?>

Muş’ta karla mücadele sürüyor

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, merkeze bağlı Cevizlidere ve İnardi köy yollarını ulaşıma açmak için karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Genel - 7 yıl önce

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, merkeze bağlı Cevizlidere ve İnardi köy yollarını ulaşıma açmak için karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yaklaşık 5 aydır ulaşıma kapalı olan Cevizlidere ve İnardi köyleri ile bağlı mezra yollarında karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Çığ ve tipi nedeniyle bölgede kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, ekiplerin grup köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız çalıştığını söyledi. Şentürk, “Üçevler bölgesinde her yıl karla mücadele çalışması zor şartlar altında yapılıyor. Bölgenin yüksek rakımda olması nedeniyle tipi ve fırtınanın etkisiyle kar kalınlığı yer yer şu anda 6 metreyi buluyor. Yaklaşık 15 gündür İnardi ve Cevizlidere köy yolunda karla mücadele çalışması yapan ekiplerimiz, günde ancak 300 metre ilerleyebiliyor. Bu köylere ulaşımı sağlamak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede bu köylerin ve bağlı mezralara ulaşımı sağlayacağız” dedi.

Yaklaşık 5 aydır köy yollarının ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden İnardi Köy Muhtarı Mehmet Şahin Kaya ise, sonbahardan itibaren etkili olan yoğun kar ve fırtına nedeniyle köy yollarının kapandığını, köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun bir şeklide çalıştığını söyledi. Muhtar Kaya, “Köyümüz yüksek kesimde bulunduğu için kar erken yağıyor. Kar kalınlığı yaklaşık 6 metreyi buluyor. Yüksek kesimlerde hava soğuk olduğu için karın erimesi de kolay olmuyor. Yolumuz yaklaşık 5 aydır kapalıdır. Özel İdare karla mücadele ekibi şu anda yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Çok fazla kar olduğu için çalışmalar zor koşullarda yapıyor. Köyümüze bağlı 7 mezramızın yolu da ulaşıma kapalı ve açılması için ekipler mücadelelerini sürdürüyor. Köyümüzde kış çok çetin geçiyor“ dedi.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kadir Mısıroğlu yoğun bakımda

2019-04-16 14:55 - Gündem

Muş’ta karla mücadele sürüyor

2019-04-20 17:28 - Genel

İstanbul’da 152 kişiye uyuşturucudan tutuklama

2019-04-20 02:47 - Asayiş

Fenerbahçe Beko evinde yenildi

2019-04-19 02:01 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yapılacak olan zulümlere tribünden seyirci olmayız'

2019-04-18 16:02 - Siyaset

'Akdeniz'in Sibiryası'nda çobanların zorlu yolculuğu

2019-04-14 15:12 - Çevre-Hayat

VakıfBank 65. yaşını kutladı

2019-04-16 13:53 - Genel

Can Bartu için veda töreni düzenlendi

2019-04-13 18:27 - Gündem

Vodafone'dan dijital servis tasarımı yarışması

2019-04-17 14:35 - Genel

İstanbul'un tarihi hastane binası açıldı

2019-04-16 20:47 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset