?>

Neşet Ertaş'ın anısına 'Bir garip usta' bestesi

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın kurulmasına öncülük ettiği Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi ve bozlak ustasının kuzeni Burhan Ertaş, Ertaş adına yazılan "Bir garip usta" adlı şiiri türkü formunda besteledi.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

KIRŞEHİR-Serkan Güner

"Bozkırın tezenesi" olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın kurulmasına öncülük ettiği Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi Burhan Ertaş, ölümünün 5. yılında Ertaş adına yazılmış "Bir garip usta" adlı şiiri besteleyerek seslendirdi.

"Bozlak ustası" Ertaş'ın amcasının oğlu olan Burhan Ertaş, Kırşehirli şair İbrahim Düğer'in kaleme aldığı "Bir garip usta" adlı şiiri, bozlak havasında besteleyerek Neşet Ertaş'a vefa, minnet ve şükranını dile getirdi.

Topluluk adına gittikleri konserlerde bestesini okuyan Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan toplulukta, Abdal kültüründen gelen mahalli sanatçıların yer aldığını belirtti.

Ertaş, topluluğun Neşet Ertaş'ın önerisiyle kurulduğunu aktararak, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan'ın teşvikiyle beste yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Üzerinde uzun süre çalıştıktan sonra İbrahim Düğer'in "Bir garip usta" şiirinin bestelendiğini anlatan Ertaş, şiirin sözlerinin çok anlamlı ve duygusal olduğuna işaret etti.

Ertaş, "Neşet Ertaş'a İbrahim ağabey güzel bir söz yazmış. Kültür ve Turizm Müdürümüz bu şiirden bana bahsetti. Çok hoşuma gitti. Neşet Ertaş'ın anısını yaşatmak adına yazılan şiiri bestelemek amcasının oğlu olarak bize nasip oldu. Bu türküyü her çalışımızda aklımıza Neşet Ertaş geliyor, duygulanıyoruz. Yanımızdaymış gibi hissediyoruz." diye konuştu.

Bestelenen "Bir garip usta" adlı şiirin ilk bölümünde şu sözler yer alıyor:

"Anadan gariptin çok çektin cefa/Yalan dünya sana dar geldi usta/Her zaman ağladın, sürmedin sefa/Siyah saçlarına kar geldi usta/Yar usta, can usta, sen usta.."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

İstanbul’da 163 kaçak göçmen yakalandı

2017-09-21 18:37 - Asayiş

13. Olağanüstü UEFA Kongresi yapıldı

2017-09-20 20:12 - Spor

İki arkadaş aynı motosiklette can verdi

2017-09-21 11:52 - Asayiş

Uber Londra lisansını kaybetti

2017-09-22 18:02 - Dünya

Dünya doğal gaz sektörü İstanbul'da buluşacak

2017-09-22 17:47 - Ekonomi

Gerizim Dağı'nın 'gizemli halkı' Samiriler

2017-09-20 16:56 - Genel

Stres ve uykusuzluk Alzheimer'ı tetikliyor

2017-09-20 14:37 - Sağlık

Yüksekova'nın ilk kadın futbol takımı kuruldu

2017-09-24 02:37 - Spor

Almanya’da Türkçe dersleri risk altında

2017-09-21 01:04 - Genel

İlgili Haberler

Iraklı genç, kurşun kalemin ucunu işleyerek minimal heykeller yapıyor

12:22 - Kültür Sanat

'Buğday Tanesi'ne Uluslararası Bodrum Film Festivali’nden ödül

01:37 - Kültür Sanat

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

Yetim Vakfı, 81 ilde 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenledi

17:08 - Kültür Sanat

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndaki gemilere saldırdı

06:43 - Dünya

Türkiye'ye dönen Küresel Sumud Filosu aktivisti Özkan, gazetecilere konuştu

06:03 - Gündem

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya