Netanyahu: 'Mahmud Abbas'ı durdurun'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Berlin’de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Uluslararası toplumun Mahmud Abbas’ın İsrail hakkında yalanlar söylemesini durdurmasının zamanı geldi” dedi.

Dünya - 10 yıl önce

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Berlin’de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Uluslararası toplumun Mahmud Abbas’ın İsrail hakkında yalanlar söylemesini durdurmasının zamanı geldi” dedi. 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi. Görüşme sırasında söz alan Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı suçlayarak, Abbas’ın İsrail ve tansiyonun yükseldiği kutsal alanın statüsü ile ilgili yalanlar söylediğini iddia etti. Netanyahu, “Uluslararası toplumun Mahmud Abbas’ın İsrail hakkında yalanlar söylemesini durdurmasının zamanı geldi. İsrail’in Mescid-i Aksa’nın statüsünün değişmesini istediği, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı yıkmak istediği, İsrail’in Filistinlileri öldürdüğü yalanları söyleniyor. Asıl bunların hepsi yalan” dedi.
İsrail’in Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunmasını vaat ettiğini bildiren Netanyahu, bu ifadeleri reddederek kışkırtmaların son bulmasının tansiyonun düşmesini sağlayacak tek yol olduğunu kaydetti. Netanyahu, “Umut oluşturmak için terörizmi durdurmak zorundayız. Terörizmi durdurmak için de kışkırtmayı durdurmak zorundayız. Uluslararası toplumun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a kışkırtıcılığı sonlandırmasını söylemenin ve kelimeleri ve uygulamalarından sorumlu tutmalarının zamanı geldiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
John Kerry ise, bölgede hakim olan karışık duruma değinerek, tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu. Tüm şiddetin sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Kerry, “Kışkırtıcılığı ve şiddeti durdurmak zorundayız” diyerek, cumartesi günü Amman’da görüşeceği Abbas ve Abdullah’ın da şiddetin sonlanmasını istediklerine inandığını kaydetti. Bu görüşmenin şiddetin son bulması için kınama ve etkili konuşma dışında adımlar atılmasına dair son derece önemli olduğunu bildiren Kerry, Mescid-i Aksa’nın statüsünün netleşmesini istediğini söyledi. 
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Cimbom rotasyona gidiyor

2015-10-16 13:43 - Spor

Ankara kurbanlarının yakınlarına ne kadar maaş bağlanacak?

2015-10-15 20:04 - Gündem

’’Demek ki neymiş..’’!.. Kemal Bey de "Hep birlikte..." dedi!

2015-10-16 23:53 - Politika

Katliam gibi kaza: 6 ölü, 1 yaralı

2015-10-18 22:50 - Asayiş

Şehit oğlunu toprağa veren baba, diğer oğlunu teselli etti

2015-10-19 18:05 - Gündem

Ankara kurbanlarının yakınlara 820 lira aylık bağlanacak

2015-10-15 18:46 - Genel

Çeltik hasadı başladı

2015-10-20 18:35 - Çevre-Hayat

Rum Kesimi: Türkiye’ye onay veremeyiz

2015-10-19 17:06 - Dünya

Hani’de yasak kalktı, Lice’de genişletildi

2015-10-16 12:28 - Asayiş

Bu takımda tek şart: 40 yaş üstü olmak

2015-10-16 13:16 - Spor

İlgili Haberler

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya

İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

02:02 - Dünya

Trump, Irak'taki İranlı grupların savaşa girmesini istemediğini belirtti

01:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentinde peş peşe patlama sesleri duyuldu

00:23 - Dünya

Irak’ın Erbil kentinde çok sayıda patlama sesi duyuldu

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Ankara'da yanan hurda araçlardan geriye demir yığınları kaldı

02:22 - Asayiş

İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

02:02 - Dünya

Irak'ın Erbil kentinde peş peşe patlama sesleri duyuldu

00:23 - Dünya