?>

MSÜ Kara Harp Okulu Türk Dili Kompozisyon ve Hitabet Dersi kitabının editöründen açıklama

MSÜ Kara Harp Okulu Türk Dili Kompozisyon ve Hitabet Dersi kapsamında hazırlatılan kitabın editörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, kastını aşan bir dikkatsizlik neticesinde asla istemedikleri bir durumun ortaya çıktığını belirtti.

Gündem - 11 ay önce

Ankara

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Türk Dili Kompozisyon ve Hitabet Dersi kapsamında hazırlatılan kitabın editörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, kastını aşan bir dikkatsizlik neticesinde asla istemedikleri bir durumun ortaya çıktığını belirterek, MSÜ Kara Harp Okulundaki görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, MSÜ'de öğrenim gören askeri öğrencilere yönelik hazırlanan Türk Dili Kompozisyon ve Hitabet ders notunun, alanında uzman öğretim elemanları tarafından kendi editörlüğünde kaleme alındığını belirtti.

Dış alımla temin edilmiş 3 ayrı kitaptan okutulan konuların, bahse konu ders notuyla bir araya getirilmesi ve üniversite yayını olarak öğrencilere sunulmasının planlandığını ifade eden Emiroğlu, şunları kaydetti:

"Ders notu basılırken, üniversitenin basılı ders notları için öngördüğü düz beyaz zemin üzeri dersin adı yer alan kapak tasarımını kendimce yetersiz gördüm. Masrafı tarafımdan karşılanmak üzere kurum dışı bir grafikçiye daha göze hitap eden bir kapak tasarımı yaptırmak istedim. Bu esnada verdiğim Türkçe konuşulan coğrafya haritasını grafikçi, çözünürlüğü düşük olduğu gerekçesiyle internette açık kaynaktan bulduğu bir başka haritayla değiştirmiş. Maalesef haritadaki değişikliği fark edemedim. İyi niyetle çıktığımız bu yolda, kastını aşan bir dikkatsizlik neticesinde asla istemediğimiz bir durum ortaya çıktı."

Emiroğlu, ömrünü Türk dili ve kültürü için araştırmaya adamış bir akademisyen olarak, kamuoyunda böylesi bir tartışmanın konusu olmasının kendisini üzdüğünü aktararak, "Editör olarak, yanlışlık eseri de olsa ortaya çıkan durumun sorumluluğunu alarak MSÜ Kara Harp Okulundaki görevimden istifa ettim. Üniversite yönetimini ve ders notunu hazırlayanları tanımadan sosyal medyada töhmet altında bırakıp linç etmek, velev ki kimilerince milli hassasiyetler gerekçe gösterilerek yapılsa dahi, kanaatimce hakkaniyetli değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk Emiroğlu, bahse konu haritaları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’da Düğün Çiçeği İçin Özgün Fikirler

2024-11-27 17:21 - İnsan&Hayat

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Gelişim Merkezi'ndeki ilk sınavına çıktı

2024-11-22 21:06 - Spor

İsrail, Gazze'nin farklı yerlerine düzenlediği saldırılarda 12 Filistinliyi öldürdü

2024-11-26 08:17 - Dünya

Putin, Kuzey Kore'ye aslan ve bozayı dahil 70'i aşkın hayvan hediye etti

2024-11-22 09:17 - Dünya

Ardahan'daki Bülbülan Yaylası'nda evler kara gömüldü

2024-11-23 13:32 - Çevre-Hayat

Marmara Adası'nda mermer ocağında oluşan toprak kayması sonucu 1 işçi öldü

2024-11-24 20:48 - Asayiş

Nobel Barış Ödülü Adayı dünyaca ünlü yazardan Arapça 'Barış Psikolojisi'ne BAE'de yoğun ilgi

2024-11-22 19:58 - Kültür Sanat

TCSG Umut Gemisi, İzmir'de öğretmenleri ağırladı

2024-11-24 16:28 - Gündem

Beşiktaş son 4 sezonun en kötü dönemini yaşıyor

2024-11-26 11:22 - Spor

Ürtiker Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

2024-11-25 11:01 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

İnsan ve Medeniyet Hareketinin Esenyurt temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi

22:08 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama

21:32 - Gündem

"Uluslararası Sıfır Atık Forumu" sona erdi

20:37 - Gündem

Sıfır Atık Hareketi 193 ülkede ses getirdi

19:53 - Gündem

Tekirdağ'da Gazze Kararlılık Yürüyüşü düzenlendi

19:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı

22:37 - Spor

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin yeniden uygulanmaya başladığını duyurdu

21:58 - Dünya

Dışişleri Bakanlığından KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama

21:32 - Gündem

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erhürman: Türkiye ile istişare etmeden bir politika söz konusu değil

21:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iradesini sandığa yansıttığı seçimin hayırlı olmasını diliyorum

21:08 - Siyaset