?>

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor

Siyaset - 1 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız.

Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız." 

"İslam dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne devam eden saldırılarına ilişkin, "Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bigane kalması düşünülemez. Vakit kaybetmeden liderler seviyesinde toplanması ve İslam dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor. Milli Mücadele'de dönemin emperyalist güçlerine karşı direniş destanını yazmış bir millet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız" dedi. 

"Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi’nde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım." diye konuştu. 

"Ayşenur Ezgi'nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacağız"

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde İsrail askerlerince katledilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye ilişkin Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ayşenur Ezgi'nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacak, İsrail'le mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı'na da müracaatla devam ettireceğiz." 

"Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin, bünyesindeki meydan muharebesini perdeleme amaçlı ortaya attığı gündemlerin peşine takılmıyoruz. Önceliğimiz vatandaşın derdine derman olmak." dedi. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız. Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek.

Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak. Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz. Türkiye ekonomisi bu süreçten daha da güçlenerek çıkacak, çok farklı bir lige yükselecektir."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsveç'te, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

2024-09-07 18:37 - Dünya

İsrail'de "Gazze'de ateşkes anlaşması" talebiyle düzenlenen gösteriler devam edi

2024-09-03 22:48 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya'nın silahlanmasını eleştirdi

2024-09-04 18:27 - Dünya

Dünya genelinde 754 milyon yetişkin okuma yazma bilmiyor

2024-09-07 13:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi resmi törenle karşıladı

2024-09-04 14:48 - Gündem

Beyaz Saray: Ayşenur Ezgi Eygi'nin trajik ölümünden derin şekilde rahatsızlık duyuyoruz

2024-09-06 19:12 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir

2024-09-05 13:48 - Siyaset

Tunceli'de zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu

2024-09-08 21:57 - Gündem

İsrail askerlerince öldürülen Eygi'nin ailesi, ABD'den bağımsız soruşturma talep etti

2024-09-07 13:27 - Gündem

KYB’nin önemli kanaat önderlerinden Bahtiyar’dan Bafel Talabani’ye ağır eleştiriler

2024-09-06 16:18 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile telefonda görüştü

23:56 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, Türk Dünyası Buluşmaları'nda konuştu

22:58 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklama

16:08 - Siyaset

TBMM'de bu hafta

12:08 - Siyaset

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kış dönemi saha çalışmalarına başladı

11:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS'nin ilk reaktör inşaatının yüzde 99'unun tamamlandığını bildir

14:13 - Ekonomi

Konut fiyatları kasımdaki aranın ardından aralıkta yeniden reel düşüşe geçti

14:07 - Ekonomi

Kremlin, Putin'in Gazze Barış Kurulu'na davet edildiğini bildirdi

14:03 - Dünya

Portekiz'de, 40 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı, seçimin ikinci turunda belli olacak

13:57 - Dünya

Sudan'ın başkenti Hartum'daki önemli kamu kurumları HDK tarafından kışlaya ve hapishaneye

13:52 - Dünya