?>

Muş'taki Kızılağaç Kanyonu sıcaktan bunalanların uğrak yeri oldu

Muş'ta doğal güzellikleriyle öne çıkan Kızılağaç Kanyonu, bugünlerde serinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi.

Çevre-Hayat - 10 saat önce

Muş

Muş'ta doğal güzellikleriyle öne çıkan Kızılağaç Kanyonu, bugünlerde serinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi.

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki kanyon, dik kayalıkların arasından süzülerek 2 kilometre akan deresi ve doğal güzellikleriyle ilgi görüyor.

????

Kent sakinlerinin yanı sıra çevredeki yerleşim yerlerinden gelenler, kanyon boyunca uzanan patika yollarda doğa yürüyüşü yapıyor, suyun içine bıraktıkları sandalyelerde serinliyor.

Yazın bunaltıcı sıcağından uzaklaşma imkanı bulan, eşsiz manzaranın tadını çıkaran ziyaretçilerden bazıları ise kanyonda ATV kullanarak keyifli vakit geçiriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, kentte yerli ve yabancı çok sayıda turist geçişinin olduğunu söyledi.

Son yıllarda Muş'ta turizm açısından iyi bir ilerlemenin yaşandığını vurgulayan Şengül, şöyle konuştu:

"Sadece kültürel değil, doğa açısından da çok güzel bir konumdayız. Muş'u görmek ve gezmek lazım. Kentte yaz ve kış turizmi bizim için çok önemli. Burada yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlıyoruz. Merkeze bağlı Kızılağaç Kanyonu'muz var. Kentin turizmine ayrı bir değer katıyor. Kızılağaç Belediyesi ile üzerinde çalıştığımız projeyi bakanlığımıza sunduk. Bu proje hayata geçerse ziyaretçilerin daha rahat edebileceği yerler yapacağız."

"Hafta sonları yoğunluk katlanıyor"

Kanyon görevlisi Ramazan Öğüt ise Kızılağaç Kanyonu'nun yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.

Kanyona gelen misafirleri güvenli alanlara yönlendirdiklerini anlatan Öğüt, şunları kaydetti:

"Kanyonumuz yaklaşık 2 kilometre uzunlukta. Burası hafta sonları binlerce vatandaşımızın akın ettiği, günün stresini attığı, sakinlik ve huzur bulduğu bir yer. Gelen ziyaretçiler kanyonda suya sandalyelerini bırakıp günün stresini atıyor ve buradaki sakinliğin tadını çıkarıyor. Havanın ısınması ve doğanın canlanmasıyla hem merkezden hem de il dışından gelen misafirlerimizi Kızılağaç Belediyesi olarak karşılıyoruz."

"Suyun içerisinde ve kenarında oturulabilecek serin bir mekan"

Doğaseverlerden Atilla Şentürk de "Ailece Kızılağaç Kanyon'una geldik. Geçen yıl da gelmiştik. Burada çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Muş'un, etkinlik alanlarından biri. Yüksek dağ ve kayaların arasındaki kanyonumuzun güzel bir atmosferi var. Bu atmosferi herkesin görmesi gerekir." dedi.

Kanyonda ATV kullanan ziyaretçilerden Samet Özbey ise "Buraya gelip aktivite yapmak için ATV aldım. Diğer arkadaşlara da öneririm. Bu kadar heyecanlı olacağını düşünmüyordum. ATV aktivitesi yapmak isteyenler burada gelebilirler." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran, İsfahan ve Tebriz hariç tüm havalimanlarının 05.00-18.00 saatleri arasında uçuşlara açılacağını duyurdu

2025-07-03 23:19 - Dünya

Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangından 621'i kontrol altına alındı

2025-07-04 00:18 - Gündem

Trump, ülkelere "tarife mektupları" göndermeye yarın başlayabileceklerini söyledi

2025-07-04 01:17 - Dünya

Suriye'nin ulusal logosu yenilendi

2025-07-04 00:57 - Dünya

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlayacak

2025-07-04 00:17 - Spor

Trump, Putin ile Ukrayna konusunda "hiç bir ilerleme kaydedemediğini" söyledi

2025-07-04 01:23 - Dünya

Gazze belgeselinin yapımcısı, BBC'yi kendisini susturmaya çalışmakla suçladı

2025-07-04 02:27 - Medya

Samsun'da hortum cep telefonu kamerasıyla kaydedildi

2025-07-04 00:23 - Gündem

DMM'den bazı orman yangınlarını PKK'ya bağlı bir grubun üstlendiği iddialarına ilişkin açı

2025-07-04 00:37 - Gündem

Formula 1'de sıradaki durak Büyük Britanya

2025-07-04 09:17 - Spor

İlgili Haberler

Hatay'da kırsal deprem konutlarının yapımı sürüyor

16:43 - Çevre-Hayat

İzmir Ödemiş'teki orman yangını 40 haneli mahalleyi 'hayalet köy'e dönüştürdü

17:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da öğrenciler harçlıkları ile sattıkları oyuncakların parasını Filistinli çocuklara bağışladı

17:12 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı

16:53 - Çevre-Hayat

'Alev savaşçıları'ndan İzmir'deki ormanlar için yoğun mücadele

16:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ruanda Kurtuluş Günü resepsiyonu Ankara'da düzenlendi

23:02 - Siyaset

Bakan Yumaklı: Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı

22:48 - Gündem

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

22:43 - Dünya

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınının yayılma anları Bayraktar TB2 kamerasında

22:27 - Gündem

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi

22:08 - Spor