?>

Munzur'un bahar renkleri doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar örtüsünün erimesiyle Munzur Dağları eteklerinde açan ilkbahar çiçekleri, rengarenk görüntüleriyle doğa tutkunları ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Tunceli

Dört mevsim farklı güzellikler sunan 1500 rakımlı ilçede, çetin geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla tabiat canlanmaya başladı.

Karın erimesiyle meralar yeşillenirken, dağlık, ormanlık ve sulak araziler, baharın müjdecisi olarak adlandırılan nergis, çiğdem, nevruz ve kardelenlerle renklendi.

Yetiştikleri alanlara renk katan çiçekler, şu sıralar il merkezinin yanı sıra Elazığ, Erzincan, Adıyaman ve Diyarbakır gibi illerden çok sayıda ziyaretçinin ilgi odağı oluyor.

Günübirlik turlarla ilçeye gelen doğa tutkunları ve fotoğrafçılar, çiçekleri görmek için Munzur Dağları'nın eteğinde ya da ovalarda kurulu Köseler, Paşadüzü, Koyungölü, Ziyaret, Arel ve Çakmaklı köylerinde gezinti yapıyor.

Rengarenk çiçekleri, karlı zirvelerle aynı karede buluşturuyorlar

Gezintilerle bölgeyi tanıma fırsatı bulan doğa tutkunları ve fotoğrafçılar, arazide karşılaştıkları mor, beyaz, sarı ve turkuaz çiçekleri karlı zirvelerle aynı karede buluşturuyor.

Çiçeklerin arasında stresten uzakta vakit geçiren fotoğrafçılar ve doğa tutkunları, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla ilçenin tanınırlığına katkı sağlıyor.

Doğaseverlerden Nursel Batik, AA muhabirine, belirli dönemlerde Elazığ'dan memleketi Tunceli'nin Ovacık ilçesine gezmeye geldiğini söyledi.

Ovacık'ın doğasının çok güzel olduğunu belirten Batik, şöyle konuştu:

"Buranın şifalı bir yer olduğunu ve bana katkı sağladığını düşünüyorum. Karlar, çiçekler ve dağlar o kadar güzel bir tablo sergiliyor ki gelmeden yapamıyorum. Memleketimi çok seviyorum. Çiçeklerle alakalı çok sayıda fotoğraf çektik. Uyanan tabiatla ilgili çok fazla çekimler yaptık. Aslında burası anlatılmaz yaşanılır bir yer. Herkesin gelip görmesi ve vakit geçirmesi gerekiyor."

Fotoğrafçı İsmail Kara da Ovacık'ta açan çiçeklerin fotoğraflanması için Adıyaman'dan ilçeye tur düzenlendiğini anlattı.

İlkbaharın gelişiyle ilçenin yeşilin tonlarına büründüğünü dile getiren Kara, "Ovacık'ta açan çiçekleri daha önce sosyal medyada görmüştüm ve beni çok etkilemişti. Ben de bu yıl rotamı Ovacık'a çevirdim, çiçekleri kadraja aldım. Adıyaman'ın bazı noktalarında da bu çiçekler açıyor ama Ovacık'taki gibi yoğunlukta olmuyor çünkü Adıyaman'da kar daha az yağıyor ve çiçeklerin ömrü kısa oluyor." dedi.

"Kış ve bahar manzaraları bir arada yaşanıyor"

Mehmet Zülfü Yolga da Ovacık'ın saklı güzellikleriyle turizm açısından kente büyük katkı sağladığına dikkati çekti.

İlçede gezilebilecek birçok yerin olduğunu söyleyen Yolga, "Pertek'ten yola çıkarak Hozat üzerinden buraya geldik. Ovacık'ta baharın ilk belirtileri, kardelen türü çiçeklerin açmasıyla başlıyor. Buradaki köylerde tarla şeklinde açan çiçekler oluyor ve bunları çekmek için çaba harcıyoruz. Ovacık'ta kış ve bahar manzaraları bir arada yaşanıyor ve bu da burayı muhteşem bir coğrafya haline getiriyor." ifadelerini kullandı.

Muzaffer Akyüz de zengin floraya sahip Ovacık'ın, baharda açan çiçeklerle rengarenk olduğunu belirtti.

Akyüz, ilçede endemik çiçek türlerinin de bulunduğunu ifade ederek, "Burada nevruz ve çiğdemleri görüntüledik. Turistler de Ovacık'taki çiçeklere oldukça ilgi gösteriyor. Ben Pülümürlüyüm. O bölgede de çiçekler var ama buradaki gibi yoğunlukta değil. O yüzden Ovacık'ın çiçekleri farklı bir görsel şölen oluşturuyor. Bu güzellikleri görmek amacıyla Erzincan ve civar illerden buraya gelenler çok oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bolu'nun doğal güzellikleri, bayram tatilinde 56 bin 871 kişiyi ağırladı

2025-04-09 14:27 - Çevre-Hayat

THY Avrupa Ligi normal sezonunda ilk 4 sıra netleşti

2025-04-10 23:46 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Endonezya ile ticaret hacmini 10 milyar dolara yükseltmek için atılacak adımları değerlendirdik

2025-04-10 19:42 - Siyaset

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2025-04-13 10:59 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan "İran sorununu çözeceğim" mesajı

2025-04-14 20:37 - Dünya

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır

2025-04-11 16:07 - Siyaset

Adanalı çiftçinin 19 yıl önce çalınan traktörünü Diyarbakır'da jandarma ekipleri buldu

2025-04-11 13:32 - Çevre-Hayat

Yapay zekayla oluşturulan yüz görselleri kişisel verileri tehlikeye düşürebilir

2025-04-12 11:27 - Teknoloji

Gaziantep FK evinde farklı, deplasmanda farklı

2025-04-14 11:08 - Spor

Türksat Model Uydu Yarışması'na 429 takım başvurdu

2025-04-12 12:18 - Teknoloji

İlgili Haberler

Orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Sarıyıldız'ın diploması ailesine teslim edildi

15:32 - Çevre-Hayat

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı dağıtılıyor

15:23 - Çevre-Hayat

Mersin'de çevre duyarlılığı oluşturan Aras, yaşıtlarıyla ağaçlık alanı temizledi

14:38 - Çevre-Hayat

Güçlerini birleştiren 9 kadın, kurdukları işletmede yöresel yemekler hazırlıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da 6 yılda 984 kişi Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayesinde bağımlılıktan uzaklaştı

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz Gençlikte" programına telefonla bağlandı

00:08 - Gündem

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya

Almanya: İsrail'in (Gazze'ye) kapsamlı yardım sağlama yükümlülüğü devam ediyor

23:43 - Dünya

Tel Aviv'de esir takası anlaşması talebiyle gösteri düzenlendi

23:37 - Dünya

İtalya, 9 Ağustos'ta Gazze'ye havadan yardım ulaştırmaya başlayacağını duyurdu

23:32 - Dünya