?>

Nemrut Krater Gölü’ne ziyaretçi akını

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçilerin de akınına uğruyor.

Çevre & Seyahat - 6 yıl önce

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçilerin de akınına uğruyor.

2 bin 800 rakımda sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ile keşfedilmeyi bekleyen Nemrut Kalderası, el değmemiş doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, seyrine doyumsuz manzarasıyla her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bazı bölgelerinde yaklaşık 3 metre kar bulunan Nemrut Krater Dağı’na gelen ziyaretçiler, yaz ortasında karın keyfini çıkarıyor, muhteşem doğayı fotoğraflama imkanı buluyor.

"BATI’DAKİ TÜM İNSANLARI BU GÜZELLİKLERİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ”

Havaların ısınmasıyla birlikte karla kaplı yolların açılmasıyla birlikte bayram tatilini de fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Nemrut’a akın ederek burada piknik yaptı.

Gaziantep’ten gelen öğretmen Mehmet Ataşbaş, kadim bir coğrafyada yaşadıklarını ve Anadolu’yu gezmekle bitirilemeyeceğini söyledi. Batı’dan Doğu’ya tarih kokan bir coğrafyada olduklarını belirten Ataşbaş, şunları söyledi:

“Şanlıurfa Halfeti’den gezmeye başladık. Daha sonra Balıklı Göl ve Diyarbakır surlarını gezerek geldik. Bölgede Nemrut Dağı’nı da es geçmeyelim dedik.

Adıyaman Nemrut Dağı’nı görmüştüm, ancak Nemrut Krater Gölü bizim için bir özlemdi. 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek istedik. Bu fırsatı ailemle değerlendirip bölgeye geldik. Burada müthiş bir manzarayla karşılaştık.

İnsanların ön yargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zor. Bu bölgedeki tarihi güzellikleri insanlar gözlemleyerek ya da duyarak değil yaşayarak öğrensin. Bölgeye ön yargılar maalesef halen var.

Bu ön yargıları parçalamanın en güzel yolu da bölgeyi yaşayarak, havayı teneffüs ederek ve güzelliklerini içinize çekmekle olur.

Buraları gezmeden ölmeyin. Vatanın her tarafı kutsal. Onun için lütfen insanlar ön yargılarını dağıtsınlar. Batı’daki tüm insanları bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” 

“DÖRT MEVSİM BİR ARADA”

Eylem Ataşbaş ise Doğu taraflarını daha önce görüp gezdiğini, ancak Nemrut Krater Gölü’ne ilk kez geldiğini söyledi. Ataşbaş, şöyle konuştu:

"Mardin, Midyat ve Ahlat şahane, çok beğendim. Doğa güzellikleri çok farklı. Burada dört mevsim bir arada. Kışın kar göremeyenler yaz mevsiminde gelip burada kar görebilirler.

Yüzmek isteyenler için güzel bir alternatif. Doğa yürüyüşü yapmak için harika yerler var. Herkesin buralara gelip görmesi gerekiyor. Buralar gizli kalmış cennet." 

“HARİKA BİR DOĞA VAR”

Çanakkale’den gelen Filiz Önal da, bu kadar güzel bir alan beklemediğini aktararak, "Harika bir doğa var. Ülkemi çok seven ve çokta gezen bir insanım. Her yer çok güzel, fakat burası daha da farklı güzel.

Hem dağ hem deniz hem de yeşilimiz var. İnsanlarımızda çok uyumlu, çok candan. Nemrut Gölü’nü sadece bir kusuru var, yolları kötü gelip gitmekte biraz zorlandık. Ancak içi çok güzel. Özellikle yukarıdan aşağı bakmak, kuş bakışı çok güzeldi" dedi.

“BURASI HAKİKATEN BİR CENNET...”

Erbil Önal da çocuklarının Van’da çalıştığını ve onları ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

Önal, daha sonra şunları söyledi:

"Bu tarafa gelmişken buraya da gelmek istedik. Türkiye 7 bölgeye ayrılmış, her bölge ayrı güzelliklere sahiptir. Daha önce doğuya geldim, ama burayı ilk defa görüyorum. Burası hakikaten bir cennet.

Yukarı çıktığımızda fotoğraf çekmekten makinelerde film bırakmadık. Farklı bir güzelliğe sahip. Gölün güzelliği ayrı bir güzel. Bölgenin yolları çok güzel. Buranın yolu da kış şartlarının verdiği zarar var. Tahmin ediyorum ki yolları da kısa zamanda yapılacaktır."

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azez'de patlama: 13 ölü

2019-06-03 02:32 - Gündem

Nöbetçi noterlerde yoğun mesai

2019-06-02 15:22 - Gündem

MHP Lideri Bahçeli’den bayram mesajı

2019-06-03 19:04 - Asayiş

Fethiye’de bayram yoğunluğu

2019-06-04 22:07 - Gündem

Asırların deviremediği çınarı ateşe verdiler

2019-06-05 01:45 - Asayiş

Diyarbakır’da cani koca dehşeti

2019-06-02 14:17 - Asayiş

Portekiz UEFA Uluslar Ligi'nde finalde

2019-06-06 03:02 - Spor

STAR Rafineri Irak'tan petrol almaya başlayacak

2019-06-02 15:22 - Ekonomi

Yabancı uyruklu karı-koca birbirini bıçakladı: 1 ölü 1 yaralı

2019-06-03 07:22 - Asayiş

Dev yolcu gemisi Sarayburnu'na demirledi

2019-06-06 19:51 - Genel

İlgili Haberler

AnimaWings Hava Yolları İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

19:12 - Çevre & Seyahat

THY ile Cezayir Hava Yolları arasında işbirliği anlaşması

12:18 - Çevre & Seyahat

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Çevre & Seyahat

AJet'in zamanında kalkış oranı yüzde 80'e yaklaştı

11:28 - Çevre & Seyahat

Samsun Çarşamba Havalimanı yılın 9 ayında 1 milyon 187 bin yolcuya hizmet verdi

11:18 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Hamas'ın Gazze'deki İsrailli esirleri pazar günü bırakabileceği iddia edildi

20:23 - Dünya

ALTAY tankının ilk teslimatı 28 Ekim'de yapılacak

20:12 - Gündem

Erzurum polisi atalarının izinde tabyalarda nöbette

20:08 - Gündem

ABD'nin Mississippi eyaletinde silahlı saldırıda 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

20:03 - Dünya

Hacıbektaş Horasan Erenleri Dergahı Cemevi Külliyesi açıldı

19:38 - Gündem