?>

Musul Türkmenleri, projenin kente kalkınma, güven ve huzur getireceğine inanıyor

Irak’ın Musul kentindeki Türkmenler, Kalkınma Yolu Projesi’nin kentte işsizlik sorununu çözeceği, yıllardır terör ve çatışmalara maruz kalan kentin kalıcı güven ve huzura kavuşturacağını düşünüyor.

Dünya - 3 ay önce

Musul

Anadolu Ajansının (AA) "Kalkınma Yolu’nda Yeni Musul" başlıklı dosya haberinin beşinci bölümünde, AA muhabirine konuşan Musul’daki Türkmenler, Irak’ı Türkiye üzerinden Asya ve Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’nin Türkmenler ve kent halkı için kalkınmanın yanı sıra güven ve huzur kaynağı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Musul Temsilcisi Şehit Ganim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projenin yıllardır mezhep ve etnik çatışmalarının yanında terör saldırılarıyla mücadele eden Irak için "huzur kaynağı" olacağını söyledi.

Irak ile Türkiye arasında daha önce yapılan önemli ticari ve ekonomi anlaşmaları hatırlatan Ganim, söz konusu anlaşmaların bu projeyle hayata geçirilmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Kalkınma Yolu Projesi'nin Irak'ın büyük bir bölümünü kapsaması ve bunda en büyük payın kentte düşmesinin önemini vurgulayan Ganim, ''Irak'ın tam 10 şehrinden geçecek olan yolun büyük bir kısmının Musul'dan geçmesi bizim için bir şanstır. Yüz binlerce çalışanın bu projede yer almasından dolayı memnunuz.'' dedi.

“DEAŞ sonrası Musul’un en çok yol ve kalkınmaya ihtiyacı var”

Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın işgalinde kaldığı dönemde büyük tahribata uğradığını hatırlatan Ganim, bölgenin bu projeyle kalkınacağını ve artan işsizliğin en aza indirileceğini belirtti.

Uluslararası bir proje olması nedeniyle güvenliğine de önem verileceğini dile getiren Ganim, ''Irak yıllar sonra önemli ve uluslararası bir projeyi ağırlıyor. Irak ve Musul, DEAŞ terör örgütünden dolayı yıprandı. DEAŞ sonrası Musul'un en çok yol ve kalkınmaya ihtiyacı var.'' değerlendirmesinde bulundu.

“Bu proje Musul'daki işsizlik sorununa çözüm getirecektir”

Musul kent merkezinde Türkmen yoğunluğuna dikkati çeken Musul Türkmen Kardeşlik Ocağı Başkanı Gürsel Efendioğlu da projenin her yönünden Türkmenlerin yararlanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Musul'un Irak'ın ikinci büyük kenti olduğunu hatırlatan Efendioğlu, ''Musul, Irak'ın Bağdat'tan sonra en büyük ve önemli şehridir ancak yıllarca yaşadığı terör olaylarından sonra ekonomi ve işsizlik sorunu yaşıyor. Bu proje Musul'daki işsizlik sorununa çözüm getirecektir.'' diye konuştu.

“Musul'un kalıcı bir huzur, istikrar ve güvenliğe ihtiyacı var”

Projeyle kalkınma, imar ve gelişmelerin yaşanacağı kentlerde güven ve huzurun hakim olacağını ifade eden Efendioğlu, şöyle konuştu:

''Irak geneli ve Musul kenti yıllarca saldırı ve terör olaylarına sahne oldu. Artık herkesin uzun vadeli huzura ihtiyacı var. Özellikle Musul'un kalıcı bir huzur, istikrar ve güvenliğe ihtiyacı var.”

Musul'da eğitimli potansiyelinin yüksek olduğunu aktaran Efendioğlu, bunun özellikle söz konusu projede çok iyi değerlendirilmesini istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Musul Türkmenleri, projenin kente kalkınma, güven ve huzur getireceğine inanıyor

2025-01-26 13:33 - Dünya

Bakan Ersoy'dan Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin açıklama

2025-01-24 22:57 - Gündem

Lewis Hamilton, Ferrari ile ilk araç testi için piste çıktı

2025-01-22 14:32 - Spor

Engeline meydan okuyan Tuana, ilk tekvando şampiyonasında madalya sevinci yaşadı

2025-01-25 12:02 - Çevre-Hayat

ABD'den yola çıkan LNG gemisi 31 Ocak'ta Türkiye'ye ulaşacak

2025-01-23 13:03 - Ekonomi

Ateşkes ihlallerini sürdüren İsrail'in Gazze'de açtığı ateş sonucu 1 Filistinli canından oldu

2025-01-26 00:03 - Dünya

Futbol Derbisi 2025: En Çok İlgiyi Hangi Maçlar Çekecek?

2025-01-24 16:21 - İnsan&Hayat

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bir otelde çıkan yangına müdahale ediliyor

2025-01-21 06:58 - Asayiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı otel yangınına ilişkin paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı

2025-01-25 23:44 - Gündem

BM Raportörü Albanese: İsrail, Gazze'deki soykırımı Batı Şeria'ya da taşıyacak

2025-01-22 10:03 - Dünya

İlgili Haberler

Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında "ulusal acil durum" ilan etti

19:12 - Dünya

Çin müzakereler öncesinde ABD'ye tarifeleri kaldırma çağrısı yaptı

18:43 - Dünya

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

18:32 - Dünya

Cezayir İçişleri Bakanı: Fransa, ülkemizdeki sömürge suçlarını kaçınılmaz olarak kabul edecek

18:28 - Dünya

İran: İsrail, ABD'yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Kağıthane'de tamirhanede çıkan yangında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

19:28 - Gündem

Bakan Fidan, AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı marjındaki oturuma katıldı

19:18 - Siyaset

Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında "ulusal acil durum" ilan etti

19:12 - Dünya

Sakarya'da esnafın drift yapan sürücüyü tabureyle kovalaması kamerada

18:57 - Gündem

Arda Güler, Türk futbolunun yeni nesline örnek olmak istiyor

18:52 - Spor