?>

Netanyahu, ABD karşıtı paylaşımlarının ardından oğlu Yair’e "sosyal medya yasağı" getirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, internet üzerinden yaptığı aşırıcı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğlu Yair Netanyahu'ya "sosyal medya kısıtlaması" getirdiği bildirildi.

Dünya - 2 yıl önce

Kudüs

İbranice yayın yapan "Walla" haber sitesine göre, Başbakan Netanyahu ve eşi Sara, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı ülke geneline yayılan kitlesel protestoların arkasında ABD’nin olduğunu ileri süren oğulları Yair'in sosyal medya kullanımına kısıtlama getirdi.

Haberde, Başbakan Netanyahu'nun "tartışmalı yargı düzenlemesini ertelediğini" duyurmasının ardından Yair’in, sosyal medyadaki paylaşımlarına alışılmadık biçimde ara verdiğine dikkat çekildi.

Yair’in, kendisinden paylaşımlarını durdurmasını, fazla dikkat ve öfke çekmemesi için "tweet" atmayı bırakmasını ve "sakinleşmesini" isteyen anne ve babasının isteği üzerine bu yönde bir tavır sergilediği ifade edildi.

Söz konusu talebin aile içinde “şiddetli bir çatışmaya” neden olduğu aktarılan haberde, Yair’in birkaç ay için ABD’ye seyahate çıktığı belirtildi.

Oğul Netanyahu, İsrail’deki “protestoların arkasında ABD’nin olduğunu” savunmuştu

Yair Netanyahu, babası Netanyahu’nun ve onun liderlik ettiği Likud Partisi'nin sosyal medyada en fazla öne çıkan savunucularından biri olarak biliniyor.

Ancak Yair’in son dönemdeki aşırıcı yorumları ve paylaşımları, muhalif kesimlerin hükümete ve Netanyahu’ya yönelik tepkileri daha fazla körüklemeye yol açarken İsrail’in dış ilişkilerinde de tartışma yarattı.

İsrail liderinin oğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı ülkede aylardır devam eden kitlesel protestolara ilişkin ABD’yi suçlamıştı.

"Breibart" haber sitesinin, Nitelikli Yönetim Hareketi’nin ABD’den aldığı fona değinen haberini alıntılayan Yair Netanyahu, "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak." ifadelerini kullanmıştı.

Oğul Netanyahu’nun iddiaları ABD yönetiminin tepkisini çekmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, "Bu suçlamalar tamamen ve açık bir şekilde yanlış." demişti.

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Yair, Twitter hesabındaki son paylaşımını 28 Mart’ta yapmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin, Tayvan liderinin ABD ziyaretlerinin ardından Ada çevresinde askeri tatbikata başladı

2023-04-08 19:14 - Dünya

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 26 hava aracı ve 7 gemi tespit edildi

2023-04-13 09:14 - Dünya

AB'nin Çin mesaisi yoğunlaşıyor

2023-04-11 14:57 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 10-11 Nisan Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

2023-04-12 13:08 - Medya

Kadın ve erkek milli haltercilerin Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklentisi yüksek

2023-04-10 14:44 - Spor

Rusya'ya hububat ve bakliyat ihracatı martta yüzde 586 arttı

2023-04-10 11:17 - Ekonomi

Golfçü Deniz Sapmaz, Malta Junior Open'da genç kızlar şampiyonu oldu

2023-04-07 17:53 - Spor

Büyük bölümü su altında kalan eski Yusufeli'nde yaklaşık bin sahipsiz hayvan kurtarıldı

2023-04-12 12:14 - Çevre-Hayat

Tahran Milletvekili Kevseri, başörtüsü kuralını ihlal edenlerin yargılanacağını söyledi

2023-04-11 10:45 - Dünya

CEKUT personeli eğitimlerle afetlere hazır hale geliyor

2023-04-07 13:03 - Gündem

İlgili Haberler

Anket: ABD’lilerin yüzde 56'sı Trump’ın üniversite politikalarını onaylamıyor

16:32 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, tıpkı Naziler gibi, saldırganlığının hesabını vermeli

16:22 - Dünya

ABD’li ilk Papa 14. Leo'nun geçmişteki tutum ve icraatları merak konusu oldu

16:07 - Dünya

Macron'dan Trump'ın Rusya-Ukrayna için 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısına destek

15:43 - Dünya

Trump, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145'ten yüzde 80'e indirmeyi önerdi

15:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Xabi Alonso, sezon sonunda Bayer Leverkusen'den ayrılacak

16:42 - Spor

Türkiye'de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

16:38 - Ekonomi

Anket: ABD’lilerin yüzde 56'sı Trump’ın üniversite politikalarını onaylamıyor

16:32 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, tıpkı Naziler gibi, saldırganlığının hesabını vermeli

16:22 - Dünya

Edirne ve Kırklareli için kuvvetli sağanak, iç kesimler için fırtına uyarısı

16:18 - Gündem