?>

Myanmar askeri yönetimi, uluslararası kanallara erişim sağlayan uydu alıcılarını yasakladı

Myanmar'da askeri darbeyle seçilmiş hükümeti indiren ordu, uluslararası televizyon kanallarına erişim sağlayan televizyon uydu alıcılarının kullanımına yasak getirdi.

Dünya - 4 yıl önce

Kuala Lumpur

Myanmar ordusunun yayın organlarından MRTV'de yer alan haberde, askeri yönetimin artık televizyon uydu alıcılarını yasa dışı gördüğü belirtilerek, "Yasa dışı medya organları ulusal güvenliğimize zarar vermekte, kamu düzenini bozmakta ve insanları ihanete teşvik etmektedir." ifadesi yer aldı.

Askeri yönetim, uydu alıcısı kullandığı tespit edilen vatandaşların bir yıl hapis cezası veya 500 bin Kyat (2 bin 670 TL) para cezasına çarptırılacağı uyarısında bulundu.

1 Şubat darbesinin ardından geniş katılımlı protestoların organize edilmesini önlemek için askeri yönetim, kablosuz internet erişimine de yasak getirmişti.

Myanmar'ın BM Büyükelçisinden ABD'ye "daha fazla yaptırım" çağrısı

Öte yandan Myanmar'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kyaw Moe Tun, ABD yönetimine Myanmar ordusuna daha fazla yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

BM Kongresinde konuşan Tun, "Washington yönetimi, Myanmar ordusuna geri adım attırabilmek için, devlete ait petrol ve gaz şirketleri ile devlet bankalarına yaptırım uygulamalıdır." dedi.

ABD yönetimi, 8 Nisan'da, Myanmar ordusuna ait mücevher firması Myanmar Gems Enterprise (MGE) adlı kamu şirketine yaptırım uygulanacağını duyurmuştu.

21 Nisan'da ise ABD, Myanmar ordusuna ait kereste ve inci ihracatından sorumlu 2 kamu şirketini yaptırım listesine almıştı.

Myanmar'da askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestoculara silahlı müdahalesi sonucu şimdiye kadar 769 sivil yaşamını yitirdi.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB temmuzda yetişkinlerin yüzde 70'inin aşılanması hedefini koruyor

2021-05-04 19:11 - Dünya

Memleket Hareketi 19 Mayıs'ta partileşiyor

2021-05-01 17:21 - Siyaset

İstanbul'da plastik patlayıcı ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı

2021-05-02 22:06 - Gündem

Yurt dışı yerleşikler 104,5 milyon dolarlık hisse senedi aldı

2021-04-29 18:02 - Ekonomi

Bedensel engelli çift hayatın zorluklarına birlikte göğüs geriyor

2021-05-04 17:56 - Çevre-Hayat

Bill Gates ve eşi Melinda Gates boşanma kararı aldı

2021-05-04 03:26 - Dünya

BTC Petrol Boru Hattı'ndan Ceyhan Limanı'na 2006'dan bu yana 482 milyon ton petrol taşındı

2021-04-29 17:11 - Ekonomi

Araştırmaya göre, sıcak hava ve uzun süreli güneş ışığı Kovid-19'un yayılımını azaltıyor

2021-05-03 17:41 - Teknoloji

NASA'nın yeni başkanı eski astronot Bill Nelson oldu

2021-04-30 19:58 - Dünya

Hamas, Filistin yönetiminin yapacağı 'seçim toplantısına' katılmayacak

2021-04-29 19:51 - Dünya

İlgili Haberler

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi

00:52 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli öldü

00:18 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Gazze'de ateşkes sürüyor

00:13 - Dünya

ABD, Nobel ödüllü Nijeryalı yazar Wole Soyinka'nın vizesini iptal etti

23:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaeli'de 6 katlı bina çöktü

08:13 - Gündem

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi

00:52 - Dünya

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor