New York uyarılara rağmen Ida Kasırgası'na hazırlıksız yakalandı

ABD'de Ida Kasırgası'nın ardından yaşanan can kayıpları ve hasarın boyutu, New York'un uyarılara rağmen şiddetli yağışa hazır olmadığını gösterdi.

Dünya - 5 yıl önce

New York
Ida Kasırgası'nın Louisiana eyaletini vurmasına rağmen etkisi azalmış şekilde kuzeydoğu kıyılarına bıraktığı yağmurlar, New York ve New Jersey'de daha fazla can kaybı ve hasara neden oldu.
Kasırganın kategori 4 şiddetinde 240 kilometreden fazla hızla vurduğu Louisiana eyaleti ile Mississippi ve Alabama'da 9 kişi öldü, şiddetli yağış olarak etkisini gösterdiği kuzeydoğu eyaletlerinde ise en az 45 kişi hayatını kaybetti.
Uyarılara rağmen can kaybı ve hasarın boyutunun New York ve New Jersey'de daha fazla olması, yetkililerin hazırlıksız yakalandığı eleştirilerine yol açtı.
Fırtınanın New York'ta özellikle metro istasyonlarında bıraktığı yıkım, kentin altyapısının iklim değişikliği kaynaklı şiddetli hava olaylarına hazır olmadığı tartışmalarını da gündeme getirdi.
New York Senatörü Chuck Schumer, Vali Kathy Hochul ve Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte ciddi hasar bırakan fırtınanın iklim değişikliği kaynaklı olduğuna dikkati çekerek, altyapının güçlendirilmesi için milyarlarca dolara ihtiyaç duyulacağı yönünde açıklamalar yaptı.
Ida Kasırgası'nın ardından hasar tespit çalışmaları başlatılırken New Jersey'in kuzeyi başta olmak üzere kuzeydoğu eyaletlerinde 4,5 milyon kişinin hala selden etkilenebileceği uyarısı yapıldı.
Biden yönetimi ise şiddetli fırtınanın büyük hasar bıraktığı New York ve New Jersey için acil durum yardım paketini onayladı.
Öte yandan 29 Ağustos'ta kasırganın vurduğu Louisiana eyaletinde elektrik kesintileri hala devam ediyor ve sorunun bir ay sürebileceği belirtiliyor.
Eyalette benzin ve gıda tedarikinde sıkıntılar da yaşanıyor. Yerel medyada yer alan haberlere göre, New Orleans ve Baton Rouge'da akaryakıt istasyonlarının üçte ikisinde hala benzin bulunmuyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

2021-09-01 17:06 - Çevre-Hayat

Fransa'da otomobil pazarı 1970'lerden bu yana en düşük seviyesinde

2021-09-01 20:07 - Ekonomi

Huawei Petal Search 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor

2021-08-30 12:53 - Yerel haber-Şirket Haber

Mesut Uçakan'ın son filmi 'Suveyda' 10 Eylül'de vizyona girecek

2021-09-01 19:46 - Kültür Sanat

Türk sinemasının üretken yönetmeni Aram Gülyüz

2021-08-31 19:56 - Kültür Sanat

Hande Göktepe, doğal güzelliğiyle çıkışta

2021-09-01 01:09 - Magazin

Dünya Motokros Şampiyonası'nın 9. ayağı yarın Afyonkarahisar'da başlıyor

2021-09-03 14:11 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile BAE'li mevkidaşı Nahyan telefonda görüştü

2021-09-01 00:21 - Siyaset

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde dördüncü hafta maçları tamamlandı

2021-09-03 03:02 - Spor

AB ve AstraZeneca aşı tedariki konusunda uzlaştı

2021-09-03 15:17 - Dünya

İlgili Haberler

İsveç'te İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etme kararı protesto edildi

17:48 - Dünya

Azerbaycan: Terör eylemlerine hazırlanan yapı çökertildi

16:57 - Dünya

İspanya hükümeti, İsrail'in Lübnan'a yönelik "büyük çaplı saldırılarını şiddetle"

15:22 - Dünya

İsviçre, mali gerekçeyle ABD'den satın almayı planladığı F-35 savaş uçaklarının sayısını azaltt

14:57 - Dünya

İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini bombalamayı sürdürüyor

14:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı heyetini kabul etti

18:28 - Gündem

Başakşehir, ağırladığı Göztepe'yi mağlup etti

18:13 - Spor

İsveç'te İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etme kararı protesto edildi

17:48 - Dünya

Bakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı kapsamında temaslarda bulunuyor

17:33 - Siyaset

Azerbaycan: Terör eylemlerine hazırlanan yapı çökertildi

16:57 - Dünya