?>

Mülteci kampında büyüdü, şimdi TRT World'de çalışıyor

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah'ın Oxford üniversitesine uzanan öyküsü, mülteci kamplarındaki çocuklara ilham oluyor.

Medya - 8 yıl önce

İSTANBUL

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah, Oxford üniversitesine uzanan öyküsü ile mülteci kamplarındaki çocuklara ilham veriyor.

TRT World'den yapılan açıklamaya göre, TRT World tarafından hayata geçirilen küresel vicdan çağrısı yapan sivil girişimi "World Citizen", "Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors" programının ikinci ayağına 2 Mart'ta Harran Mülteci Kampı'nda başladı.

TRT World'un sosyal sorumluluk projesi "World Citizen" faaliyetleri kapsamında sığınmacı çocuklar arasında gazetecilik mesleğine olan ilgiyi arttırmayı, böylece geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi amaçlayan "Gençler için Gazetecilik" adlı eğitim programı bünyesinde bu yıl, farklı şehirlerde mülteci çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

Dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından başlatılan, çalışanlarının sahada sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiği bu girişim kapsamında, gençlere bilgi, beceri ve daha iyi bir gelecek için umut vermeyi amaçlayan projeler gerçekleşiyor.

TRT World'ün deneyimli gazeteci kadrosu tarafından tasarlanan ve 3 gün sürecek olan eğitim kapsamında mobil gazetecilik, hikaye anlatımı ve gazeteciliğin temelleri konu başlıkları ele alınıyor.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen oldu

Eğitimin ilk günü düzenlenen tanışma toplantısında çocuklar, Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Dr. Jamal Abdullah'ın başarı öyküsünü dinleme şansı buldu.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen olmayı başaran, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve siyasal sosyoloji alanında üç yüksek lisans derecesine sahip ve İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerine oldukça hakim olan Dr. Jamal Abdullah, öğrencileri büyük hayaller kurmak ve hayal etmek noktasında motive etmek için "Geleceği İnşa Etmek" başlıklı eğitim oturumunu gerçekleştirdi.

"Geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT World Genel Müdürü İbrahim Eren, "kayıp nesil" diye tanımlanan ve umut bağlanmayan mülteci çocuklara inandıklarını belirtti.

Bu proje ile onları destekleyip, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceklerini aktaran Eren, "7. yılına girilen Suriye Savaşı yüzünden binlerce çocuk en temel haklarından mahrum bırakılıyor. 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor. TRT World, 'World Citizen' adlı insani girişimiyle Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyor. İlk ayağını geçtiğimiz yıl Gaziantep'te başlattığımız, 'Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors' programına bu yıl Harran'da 64 gencimiz ile devam ediyoruz." dedi.

Eren, bu çalışmaların devamının geleceğini vurgulayarak, World Citizen'in küresel vicdana ilham olacak pek çok girişimle uluslararası medyadan sadece yayınlarıyla değil, duruşu ile de farklılaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Zarafetin halıya dokunduğu ülke: Türkmenistan

2018-03-04 16:51 - Dünya

21 yaşındaki genç kadın kocası tarafından öldürüldü

2018-03-03 07:32 - Asayiş

ABD'den Esed rejimine uyarı

2018-02-27 05:02 - Dünya

Yolcu otobüsünü gelin arabası yaptı

2018-03-05 19:21 - Magazin

AKOM'dan buzlanma uyarısı

2018-02-28 23:02 - Gündem

Taksim'deki manolya ağaçları beğenildi

2018-03-01 19:32 - Çevre-Hayat

Türk turizmi 2018'e yükselişle başladı

2018-02-28 17:07 - Genel

Çerkez Cengiz kimdir? Cengiz Şıklaroğlu kim?

2018-03-04 23:22 - Gündem

Ömrünü verdiği mesleği müzede anlatıyor

2018-03-01 16:32 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali'de

2018-03-02 22:56 - Genel

İlgili Haberler

Avustralya, Facebook, Instagram ve X'in ardından Twitch platformuna da yaş kısıtlaması getirdi

14:23 - Medya

ABD'li telekomünikasyon şirketi Verizon 13 bini aşkın çalışanını işten çıkaracak

23:58 - Medya

Türk savunma sanayisi temsilcileri Mozambik medyasıyla bir araya geldi

15:53 - Medya

Meta, Avustralya'daki gençlere sosyal medya hesaplarını silmeleri için uyarı gönderiyor

10:43 - Medya

RTÜK, yayın içeriklerini 'yapay zeka' ile denetleyecek

13:33 - Medya

Günün Manşetleri

Trump, Ukrayna'yı ABD'nin çabaları için minnet duymamakla eleştirdi

19:08 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran'dan G20 Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

19:02 - Gündem

Bakan Tunç: 2013'ten itibaren 8 milyon uyuşmazlığın 4,5 milyonu arabuluculukla çözüldü

18:58 - Gündem

Almanya Başbakanı Merz kendisinin de Ukrayna'daki barış planına öneri sunduğunu bildirdi

18:42 - Dünya

Rusya: G20 Zirvesi’nde "dost olmayan" ülkeler, bize işbirliği teklifinde bulundu

18:28 - Dünya