Muharrem İnce, Berberoğlu'nu ziyaret etti

İnce, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılanan ve 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - CHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılanan ve 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti.
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Enis Berberoğlu'nun tutuklu değil rehine olduğunu öne sürdü.
Emir komuta zinciri içerisinde çalışan bir yargı düzeni bulunduğunu savunan İnce, "Onun için arkadaşımız, milletvekilimiz tutuklu değildir, rehinedir. Aynı sözleri söyledi Enis Berberoğlu'yla Tuğrul Türkeş. Birisi şu anda milletvekili adayı ama serbest geziyor. Biri yine milletvekili adayı ama tutuklu. Yani Tuğrul Türkeş'in söyledikleriyle Enis Berberoğlu'nun söyledikleri arasındaki fark nedir. İkisi de aynı şeyi söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hareket eden bir yargının yanlış kararları sonucunda arkadaşımız tutsaktır. İnşallah saylı günler kaldı. Yargı doğru kararları verecektir." diye konuştu.
İnce, Berberoğlu ile ilgili konuşmasını ise şöyle aktardı:
"Gördüğüm bir başka şey de şu. 1977 seçimlerinde rahmetli Ecevit'in estirdiği bir rüzgar vardı. Bugün bana aktardığını söylüyorum, o yıllarda gençlik kollarındaydım, Taksim'deydim dedi. O rüzgarın, 77'deki rüzgarın benzerini cezaevinin içine kadar girdiğini, o duvarları delip geçtiğini kendisi söyledi ve bunu hissettiğini, değişim rüzgarının, umutların tazelenmesini, yeşermesini hapishanenin içinde hissettiğini söyledi ve bunu duyurmamı kendisi istedi."
İnce, infaz koruma memurlarıyla da sohbet ettiklerini ifade ederek, "Onların da sorunları var. Orman muhafaza memurlarının, sağlık memurlarının ve infaz koruma memurlarının 3600'e dahil edilmemesiyle ilgili sıkıntıları dinledim. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yaptırıp onların da sorunlarını çözeceğiz." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

'Kürtler Erdoğan'ı desteklemelidir'

2018-06-04 17:32 - Gündem

Muvazzaf albayın evinden FETÖ elebaşının vaaz CD'si çıktı

2018-06-04 13:02 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bu seçim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimidir

2018-06-04 13:10 - Genel

'Bu sene çok başarısız bir sezon geçirdik'

2018-06-03 02:32 - Spor

Yunanistan-Makedonya isim sorunu görüşmeleri protesto edildi

2018-06-07 03:12 - Dünya

Şebinkarahisar 'pestil ve köme' ile kalkınıyor

2018-06-07 17:23 - Ekonomi

Başbakan Yıldırım medya yöneticileriyle iftarda bir araya geldi

2018-06-03 07:32 - Medya

Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nden Erdoğan'a destek

2018-06-03 08:32 - Gündem

'Bu ülke yarına umutla bakabilmenin vaktini yaşamakta'

2018-06-03 10:32 - Siyaset

Gazze 'Milyonluk Kudüs' gösterisine hazırlanıyor

2018-06-04 22:05 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Kerkük'teki Selçuklu mirası Gök Kümbet, TİKA tarafından restore edilecek

14:07 - Dünya

Baykar'ın küresel ihracat başarısı, 5'inci yılda da gelir vergisinde zirveyi getirdi

14:03 - Ekonomi

Bakan Kurum: Depozito İade Sistemi ile yepyeni bir evreye geçtik

13:57 - Gündem

Pakistan-Türkiye ilişkileri, yakın dostluk ve kardeşlik anlayışı temelinde şekilleniyor

13:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinin ardından ülkede çatışma çember

13:47 - Dünya