?>

'Mutlu kent' deniz turizminden umutlu

TÜİK'in 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olarak gösterilen Sinop'ta, yaz sezonunun geri kalan bölümünde özellikle deniz turizminde hareketlilik yaşanmasını bekliyor.

Çevre & Seyahat - 6 yıl önce

Sinop

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olan Sinop'ta, turizmciler yaz sezonun geri kalanında umutlarını deniz turizmine bağladı.

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkati çeken Sinop'ta turizmciler, kentte bu yaz sezonunda yaşanan durgunluğun hava sıcaklıklarının daha da artmasıyla sona ermesini bekliyor.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki turizm hareketliliğinde geçmiş yıllara oranla düşüş yaşandığını söyledi.

Bunun sebeplerini bilmediklerini ancak temmuz ve ağustos aylarından umutlu olduklarını anlatan Çobanoğlu, hava şartlarının kent turizmini etkilediğini söyledi.

Çobanoğlu, kentin üç tarafının denizle çevrili olduğuna dikkati çekerek, bu açıdan şehirde deniz turizminin önemli bir yer tuttuğuna işaret etti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla özellikle deniz turizmi noktasında hareketlilik yaşanmasını beklediklerini vurgulayan Çobanoğlu, "Havaların daha da ısınacak olmasıyla birlikte uzun sahillere ve temiz denize sahip kentimize gelen ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz.

Onun için Temmuz ve Ağustos ayları biz turizmciler açısından çok önem arz ediyor. İki ay süreyle muhtemel bir yoğunluk olacaktır. Beklentimiz ve arzumuz bu yönde." diye konuştu.

"Mutluluğa ortak olun" kampanyası

Çobanoğlu, kente daha fazla ziyaretçi çekebilmek amacıyla "Mutluluğa ortak olun" sloganıyla kampanya başlatıldığını da anımsatarak, kampanyanın ülke geneline yayılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Özellikle sosyal medya vasıtasıyla kampanyanın herkese ulaşmasını hedeflediklerini aktaran Çobanoğlu, "Kısa veya uzun vadede mutlaka geri dönüşler olacaktır.

Biz bu kampanyanın amacına ulaşacağını öngörüyoruz. Şimdi ülke genelinde duyulması için reklam ve tanıtım çalışmalarımız olacak. Hazırlıklarda son aşamaya geldik. Sinop'un böyle bir kampanyaya ihtiyacı vardı" dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

THY'den yolcularına Versace ile Mandarina Duck'tan özel yeni seyahat setleri

2019-07-03 16:37 - Çevre & Seyahat

Bilimler tarihinin zirvesi: Fuat Sezgin

2019-06-30 16:02 - Teknoloji

Dijital kredilere yoğun ilgi

2019-06-28 13:43 - Genel

Irak'ta 'eğitimsiz hükümet' tartışması

2019-06-26 20:07 - Dünya

Süleyman Atlı'dan bronz madalya

2019-06-26 23:42 - Spor

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te protestolar devam etti

2019-06-27 04:12 - Dünya

20 saniyede otomobilden hırsızlık

2019-06-28 12:27 - Asayiş

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

2019-06-27 12:42 - Ekonomi

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

2019-06-26 19:17 - Gündem

'Ürdün'ün Filistin konusundaki tutumu değişmedi'

2019-06-26 20:02 - Dünya

İlgili Haberler

AnimaWings Hava Yolları İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

19:12 - Çevre & Seyahat

THY ile Cezayir Hava Yolları arasında işbirliği anlaşması

12:18 - Çevre & Seyahat

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Çevre & Seyahat

AJet'in zamanında kalkış oranı yüzde 80'e yaklaştı

11:28 - Çevre & Seyahat

Samsun Çarşamba Havalimanı yılın 9 ayında 1 milyon 187 bin yolcuya hizmet verdi

11:18 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Yatırım Danışma Komitesi toplantısının sonuç bildirisi açıklandı

20:37 - Ekonomi

Hamas'ın Gazze'deki İsrailli esirleri pazar günü bırakabileceği iddia edildi

20:23 - Dünya

ALTAY tankının ilk teslimatı 28 Ekim'de yapılacak

20:12 - Gündem

Erzurum polisi atalarının izinde tabyalarda nöbette

20:08 - Gündem

ABD'nin Mississippi eyaletinde silahlı saldırıda 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

20:03 - Dünya