?>

Müşterilerini ateş ölçerek içeri alıyorlar

Samsun'un İlkadım ilçesinde, börek ve tatlı üreten bir firma yetkilileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı iş yerine gelenleri ateşlerini ölçtükten sonra içeri alıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Samsun

Derebahçe Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir iş yeri, koronavirüs salgınına karşı ateş ölçerli önlem aldı.

İşletmeye gelenlere önce kolonya ikram eden firma yetkilileri, daha sonra müşterilerin ateşlerini ölçüyor. Gelen kişinin ateşi normalse içeriye girmesine izin veriliyor.

İş yerini denetlemeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrolörü de ateşleri ölçülerek içeri alındı.

İşletme müdürü Elif Çakır, basın mensuplarına, koronavirüs salgınına karşı kendilerinin de önlem aldıklarını söyledi.

Salgının insanlar arasında çok kolay yayılabildiğine işaret eden Çakır, "Biz, gıda üretimi yapan bir işletmeyiz. Müşterilerimizin sağlıklı gıda tüketmesi için önlemlerimizi aldık. Alışverişe gelen tüm müşterilerimizi kapıda karşılıyoruz. Önce kendilerine ellerini dezenfekte etmeleri için kolonya sunuyoruz. Ardından ateşini ölçüyoruz. Tüm çalışanlarımız maskeli ve eldivenli. Salgın azalıncaya kadar bu şekilde tedbiri elden bırakmayacağız." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam da salgına karşı gıda güvenliği için tüm işletmeleri denetlediklerini belirtti.

Samsun'daki çoğu işletmenin salgına karşı önlem aldığını anlatan Sağlam, "Gıda işletmelerinin virüsün yayılmaması için 10 altın kuralı uygulamasını istiyoruz. Öncelikle işletmeler personelin sağlığına dikkat etmeli. Ulaşımı kolay olan yerlere dezenfekte koymalılar. Kullanılmayan boş kasa ve materyalleri işletmeden uzak tutmalılar. Çöpleri kısa aralıklarla işletmeden uzaklaştırmalılar. Ekipmanlarının temizliğine ve hijyene dikkat etmeliler." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdülkadir Dizman da tedbirler kapsamında işletmeleri sık sık denetlediklerini, hijyen kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüsten korunmak için sosyal medyadan “#EvdeKal“ çağrısı yükseliyor

2020-03-20 15:27 - Medya

Enderun öğrencisi, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu

2020-03-14 14:55 - Genel

Şehir hastanesinden kalp hastalarına yeni tedavi yöntemi

2020-03-14 14:56 - Genel

Aşık geleneğinin büyük temsilcisi: Aşık Veysel

2020-03-20 16:02 - Kültür Sanat

600 milletvekilinin 81 ile dağılımı yapıldı

2020-03-17 12:52 - Siyaset

Kuzey Makedonya'da Kovid-19/ Korona nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

2020-03-19 01:27 - Dünya

Laodikya Antik Kenti'nde 1750 yıllık freskli travertenler ayağa kaldırıldı

2020-03-17 15:02 - Kültür Sanat

Suriye iç savaşı 10'uncu yılına giriyor

2020-03-14 16:11 - Genel

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Türkiye hakkındaki insan hakları raporuna tepki gösterdi

2020-03-13 16:57 - Gündem

Gana'da ilk yeni tip koronavirüs vakaları görüldü

2020-03-13 17:22 - Dünya

İlgili Haberler

Alman çift 28 yıldır tatil için Antalya'yı tercih ediyor

14:22 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti sonbahar göçleriyle kuğulara hazırlanıyor

13:28 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında dokuma atölyesinde beceri kazanıp dostluklar kuruyorlar

13:22 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci dünya turunda 7 bin kilometre katetti

12:28 - Çevre-Hayat

Geleceğin ziraat mühendisleri üniversitenin uygulama bahçelerinde yetişiyor

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Ukrayna: Kiev bölgesine saldırı sonucu Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

01:38 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na dünya genelinde destek gösterisi

01:17 - Dünya

Belçika'dan Küresel Sumud Filosu'na saldıran İsrail'e uluslararası hukuka saygı çağrısı

00:33 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta tamamlandı

00:28 - Spor