?>

MÜSİAD, üye eşleştirme sistemiyle afet bölgesinde üretim ve ticareti devam ettirecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetten etkilenen illere yönelik kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, bölgede konteyner kent, sahra hastanesi, aşevleri ve mobil mutfaklar kuran MÜSİAD, bu adımların yanında lojistik çalışmalarla bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için faaliyetlerine devam ediyor.

Bununla birlikte yardımlaşma kültüründen miras "Karz-ı Hasen" anlayışı ile depremden zarar gören üyelerine faizsiz veya hibe sermaye desteği sağlayan MÜSİAD, afet bölgesindeki üyelerini farklı illerdeki üyeleriyle eşleştirerek bölgedeki üretim ve ticaretin devam etmesi için harekete geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, insani ihtiyaçların karşılanması ve sosyal hayatın tesisi yanında bölgedeki iş ve ticaret hayatının da yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarını genişlettiklerini belirtti.

Üye eşleştirme sistemi ile bölgede zarar gören üyelerin ellerindeki ürünleri farklı illerdeki üyelerin tesislerine transfer ederek hem üretimin devamlılığı hem de askıda kalan ticari faaliyetlerin sürdürülebilir hale gelmesini hedeflediklerini aktaran Asmalı, "Bir ve beraber anlayışı ile her bir üyemiz elini taşın altına koyarak darda olan kardeşine omuz veriyor." ifadelerini kullandı.

Asmalı, afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlara yönelik insani yardım çalışmaların devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarımızla lojistik desteğimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bölgedeki iş ve ticaret hayatının yeniden ayağa kaldırılması için 'MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı' ile bölgedeki üyelerimize sermaye desteği sağlıyoruz. Bu noktada iş dünyamıza da 'Karz-ı Hasen' anlayışının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için bir çağrımız oldu. Bununla birlikte bölgedeki üretim tesisleri veya iş yerleri zarar gören iş insanı ve sanayicilerimizin ellerindeki ham madde ve ürünlerin diğer illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eşleştirme yapıyoruz. Depremden etkilenen firmalarımıza yönelik anket çalışması da acil ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların giderilmesi yönünde önemli bir adım olacak. Deprem nedeniyle iç ve dış ticari hareketliliği askıda kalan, tedarik veya ürünlerini sevk edemeyen üyelerimizin karşılaşabileceği riskleri azaltmak için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Nepal'de dağlara yalnız tırmanmak yasaklandı

2023-03-13 14:58 - Dünya

Futbolda Kaleci nedir?

2023-03-10 00:07 - İnsan&Hayat

Brent petrolün varil fiyatı 81,24 dolar

2023-03-10 10:15 - Ekonomi

Putin, Kuzey Akım'a sabotajın ancak devlet düzeyinde yapılabileceğini söyledi

2023-03-14 22:08 - Dünya

Bingöl'de depreme karşı zemin yapısı inceleniyor

2023-03-10 18:27 - Gündem

MHP'de milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı

2023-03-14 12:52 - Siyaset

Konya-Antalya kara yolunda kar nedeniyle ulaşımda aksama

2023-03-13 15:32 - Gündem

Kremlin: Ukrayna ile ilgili belirlenen hedeflere sadece askeri yollarla ulaşabiliriz

2023-03-13 15:52 - Dünya

ASELSAN, Hatay'daki çocuklar için uçurtma uçurdu

2023-03-11 19:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bafra Ovası'nda sebze tarla günü etkinliği yapıldı

17:28 - Ekonomi

Toyota'nın net karı 2025 mali yılının ilk yarısında geriledi

16:58 - Ekonomi

Yerli tekstil markası Bolero, 2026'da ihracat yaptığı ülke sayısını 50'ye çıkarmayı hedefl

16:33 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde bileşik PMI ekimde 52,5 oldu

15:53 - Ekonomi

400 bin "lego" parçasıyla yapılan Formula 1 aracı Ankara'da sergileniyor

14:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Mamdani'nin New York Belediye Başkanı seçilmesini değerlendirdi

17:52 - Dünya

AB ülkeleri emisyonların 2040'a kadar yüzde 90 azaltılmasında anlaştı

17:37 - Dünya

Bafra Ovası'nda sebze tarla günü etkinliği yapıldı

17:28 - Ekonomi

Toyota'nın net karı 2025 mali yılının ilk yarısında geriledi

16:58 - Ekonomi

Milan ve Inter kulüpleri, San Siro Stadı'nı satın aldı

16:52 - Spor