?>

New York'taki Yankılar Sergisi, Malcolm X ve Şenler'in 'benzer mücadelelerini' anlattı

Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta, "Yankılar Sergisi"nin, ABD'li siyahi Müslüman aktivist Malcolm X ile Türkiye'de önemli figürlerden Şule Yüksel Şenler'in benzer mücadelelerini anlattığını ifade etti

Gündem - 3 ay önce

New York

Usta, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Malcolm X Memorial Foundation Başkanı ve Malcolm X'in kızı İlyasah Shabazz olmak üzere, seçkin bir davetli grubunun katılımıyla açılan serginin, söz konusu iki önemli ismin "verdikleri mücadelenin benzerliğine" odaklandığını ifade etti.

Emine Erdoğan, BM'de Şule Yüksel Şenler ve Malcolm X’in mirasını yaşatacak "Yankılar" sergisini açtı

AA muhabirine açıklama yapan Usta, "Türkiye'de 1960'lı yıllarda başörtülü bir kadın bir mücadele verirken, aynı yıllarda farklı bir kıtada Malcolm X'in de eşitlik, adalet ve özgürlük için mücadele verdiğini ve iki farklı coğrafyada aynı mücadelenin hayat bulduğunu, bunun da bugüne taşındığını anlatmak istedik." dedi.

Serginin, New York'taki BM Genel Merkezinde 4 Nisan'a kadar açık olacağını belirten Usta, bu sergi aracılığıyla, Malcolm X ve Şenler'in hayatları boyunca verdikleri mücadeleyi ve dünyaya bıraktıkları mirası gençlere aktarmayı amaçladıklarını vurguladı.

Usta, "Emine Erdoğan hanımefendinin başkanlığında Vakfımızın düzenlemiş olduğu bu etkinlikte ben Amerika'da bulunan tüm aktivistleri, insan hakları savunucularını ve ayrımcılıkla mücadele için ömrünü adamış herkesi davet ediyorum." diye konuştu.

Serginin, "insan haklarına dair sorunların tartışıldığı, adaletsizlik ve ayrımcılığa karşı çözümlerin konuşulduğu bir yer" olarak kabul edilen BM Genel Merkezinde açılmasının önemine işaret eden Usta, sergiyi Türkiye'ye de taşıyacaklarını söyledi.

Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı İlyasah Shabazz ve diğer seçkin konuklarla birlikte açılışını yaptığı sergide, Şule Yüksel Şenler ile Malcolm X'in hayatlarının kırılma noktaları, toplum üzerindeki etkileri ve yaşamlarındaki önemli dönüşümler, kolajlar, alıntılar, fotoğraflar, mektup ve gazete kupürleri aracılığıyla sunuluyor.

Yankılar Sergisi'nin açılışına, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri İslamofobiyle Mücadele Özel Elçisi ve BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, Malcolm X'in aile yakınları ile Türk ve Amerikan toplumunun temsilcileri katıldı.

Davetliler, sergide, dünya tarihinde insan hakları konusunda önemli izler bırakmış iki figür olan Şule Yüksel Şenler ve Malcolm X'in hayatları boyunca verdikleri mücadeleye ilişkin detaylı bilgi edindi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK, depolamalı elektrik üretimine yönelik 33,1 gigavat kurulu güç için ön lisans verdi

2025-03-26 11:57 - Ekonomi

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncı kuruluşlara yönelik 'uyarı' açıklaması

2025-03-23 23:53 - Medya

Yeni Gelenler İçin En İyi TV Oyunları Nasıl Seçilir

2025-03-27 17:54 - İnsan&Hayat

Rusya'da federal ilçelerin geliştirilmesi için 'SİRİUS' yarışmasına başvurular başladı

2025-03-28 00:12 - Özel Haber

Edirne'de huzurevinde el sanatları öğrenen yaşlılar sergi açtı

2025-03-26 15:58 - Kültür Sanat

A Milli Kadın Futbol Takımı'nda Slovenya maçları kadrosu açıklandı

2025-03-26 15:22 - Spor

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail'in dünkü saldırılarında 7 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

2025-03-23 00:52 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e yönelik askeri desteği durdurmaya çağırdı

2025-03-24 20:37 - Dünya

Borsadan emir/işlem oranı ve ücretinde değişiklik

2025-03-24 00:03 - Ekonomi

Antalya'da atıkların bulunduğu arazide çıkan yangına müdahale ediliyor

2025-03-24 22:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

16:59 - Gündem

Hafta sonu yurdun büyük bölümünde yağış görülmeyecek

16:57 - Gündem

Bakan Yerlikaya: 250 bin 636 konut ve iş yerini hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız

16:57 - Gündem

İzmit Körfezi'nde denizin kıyısı kahverengiye döndü

16:46 - Gündem

Bakan Kurum: Büyük afetten sadece canlarımızı değil, dayanışmayı, umudu ve kardeşliği de çıkardık

16:37 - Gündem

Günün Manşetleri

ABB FOMGET'in Şampiyonlar Ligi 1. eleme turundaki rakibi 24 Haziran'da belli olacak

17:02 - Spor

Çanakkale'de tarım arazisinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

16:59 - Gündem

Bakan Yerlikaya: 250 bin 636 konut ve iş yerini hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız

16:57 - Gündem

Galatasaray, Pasifik Holding ile sponsorluk anlaşması imzaladı

16:53 - Spor

Kenan Yıldız'ın Torino'ya attığı gol, Serie A'da sezonun en güzel golü seçildi

16:48 - Spor