?>

'Muhammed bin Selman reformist imajının ardına saklanıyor'

Filistinli aktivist İyad el Bağdadi, "Muhammed bin Selman, reformist imajının ardına saklanıyor. Dünyaya kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

New York

Norveç'in sığınma hakkı tanıdığı Filistinli aktivist İyad el Bağdadi, "Muhammed bin Selman, reformist imajının ardına saklanıyor. Dünyaya kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor." ifadesini kullandı.

Geçen hafta, 25 Nisan'da Suudi Arabistan kaynaklı muhtemel bir tehdit nedeniyle Norveçli yetkililer tarafından evinden alınarak güvenli bir yere nakledildiği ortaya çıkan El Bağdadi, Washington Post gazetesi için "Suudi Arabistan'ın tehditlerinin hedefindeydim. Bu nedenle bunu yazıyorum" başlıklı makale kaleme aldı.

Kendisi ile birlikte Kanadalı aktivist Ömer Abdülaziz ve adı açıklanmayan ABD'li bir aktivistin daha gözaltına alındığını belirten El Bağdadi, "Suudi Arabistan'ı eleştirmenin yanı sıra üçümüzün bir ortak noktası daha vardı: Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile birlikte çalışıyorduk. Ve muhtemelen tehditlerin ardındaki neden buydu." ifadesini kullandı.

El Bağdadi, "Arap Baharı"nın ortaya çıkmasının ardından Arap toplumlarında klasik basının baskılanması nedeniyle insanların sosyal medyaya yöneldiğini ancak Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın 2015'te güçlenmesinin ardından Twitter'ın da baskı yöntemi olarak kullanıldığını anımsattı.

"Muhammed bin Selman, 'reformist' imajının ardına saklanıyor"

Cemal Kaşıkçı, kendisi ve Arabistan'dan tehdit alan diğer iki aktivistin Twitter'da ifade özgürlüğünün tekrar kazanılması için çalıştığını aktaran El Bağdadi, Amazon ve Washington Post'un sahibi Jeff Bezos ile çalışmaya başladıktan sonra kendisine yönelik tehditlerin arttığını savundu.

El-Bağdadi, Kaşıkçı cinayetine gelen tepkilere rağmen Suudi rejiminin baskıcı politikalarını artırdığını vurgulayarak "Muhammed bin Selman, 'reformist' imajının ardına saklanıyor. Dünyayı kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan Muhammed bin Selman'ın Putin'in aksine Batı'ya, özellikle de ABD'ye bağlılığını sürdürdüğünü kaydeden el Bağdadi, "Donald Trump yönetimi özellikle de Trump'ın damadı Jared Kushner, Muhammed bin Selman'ı hesap vermekten korumayı sürdürene kadar, veliaht prens suç işlemeye, karışıklığa yol açmaya, Orta Doğu ve ötesinde on yıllarca sürecek istikrarsızlık tohumları saçmaya devam edecek." uyarısında bulundu.

"Ortada bir jenerasyon savaşı var"

Orta Doğu'nun gürültülü bir geçiş sürecinde olduğuna değinen El Bağdadi makalesine şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ortada bir jenerasyon savaşı var. Tüm dünyada özgürlüğün müttefikleri bize yardım etmek için çaba göstermeli. Benim ekibim ve benim için çalışmamız sürecek. Sadece Cemal Kaşıkçı'ya bağlılığımdan değil, aynı zamanda tarihi görev duygumdan dolayı bu çalışmayı sürdüreceğim. Muhammed bin Selman bizi hedef almayı öncelik edindiyse, bizim başarılı olduğumuzun göstergesidir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’da kupa finali hazırlıkları başladı

2019-05-13 16:42 - Spor

Hepsiburada'dan “İz Bırakanlar Triko Forma“ satışı

2019-05-15 17:34 - Genel

Sivas'ta kupa finali heyecanı

2019-05-14 18:52 - Spor

Terör örgütü PKK’da çözülmeler devam ediyor

2019-05-15 14:49 - Asayiş

“Biz Amerikan ve Siyonist cepheyi yeneceğiz”

2019-05-15 19:36 - Dünya

Sadaka paralarını çalıp içerde yemek yediler

2019-05-14 13:12 - Asayiş

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de

2019-05-11 12:41 - Genel

Erdoğan, Aliyev ve Mirziyoyev ile telefonda görüştü

2019-05-16 00:42 - Gündem

Kayıp gazetecinin ayakkabısı dere kenarında bulundu

2019-05-12 20:22 - Gündem

Sitenin istinat duvarı böyle çöktü

2019-05-14 22:52 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 10 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:22 - Dünya

Trump yönetimi, bazı dış yardım harcamalarını durdurması talebiyle Yüksek Mahkemeye başvurdu

11:03 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 7 Filistinli canından oldu

10:33 - Dünya

İngiltere'de bu yazın kayıtlardaki en sıcak yaz olacağı öngörülüyor

10:22 - Dünya

Cammu Keşmir'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde 30 kişi öldü

09:58 - Dünya

Günün Manşetleri

AB’nin batarya düzenlemesi Türkiye için bazı fırsatlar sunuyor

11:28 - Ekonomi

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 10 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:22 - Dünya

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 258. randevusunda

11:17 - Spor

İstanbul Boğazı'ndaki yarışmada kaybolan Rus yüzücünün oteldeki görüntülerine ulaşıldı

11:13 - Gündem

İzmir ve Bilecik'te yangında zarar gören köy evlerinin yapımına başlanıyor

11:08 - Gündem