?>

Netanyahu'dan İsrail vatandaşı Filistinlilere dair skandal açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşı Filistinlilerin Yahudileri yok etmek istediğini öne sürdü.

Dünya - 6 yıl önce

Kudüs

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşı Filistinlileri Yahudileri yok etmekle suçladı.

Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisi Likud için oy istedi.

Benny Gantz ve Yair Lapid liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı’nın Ortak Arap Listesi’yle iş birliği yaptığına işaret eden Netanyahu, "Halbuki Araplar; çocuk, kadın ve erkek fark etmeksizin hepimizi yok etmek istiyorlar." diyerek İsrail vatandaşı Filistinlilere yönelik skandal ifadeler kullandı.

Likud Partisi ise Netanyahu’nun söz konusu söylemi onaylamadığını öne sürerek, Netanyahu’nun seçim kampanyasını yürüten çalışanlardan birinin "yanlışlıkla" böylesi bir cümleyi paylaştığını iddia etti.

Ancak Netanyahu, seçim rekabetinin kızıştığı son birkaç hafta içinde seçim kampanyasında özellikle Ortak Arap Listesi ile Mavi-Beyaz İttifakı’nın koalisyon kurabilme ihtimaline vurgu yaparak, kamuoyunun dikkatini İsrail vatandaşı Filistinlilerin hükümete ortak olabileceği "tehdidine" çekmişti.

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden 4 partinin bir araya gelerek oluşturduğu Ortak Arap Listesi Blokundan da konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Irkçı kaçkın Binyamin Netanyahu, Arap vatandaşlara ve liderlerine yönelik kanlı tahriklerine devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Muhalefetteki partilerden Netanyahu’nun açıklamalarının kınanması talep edilerek, Arap vatandaşlara da Netanyahu’yu ve destekçilerini düşürmek için sandıklara gitme çağrısı yapıldı.

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Cephe (Hadaş), Arap Değişim Hareketi (Ta’al) Birleşik Arap Listesi ve Balad (Tecemmu) partileri, 17 Eylül'de yapılacak erken seçime ortak listeyle katılma kararı almıştı.

Filistinlileri temsil eden bu 4 parti, 9 Nisan'daki seçime ise iki ayrı ittifak çatısı altında katılmış ve 120 sandalyeli İsrail Meclisine 10 milletvekili göndermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bir antibiyotik sınıfı iki kalp rahatsızlığının olasılığını artırıyor

2019-09-11 16:17 - Sağlık

'Oğlumun ya cenazesini istiyorum ya da haber almak istiyorum'

2019-09-11 16:17 - Gündem

Sahte ve kaçak içki operasyonlarıyla 139 kişiye tutuklama

2019-09-07 15:07 - Gündem

EBRD yeni Türkiye stratejisini açıkladı

2019-09-11 19:37 - Ekonomi

İsrail hapishanesindeki kanser hastası Filistinli şehit oldu

2019-09-09 02:52 - Dünya

ABD ve Avrupa'ya cips formunda kavun karpuz ihracatı

2019-09-11 15:22 - Ekonomi

Gemlik atı TSK'nin 'heybetli yüzü' oldu

2019-09-11 15:32 - Gündem

Bakan Albayrak ile ABD Ticaret Bakanı Ross bir araya geldi

2019-09-09 22:47 - Gündem

Doğayı korumak için pirinçten pipet ürettiler

2019-09-06 17:47 - Teknoloji

'Suriye'de ABD, Rusya, rejim ve SDG savaş suçu işlemiş olabilir'

2019-09-11 20:37 - Dünya

İlgili Haberler

Lübnan'daki Dürzi lider Ebi el-Muna: Dürzi-Sünni fitnesine izin vermeyeceğiz

16:57 - Dünya

Spiegel dergisine göre Almanya'daki bazı diplomatlar hükümetin İsrail politikasından rahatsız

16:32 - Dünya

Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz, uluslararası kamuoyunun artan tepkisine neden oluyor

16:28 - Dünya

İsrailli aşırı sağcı Bakan, "Gazze'nin tamamını Yahudileştireceklerini" söyledi

16:18 - Dünya

AB, ABD ile tarife anlaşmasını yakın görüyor

15:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye'nin enerjetik malzeme ihtiyacını karşılayacak mutabakatın imzaları IDEF 2025'te at

17:22 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı günlük 1612 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

17:17 - Ekonomi

AB, şirketlerinin Çin pazarına erişimi için Pekin'in somut adımlar atmasını bekliyor

17:12 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel'i ziyaret etti

17:02 - Siyaset

Lübnan'daki Dürzi lider Ebi el-Muna: Dürzi-Sünni fitnesine izin vermeyeceğiz

16:57 - Dünya