesi günü aynı zamanda ABD genelinde Türkiye'deki 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme süreci de başlayacak.
New York'taki seçmenler 20-24 Mayıs tarihleri arasında Türkevi'nde 08.00-22.00 saatleri arasında, South Jersey ve Long Island'da kurulan seçim merkezlerinde ise 20-21 Mayıs tarihleri arasında 09.00-21.00 saatlerinde oy kullanabilecek.
Washington Büyükelçiliği ve ülkedeki diğer başkonsolosluklarda oy kullanma da 20-24 Mayıs tarihleri arasında 08.00-22.00 saatlerinde gerçekleşecek.

Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü 1981'e kadar uzanıyor

ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla ilk olarak 1981'de düzenlenen yürüyüş, sonraki yıllarda geleneksel hale geldi. Kovid-19 döneminde düzenlenmeyen yürüyüşün geçen sene 39'uncusu yapıldı. Bu nedenle bu yıl Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün 40'ıncısı gerçekleşecek.
Yürüyüşe, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil Türk dünyasından binlerce kişi Türk bayraklarıyla katılıyor. Yürüyüş kapsamında çeşitli dernek ve kuruluşlara ait tören araçları resmi geçişler düzenliyor, Türkiye'den gelen sanatçılar konserler veriyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN, çıtayı "GÖKDENİZ" ile yükseltiyor

2023-05-13 11:33 - Ekonomi

'Dünyanın en uzun adamı' unvanlı Sultan Kösen oyunu kullandı

2023-05-14 13:17 - Çevre-Hayat

Türk Telekom Basketbol Takımı, 29 yıl sonra ilk peşinde

2023-05-12 14:15 - Spor

Ovio Collagen

2023-05-12 12:08 - İnsan-Hayat

Ekolojik kriz nedeniyle göçmen kuşların rotaları ve göç zamanları değişiyor

2023-05-12 11:37 - Çevre-Hayat

Depremde ayağı kırılan diş hekimi, sahra hastanesinde hizmet veriyor

2023-05-11 12:17 - Gündem

Ankara-Sivas Hızlı Treni ile 20 günde 70 bin yolcu seyahat etti

2023-05-17 11:09 - Ekonomi

Türkiye'nin yerli otomobili Togg Niğde ve Marmaris'te tanıtıldı

2023-05-12 14:18 - Gündem

Aliyev, Paşinyan ve Michel üçlü toplantıda bir araya geldi

2023-05-15 01:03 - Dünya

İzmir Körfezi'nde deniz yosunu yayılımı sürüyor

2023-05-17 20:18 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Göktaş'tan sosyal medya ve doğum iznini kapsayan kanun teklifine ilişkin açıklama

00:47 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile telefonda görüştü

00:13 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak bölgedeki bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz

23:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile telefonda görüştü

23:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanyol mevkidaşı Albares ile telefonda konuştu

22:03 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD-İsrail'in İran'a saldırıları sürerken Kuveyt, gıda ürünlerinin ihracatını yasakladı

01:22 - Dünya

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kıbrıs’taki üssü vuran dronun İran’dan kalkmadığını açıkladı

01:18 - Dünya

Akaryakıt fiyatlarında geçici olarak eşel mobil sistemi devreye alındı

00:58 - Ekonomi

Bakan Göktaş'tan sosyal medya ve doğum iznini kapsayan kanun teklifine ilişkin açıklama

00:47 - Gündem

Macron: Netanyahu'yu Lübnan'a kara harekatından kaçınmaya çağırdım

00:43 - Dünya