?>

Myanmar'da Kurban Bayramı coşkusu

Başta Arakan ve eski başkent Yangon olmak üzere Myanmar'daki Müslümanlar, Türk hayırseverlerin de destekleriyle Kurban Bayramı'nı kutladı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

YANGON

Müslümanların zor şartlar altında yaşadığı Myanmar'da, bir süredir hazırlıkları süren Kurban Bayramı bugün kutlanmaya başladı.

Devlet yönetiminin aldığı karar kapsamında yalnızca bir gün kurban kesmelerine müsaade edilen Müslümanlar, bayram sevincinin yanı sıra akşama kadar tüm işlerini tamamlamanın telaşını yaşıyor.

Ülkede kurbanlar, ağırlıklı olarak Arakan ile Yangon'da kesiliyor. Bu kapsamda, sabah namazından sonra bayram için hazırlanmaya başlayan Müslüman Myanmarlılar, ilk olarak bayram namazında bir araya geldi.

Camileri dolduran her yaştan Myanmarlılar, namazın ardından kolları sıvayarak, kendilerini bekleyen kurbanlıkları kesip, ardından da diğer işlemleri tamamladı.

Başta İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneği olmak üzere Türkiye'den gelen bazı hayırseverler de bayramı, Myanmar'da geçirdi. Kurban bağışlarını takip eden hayırseverler, aynı zamanda Myanmarlı Müslümanların bayram sevincine de ortak oldu. Hayırseverlerin bir kısmı Arakan'a giderken, bir kısmı da Yangon'a bağlı Dala kasabasındaki kurban çalışmalarına katıldı.

İHH 370 kurban kestirdi

İHH'nın Yangon'daki ekibinin sorumlusu Yusuf Güneş, Dala'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak uzun yıllardır Kurban Bayramı'nı dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanlarla birlikte geçirdiklerini söyledi.

Dünyadaki yardıma muhtaç Müslümanlara her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yardım götürdüklerini dile getiren Güneş, "Birkaç gündür buradayız. Hazırlıklarımızı yaptık. Bölgeleri ziyaret ettik. Yardım yapılacak aileleri tespit ettik. Bugün de bayramımızı Myanmarlı kardeşlerimizle yapıyoruz. İHH olarak 99 ülkede kurban faaliyetimiz var. Biz de Arakan'da yapıyoruz." dedi.

Güneş, ülkenin çeşitli noktalarında kurban yardımı yaptıklarını anlatarak, "Arakan'da 270 olmak üzere ülke genelinde 370 kurban kesiyoruz. Dala bölgesinde de 50 kurban kesiyoruz. İnşallah bundan sonra da yardımlarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kaçan kurbanlıklar' vatandaşlara zor anlar yaşattı

2016-09-12 19:57 - Çevre-Hayat

Bakan Soylu'dan ABD’nin Ankara Büyükelçisine sert cevap

2016-09-12 14:42 - Siyaset

Irak'ta 27 DAEŞ militanı öldürüldü

2016-09-12 18:27 - Gündem

İhlas Haber Ajansı ailesinin mutlu günü

2016-09-10 17:02 - Magazin

Eski futbolcular Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz serbest bırakıldı

2016-09-07 22:17 - Gündem

Halep'in merkezi rejim kuşatmasında

2016-09-07 23:18 - Genel

Soylu: Kazıyıp atacağız onu bu Türkiye'den

2016-09-08 16:57 - Genel

Kaçan kurbanlık iki kişiyi hastanelik etti

2016-09-12 16:05 - Genel

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den bayram mesajı

2016-09-11 20:47 - Siyaset

Türk Akımı 'Tam gaz' ilerliyor

2016-09-09 18:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'li Senatör Graham, Trump'ın Rusya'ya karşı yaptırım tasarısını onayladığını bildi

08:17 - Dünya

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

07:57 - Dünya

Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı

05:27 - Dünya

Trump, 31'i BM bünyesinde olmak üzere ABD'yi 66 uluslararası kuruluştan geri çekti

01:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump: 2027'de savunma bütçemiz 1,5 trilyon dolar olmalı

01:03 - Dünya

Günün Manşetleri

CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödeme miktarları belli oldu

08:37 - Gündem

ABD'li Senatör Graham, Trump'ın Rusya'ya karşı yaptırım tasarısını onayladığını bildi

08:17 - Dünya

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

07:57 - Dünya

Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı

05:27 - Dünya

Trump, 31'i BM bünyesinde olmak üzere ABD'yi 66 uluslararası kuruluştan geri çekti

01:32 - Dünya