Nevşehir Kapadokya Havalimanı yeni terminal binası ilk yolcularını ağırladı

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın genişletilmesi kapsamında birinci etap inşaat çalışmasının tamamlanmasıyla yeni terminal binası ilk yolcularını karşıladı.

Ekonomi - 6 ay önce

Nevşehir
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, yıllık yolcu kapasitesinin 700 binden 2 milyona yükseltilebilmesi amacıyla Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda başlattığı çalışmaların ilk etabı tamamlandı.
Yeni Terminal Binası ve Mütemmim Tesisleri Projesi kapsamında yapımı tamamlanan iç ve dış hat giden yolcu salonlarında bugün itibarıyla hizmet sunulmaya başlandı.
????
Çalışmalar kapsamında, 3 bin 500 metrekare olan eski terminal binası kullanıma kapatılırken, 10 bin 500 metrekare alana sahip yeni terminal binası devreye sokuldu. Uçak park yeri ise 5'ten 9'a yükseltildi.
Karşılıklı İstanbul-Nevşehir uçuşlarını tercih eden yolcular, hizmete açılan binayı kullanmaya başladı.

Yeni terminal binası yerli ve yabancı turistleri memnun etti

Yeni terminal binasını kullanan yolculardan Buse Habbaze, Kapadokya'daki turistik merkezleri gezmek için yaptıkları seyahatte her iki terminal binasını da kullandıklarını söyledi.
Cuma günü eski terminal binasına geldiklerini anımsatan Habbaze, "Dönüşümüz de yeni binadan oldu. Burası gayet güzel, Nevşehir'e hayırlı olsun. Diğerine indiğimizde eski olduğunu fark etmiştim, 'Keşke Kayseri'ye inseydik demiştim' ama burası güzel olmuş. Orası ufak olmasından dolayı tıkış tıkış oluyordu, burası ise gayet ferah." diye konuştu.
Şahin Özsoy ise yeni hizmet alanının açılmasının mutluluğunu duyduğunu belirterek, "Eskiye göre daha iyi, daha gelişmiş bir terminal olmuş. Burası turizm bölgesi olduğundan kendine yakışan bir bina olmuş. Bundan iyisi can sağlığı." dedi.
ABD'li turist Alison Moreno ise hafta sonu tatil için geldiği Kapadokya'dan ayrılırken farklı bir hizmet alanıyla karşılaştığını dile getirerek, "Burası gerçekten heyecan verici. Bolca oturma alanı var. Havalimanının yeni binasını kullanmanın mutluluğunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.
Singapurlu turist Darıus Koh da bölgeyi ziyaretinde eski ve yeni terminal binasını deneyimlediğini aktararak, "Yeni havalimanı binası, eskisine kıyasla uluslararası havalimanına daha çok benziyor diyebilirim. Burası gerçekten çok temiz ve herkesin oturabilmesi için bolca koltuk var. Geçen yolcu sayısına göre check-in kontuarları da yeterli sayıda." diye konuştu.
İkinci etap inşasının devam ettiği havalimanındaki çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İç ve Dış Mekan Flama Kumaşı Seçiminde Püf Noktalar

2026-02-10 14:16 - İnsan-Hayat

Nijerya'da ISWAP üyesi 16 terörist öldürüldü

2026-02-11 16:39 - Dünya

Türk savunma sanayisi ABD'yi yeni orta kalibre silahla tanıştıracak

2026-02-11 12:47 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımız deprem konutlarına çok uygun şartlarla faizsiz, sabit fiyatlarla kavuşacak

2026-02-11 16:27 - Siyaset

Tarihin, doğal güzelliklerin ve kış turizminin buluşma noktası Isparta, gezginlerin yeni rotası

2026-02-14 12:38 - Çevre-Hayat

Libya'da Seyfülislam Kaddafi'nin uğradığı suikasta ilişkin tartışmalar sürüyor

2026-02-10 17:27 - Dünya

Fransa'da 2025'te Müslüman karşıtı vakalar yüzde 88 arttı

2026-02-13 21:08 - Dünya

Haber Sitelerindeki Video ve Canlı Yayınlar internet Kotanızı Nasıl Tüketir

2026-02-10 14:20 - İnsan-Hayat

Burun Dolgusu ile Küçük Bir Dokunuşla Büyük Özgüven Yaratın

2026-02-10 14:12 - İnsan-Hayat

E Devlet Üzerinden Nasıl Sağlık Raporu Alınır?

2026-02-16 15:36 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

KAPEKS halka arzla Orta Asya ve Afrika'daki büyümesini hızlandıracak

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem